Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otcovství u nenarozeného dítěte

Od: r82* odpovědí: 15 změna:

Ahoj,lidičky,potřebovala bych poradit.Nevím,zda se dá zjistit otcovství u ještě nenarozeného dítěte.Je to pro mě dost důležité.Pokud je možné to zjistit,tak prosím napište ještě jak.Doufám,že mi někdo poradí.Děkuji za odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Ano.Zjistit se to dá. Ale vzhledem k ochraně zdraví nenarozeného dítěte i z hlediska etického Vám toto vyšetření nikdo neudělá.

Tomu maličkému přeji moc a moc štěstí do života. Vypadá to, že jeho příchod na svět nebude až tak jednoduchý:)

hop®

Milá Sebod, něco podobného jsem chtěl napsat, ale nenašel jsem podobnou slušnou a výstižnou formulaci jako Vy. Zasluhovala byste *palec*!

sebod*

Hope, děkuji. Další komentáře k dotazu jsou zcela zbytečné. Bohužel.*nevi*

r82*
hodnocení

Což o to,dítě ráda uvítám,akorád se vživotě stanou věci které člověk ne lehko ovlivní,děkuju za odpovědi.

sebod*

Já si nedovolm Tě nějak soudit. Ale uvědom si, že jsi zhruba v jednom měsíci měla styk s dvěma muži. Oni oba byli srozuměni s tím, že se mohou stát otcem? Jestli ano, pak je to O.K. Budou se na malé oba těšit a nebudou se moct dočkat testů otcovství. Možná se o tuto výsadu i poperou.

Nebo na Tě budou koukat jako na potvoru, která to na ně navlíkla a budou se modlit, aby zrovna ta JEHO spermie byla pomalejší. Po narození malého začnou trapné tahanice o určení otcovství. Boj o alimentyy. Děs a běs.

Ano, na početí lidského tvorečka musí být dva. Ale ta větší odpovědnost, KDY a hlavně s KÝM bude nový človíček počat, je na ženě.

Držím Tobě i malému pěsti, ať tuto situaci zvládneš se ctí.

r82*
hodnocení

Proč zbytečné?Nemyslela jsem to nijak zle.Akorád jsem udělala jednu chybu a teď jsem chtěla poradit.Mám pocit,že nějaké jako by odsuzování je trochu zbytečné,jelikož kdo něco nemá...*sok*

hop®

Chápu, že do své,pravděpodobně ne úplně jednoduché a ideální situace jste se nedostala záměrně. Ale myslím, že odpověď na Váš dotaz zde již padla, a opravdu o Vás nic víc nevíme, takže ani nevím, s čím dalším potřebujete a chcete pradit...

sebod*

Víš. Já jsem v podobné situaci byla před šesti lety. Dceři lékaři řekli, že nemůže mít děti. Takže se při styku nechránila *nevi*. No a do jiného stavu přišla. S partnerem, který by nebyl ani dobrý manžel a už vůbec ne otec. Navíc i jemu řekla, že děti mít nemůže. A teď dilema. Jít na potrat? Soudít se o otcovství?O alimenty? V té době jsem se já rozváděla, byla jsem bez peněz. Dcera v invalidnm důchodě. Nějaké SVĚTLÉ ZÍTŘKY v nedohlednu. Narozením mimina by nám nastaly jen obrovské problemy.*zed* Takže.,.,., Takže vnučce je dnes pět let, mám ji ve své péči, V rodném listě je otec neuveden. Nikomu její narození neublížilo. Nikde není někdo, kdo by dceru proklínal, že se s ní vyspal a teď musí dvacet let platit alimenty*cert*.

A já jsem ta nejšťastnější babička na světě. A dokonce jsme adoptovali i toho nejbáječnějšího dědečka na světě. Je stokrát lepší, než by byl ten pravý - biologický;)

Ano.Máš pravdu. Každý máme nějakého toho kostlivce ve skříni. *sok*

mej

Váš příběh mě doslova dostal.Kdyby to byl film-brečela bych jako želva od začátku do konce.*plac*

Vždycky něco špatné je pro něco dobré,ale to si uvědomíme až po čase-kdyby se to tak nestalo,bylo všechno úplně ale úplně jiné.

Tak všechno nej,nej a to štěstíčko ať vám vydrží!*slunce*

sebod*

mej. Díky. A neboj. Jednou napíšu scénář k nekonečnému seriálu "Sebod a její vzestupy a pády". A Tobě pošlu celou krabici voňavých kapesníčků *plac*. Co nejvíc hezkých dnů přeje Sebodka:)

r82*
hodnocení

Já vím,čí dítě je,jen je problém,že jsem vdaná a manžel má za to,že dítě je jeho a člověk,kvůli kterému se chci rozvést ví,že je to jeho dítě a ne manžela,proto jsem se ptala,jestli je možné určit otcovství u nenarozeného.Rozvést jsem se chtěla co nejdříve,ale něco mě předběhlo,takž se bojím,že manžel bude dělat problémy.Vím,že jsem na vině jen já,jelikož jsem ve svém věku měla zapojit mozek,ale už je na tohle uvažování pozdě.Nejsem si uplně jistá,zda si dítě nechat,ale vím,že bych s manželem nezůstala s tím,že bych mu tvrdila,že je dítě jeho.Ikdyž tomu asi nevěříte,tak taková potvora zase nejsem.prostě jsem v háji a jsem ráda,že to můžu někomu alespon takhle říct,idkyž je pravda že moc pozitivní reakce jsem nečekala.Jsem holt potvora,ale taky člověk.Moc Vám děkuji za odpovědi.

doplněno 26.06.10 17:27:

Jo dítě chtějí oba.

mej

Ve vašem případě je těžké poradit,nikdo v takové situaci tady asi není.

Nebylo by jednodušší říct narovinu,čí dítě je a s kým chcete být?Navíc,když se stejně zřejmě chcete rozvést.

laura303*
hodnocení

0x

Dobrý den , prokázat kdo je otcem u ještě nenarozeného dítěte samozřejmě lze, ale je to problematické z následujících důvodů. Pro průkaz otcovství je nutné získat genetický materiál budoucího dítěte , to lze dosáhnout u probíhajícího těhotenství např. odběrem plodové vody nebo vzorku choria ( z něhož se postupem času vytvoří placenta ) . Takové vyšetření se provádí například při podezření na nějakou vývojovou vadu u plodu . Pro pouhé zjištění otcovství s ohledem na rizika , která z takového postupu plynou pro budoucí dítě , je odběr takových vzorků nepřípustný.

Hezký den Laura . *slunce*

pubezregistrace

jabraka*
hodnocení

0x

Otcovství lze pouze vyvrátit.Ne potvrdit.Je to otázka podílu chromozomů jak otce,tak matky.Pokud je převaha genů matky,nelze potvrdit,že zbylé chromozomy jsou některého z partnerů.Ale pokud se v genetické výbavě dítěte nenachází chromozomy chtěného otce,je možné ho s velkou pravděpodobností z otcovství vyloučit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]