Nejste přihlášen/a.
S Wuestenrot jsem uzavřel smlouvu na stavební spoření s účinností od 23,12.2000 na cílovou částku 160 000,-, tarif optimální speciální.
6.11.2006 zvýšení cílové částky na 600 000,-
13.6.2014 zvýšení cílové částky na 1 000 000,- s dodatkem změny VOP týkající se zrušení nároku mimořádný úrok ve výši 40% z části úroků.
1. dubna 2020 koupila stavební spořitelnu společně Wüstenrot hypoteční bankou MONETA Money Bank beze změny VOP u stávajících sluv na stavební spoření.
Po několika upozorněních, že mám souhlasit s výpovědí smlouvy na stavební spoření a nebo že mi bude vypovězena ze strany MONETA, jsem nyní dostal šekovou poukázku na výplatu naspořené částky, což ve skutečnosti znamená, že mi byla smlouva vypovězena. Nikdy jsem s výpovědí smlouva ani ústně ani písemně nesouhlasil. Domnívám se, že stavební spořitelna postupuje protiprávně.
Prosím o radu, co dělat. Děkuji.
Ano, stavební spoření může být vypovězeno i ze strana spořitelny (banky). Musí k tomu však být nějaký důvod - porušení sjednaných podmínek nebo nastala nějaká situace, kterou má spořitelna uvedenou ve VOP a která ji opravňuje ke zrušení smouvy.
Pokud si se měl k této situaci vyjádřit, a Ty ses na to vys.kašlal, tak se teď nediv. Je to to samé, jako když Ti jednou ročně pošlou výpis z účtu. Máš možnost do nějaké doby rozporovat naspořenou částku, podkud se do této doby neozveš berou to tak, že s naspořenou částkou souhlasíš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.