Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych od někoho fundovaného poradit v následující situaci. Jsem více než rok nemocen (podpůrčí doba již skončila, prodloužení bylo o 1. měsíc) s vyhřezlou ploténkou a po všech vyšetřeních a peripetiích jsem obdržel prozatím posudek o přiznání důchodu. Jde o to že 30dní od data vystavení tohoto posudku musí mi lékař ukončit dočasnou neschopnost. Problémem je, že než přijde ofic. rozhodnutí ze správy OSSZ (může být i 2-3 měsíce) bude ukončena neschopenka v té nutné zakonné lhůtě 30 dní. To znamená, že mám poté možnosti: 1. vrátit se do práce (charakter práce neumožnuje) , nebo za 2. podat výpověď nebo za 3. najít řešení se zaměstnavatelem (jiná práce, uvazek apod.). Pokud nebude využita ani jediná možnost s uvedených je možné po dobu než přijde ofic. rozhodnutí OSSZ využít tzv. návaznou neschopnost? To znamená dočasnou aktualní neschopnost ukončit a následný den založit lékařem novou, aby se pokryla alespoň doba do obdržení rozhodnutí OSSZ a po té i tuto ukončit? Nejde zde o nemocenskou v tomto případě (dávno nemám nárok) jde pouze o omluvu zaměstnavateli. Děkuji Vám za pomoc a radu jak nejlépe řešit.
Jak moc prosím musí být velký výhřez ploténky na invalidní důchod? Já měla dvě,6 a 2,5 mm a manžel měl 8 mm a marodili jsme cca 4,5 měsíce a důchod nám nikdo nenabízel,bolesti při větší námaze přetrvávají dodnes a manžel má dokonce utlačený nerv v noze a kapku na ni napadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.