Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zpracovat surový propolis

Od: bimbam® odpovědí: 8 změna:

Zdravím! Sousedka mě požádala o pomoc s "divným kořením", které někdo z její rodiny dostal jako dárek za nějakou objednávku. Teoreticky mohu zjišťovat podrobnosti, ale bude to složité. To "koření" je surový propolis. Návod a další informace jsou v ukrajinštině, a to mrňavým písmem. Název distributora(?) - Koločavská paseka. Vyluštila jsem jakýsi návod na rozmíchání v medu, jablečném octu a převařené vodě. Ale dál už si nechci kazit oči a zkouším se zeptat zde. Jak vhodně zpracovat a užívat 100 gramů surového propolisu? Na internetu jsem hledala, ale asi špatně. Za doporučení i odkazy na internet děkuji předem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bee
hodnocení

3x

Zdravím, třeba:

propolis lze využít pro léčení kuřích ok, otlaků na nohou. Lze ho také žvýkat, třeba při viróze, nebo při chřipce.

převzato z: zdrava-vcelicka.cz/...

Kulička surového propolisu vložená do bolavého zubu přinese dočasnou úlevu.

Pozor! Na propolis se může vyskytnout alergie zjistíme ji natřením zápěstí na dlani. Pokud do 24 hodin kůže nezčervená, můžeme propolis používat.

převzato z: dolezaluvmed.cz/...

Propolisová tinktura: Tinkturu z propolisu a lihu můžete používat jak zevně, tak vnitřně. Vnitřně se používá především na léčbu infekcí v zažívacím traktu a pro zvýšení imunity. Vhodné na afty a opary, lze použít jako desinfekci drobných ran a odřenin.

převzato z: blog.primoodvcelarky.cz/...

hodnocení

2x
Já bych to dal louhovat do lihu.

makk
hodnocení

2x

Opravdu je to propolis? Z něj se obvykle dělá tinktura (tj rozpustí se v lihu) a užívá se po kapkách.

mate59
hodnocení

2x

Udělejte si tinkturu.50g propolisu do 500 ml vysokoprocentního alkoholu,14 dní louhovat.Nebo propolisovou mast.

hodnocení

2x
Zdravíčko :)
Našla jsem toto.

youtu.be/...

hodnocení

2x
Dá se použít i na odstranění bradavic. Buď jako tinktura, kdy se to natírá, nebo se kousíček uďoubne přiloží na bradavici a a přlepí náplastí. Když se to opakuje dost dlouho tak to na bradavice zabírá.
hodnocení

Také děkuji za odpověď. Už jsem informace předala. I tu ohledně bradavic. Jen jsem na samém začátku nevěděla, jak ty kuličky doma na tinkturu nebo mast zpracovat.

hodnocení

Děkuji za všechny rady. Doporučím, aby to naložili do lihu. Ale případné další recepty s přesným množstvím složek, množstvím denní dávky i dobou užívání také ještě uvítám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]