Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď smlouvy o stavebním spoření stavební spořitelnou

Od: pavelpodolsky odpovědí: 4 změna:

S Wuestenrot jsem uzavřel smlouvu na stavební spoření s účinností od 23,12.2000 na cílovou částku 160 000,-, tarif optimální speciální.

6.11.2006 zvýšení cílové částky na 600 000,-

13.6.2014 zvýšení cílové částky na 1 000 000,- s dodatkem změny VOP týkající se zrušení nároku mimořádný úrok ve výši 40% z části úroků.

1. dubna 2020 koupila stavební spořitelnu společně Wüstenrot hypoteční bankou MONETA Money Bank beze změny VOP u stávajících sluv na stavební spoření.

Po několika upozorněních, že mám souhlasit s výpovědí smlouvy na stavební spoření a nebo že mi bude vypovězena ze strany MONETA, jsem nyní dostal šekovou poukázku na výplatu naspořené částky, což ve skutečnosti znamená, že mi byla smlouva vypovězena. Nikdy jsem s výpovědí smlouva ani ústně ani písemně nesouhlasil. Domnívám se, že stavební spořitelna postupuje protiprávně.

Prosím o radu, co dělat. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vypovědět můžete vy i oni. Proč by drželi pro ně nevýhodnou smlouvu.

kami123

Protože smlouvy mají pravidla.

lobo*
hodnocení

0x

Ano, stavební spoření může být vypovězeno i ze strana spořitelny (banky). Musí k tomu však být nějaký důvod - porušení sjednaných podmínek nebo nastala nějaká situace, kterou má spořitelna uvedenou ve VOP a která ji opravňuje ke zrušení smouvy.

Pokud si se měl k této situaci vyjádřit, a Ty ses na to vys.kašlal, tak se teď nediv. Je to to samé, jako když Ti jednou ročně pošlou výpis z účtu. Máš možnost do nějaké doby rozporovat naspořenou částku, podkud se do této doby neozveš berou to tak, že s naspořenou částkou souhlasíš.

petrwoods
hodnocení

0x
Co dělat? Přemýšlet co uděláte s těmi vyplacenými penězi ze zrušené smlouvy. A nebojte, je to směroplatné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]