Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak dlouho musí být člověk registrován na úřadu práce, aby měl možnost zažádat o dotaci na podnikání?
Já si myslím že nejlepší info vám podají přímo na pracáku. Na netu by o tom taky mělo bejt dost informací. Už tady zase začíná ouřadovat duch mrtvýho chytráka.
doplněno 07.07.10 08:36:
Nebuďte naivní.Nikdo vám nic nedá.Naopak.Začnete podnikat a veškeré úřady na vás skočí jako na,promiňte mi ten výraz, "dojnou krávu".Sociálka,zdravotní,finančák..K tomu banky,případně leasingové společnosti. Nejšťavnatější je "dží i many benk" .Ta je přímo "miloučká".Dotace nečekejte.Nejdříve to musíte zainvestovat sama a poté dostanete dotaci,takže si stejně budete muset půjčit.Na rovinu:nikdo vám nic nedá.
kuko- Co to plácáte?
Dotace na podnikání dává EU a úřady práce.
Všude jsou ale jiná kritéria- zítra si na ÚP zaskočte, poradí Vám.
Hmm! V čem podnikáte pane velkolepý? A jak dlouho? A pro pani co chce ten příspěvek. Hlavně si čtěte pozorně podmínky přijetí té dotace abyste věděla do čeho jdete.
Já ne, ale spousta mých známých.
Kadeřnice, autoopravna, truhlárna atd...netrvalo to dlouho, a nebyla tam kupodivu ani velká byrokracie.
A dá se říct, že většina byla na ÚP, a některým byla tato možnost dokonce nabídnuta...
No to je příspěvek,tedy dotace jak tomu říkají, na rozjetí živnosti. Já jen chtěl naznačit té paní,že podnikání je taková docela "pohodovka".To co považujete za mé plácání je realita.Mohl bych vám toho vybásnit více.Třeba jak to jde s Čezem se spožděnými platbami záloh,se spožděnými platbami leasingu,faktur, pohledávek,atd.Ona např. nebude smět tu živnost ukončit po určitou dobu i kdyby chtěla,jinak bude muset vrátit dotaci.A teď je otázka je jak ji živnost půjde,že jo.Záleží v čem bude podnikat,ale vždy to je makačka a všechno je na vás jako majiteli firmy.Přeji hezký zbytek dne.
Kuko - zaregistrujte se chtěl jsem Vám dát bod, protože zřejmě víte o čem mluvíte ale nejste registrován...ano je to příspěvek a stačí pouze na rozjezd...pak nastupuje to co jste psal s tím že se uvazujete...a je jedno zda si uřežete ruku nebo vás šlehne...je to jako s lichváři...podepíšete a pak se jen divíte...
Děkuji za odpovědi- ale stejně jsem se nedozvěděla, jak dlouho musí být člověk na úp...Nejedná se o mě- já už podnkám 10 let- takže vím , co to obnáší...i před 10 lety jsem dotaci také dostala ( na rozjezd živnosti)- takže naivní nejsem!. Musela jsem podepsat papír, že se další dva roky nemohu nahlásit na pracák a samozřejmě jsem musela doložit, co jsem za dotaci nakoupila...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.