Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zluta karta vs koncese

Od: fertuo odpovědí: 6 změna:

Zdravim, nejak nechapu rozdil a potrebu te zlute karty, pokud budu mit ZL, tak nepotrebuji kartu? A opacne? Nebot, jak to tedy prosim je? Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ptáte se na "Průkaz řidiče taxislužby"(žlutá karta)...?

Průkaz řidiče taxislužby

Jak získat průkaz řidiče taxislužby neboli žlutou kartu? Musíte podat žádost na místním magistrátu či úřadu dle trvalého bydliště, absolvovat zkoušku z místopisu a registrovat svůj vůz v evidenci vozidel taxislužby. Poplatek za vyřízení je 500 Kč a doba vyřízení je maximálně 30 dní.

Více třeba tady

Žlutá karta je pro taxikáře; to, že zná místopis...oblast, kde chce provozovat taxislužbu...kromě jiného...

fertuo
hodnocení

Otazka znela jaky je rozdil mezi zlutou kartou a koncesi. Ted uz to snad dobre chapu, ze pokud chci delat taxi, tak musim mit zivnost/koncesi a k tomu jeste zlutou kartu opravneni taxi. Je to tak? Dekuji

Pokud chcete jezdit jako řidič taxi, nejen být majitelem taxislužby, pak ŽL, ŽK a ŘP...jinak vám stačí ŽL..

berger1
hodnocení

0x

Pokud se něco nezměnilo, bylo to tak - ŽL a koncese byla k provozování taxislužby, k podnikání. Žlutá karta opravňovala k řízení vozu. Takže podnikatel měl živnosťák a zaměstnával řidiče se žlutou kartou. Pokud chtěl sám jezdit, potřeboval kartu také.

marius
Dobrý den, lze žlutou kartu udělat když mám čerství řidičský průkaz? Děkuji za odpověď

jiri*
hodnocení

0x
Ahoj, sice se to netýká původní otázky, ale ztratil jsem žlutou kartu. Trvá vyřízení taktéž až měsíc, nebo je to rychleji? Mám i její číslo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]