Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak vyléčit navždy nehtovou plíseň? Navíc se mi u postiženého nehtu zanítila kůžička a ničím to nemohu vyléčit.Místo je oteklé a bolí, hnis se ale netvoří. Ichtoxyl - černá mast, ani Lamisil 1 nepomáhají. Druhý den mažu mastí Framykoin, ale asi nedělám dobře, v návodu je, že se nemá používat na poraněnou kůži, postiženou plísní. Poradí někdo?
Děkuji. Iva
Ivo, na zanícený nehet mám dobrou a osvědčenou radu, tak doufám, že pomůže také tobě. Kup si v lékárně a nebo kdekoliv v marketu řepíkový čaj. Uvař si podle návodu čaj - nechat asi 15 min. vylouhovat, zchladit a dělej si obklady z čaje. Namočila jsem bavlněný proužek látky a převázala obinadlem. Tak třikrát denně. Druhý den znovu uvařit čerstvý nálev. Nevyléčí to nehtovou plíseň, ale doufám, že zanícení ano. Nechala jsem si poradit od sousedky a za tři dny jsem měla palec v pohodě. A to už jsem se chystala k doktoru. Na nehtovou plíseň je už nyní hodně přípravků - už drasticky nestrhávají poškozené nehty. Jenom to chce opravdu trpělivost.
O.K. děkuji, hned běžím do obchodu... jen ještě zjistit, co na tu plíseň nejvíc zabere. K doktorovi se mi zatím nechce. A díky za radu. Iva
Clotrimazol! na plíseň. Antibiotika plíseň a její projevy na chvíli potlačí a "pohnojí"
Chce, nechce, měl by plíseň vidět kožař, ať ji neroznášíte po rodině a po koupalištích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.