Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návazná neschopenka - prekérní situace?

Od: paja10 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřeboval bych od někoho fundovaného poradit v následující situaci. Jsem více než rok nemocen (podpůrčí doba již skončila, prodloužení bylo o 1. měsíc) s vyhřezlou ploténkou a po všech vyšetřeních a peripetiích jsem obdržel prozatím posudek o přiznání důchodu. Jde o to že 30dní od data vystavení tohoto posudku musí mi lékař ukončit dočasnou neschopnost. Problémem je, že než přijde ofic. rozhodnutí ze správy OSSZ (může být i 2-3 měsíce) bude ukončena neschopenka v té nutné zakonné lhůtě 30 dní. To znamená, že mám poté možnosti: 1. vrátit se do práce (charakter práce neumožnuje) , nebo za 2. podat výpověď nebo za 3. najít řešení se zaměstnavatelem (jiná práce, uvazek apod.). Pokud nebude využita ani jediná možnost s uvedených je možné po dobu než přijde ofic. rozhodnutí OSSZ využít tzv. návaznou neschopnost? To znamená dočasnou aktualní neschopnost ukončit a následný den založit lékařem novou, aby se pokryla alespoň doba do obdržení rozhodnutí OSSZ a po té i tuto ukončit? Nejde zde o nemocenskou v tomto případě (dávno nemám nárok) jde pouze o omluvu zaměstnavateli. Děkuji Vám za pomoc a radu jak nejlépe řešit.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

1x
Buď budete pracovat nebo marodit.Třetí je Úřad práce,čtvrtá Sociálka...
Nevím zda je vám to jasné?

hodnocení

1x
Dobrá zpráva pro tebe je, že i když bude sociálka tu žádost o invalidku zpracovávat 3 měsíce, tak ti po schválení údajně vyplatí invalidku i zpětně za ty 3 měsíce.
Alespoň mi to tvrdil kamarád v lázních.

stella
hodnocení

0x

Pokud podpůr. doba skončiola, i prodloužení,nedá se nic dělat než vrát se do práce nebo jít na ÚP-zavolejte si na úp,at vam poradí

hodnocení

0x

Jak moc prosím musí být velký výhřez ploténky na invalidní důchod? Já měla dvě,6 a 2,5 mm a manžel měl 8 mm a marodili jsme cca 4,5 měsíce a důchod nám nikdo nenabízel,bolesti při větší námaze přetrvávají dodnes a manžel má dokonce utlačený nerv v noze a kapku na ni napadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]