Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam jednu otázku-z důvodu hodně velkých výdajů mamka teď vybírá z banky hodně velké peníze. Jednou přišla domů s půl milionem v tašce. Mám strach aby jí někdo tak velké peníze cestou neukradl, nebo bych spíš chtěl vědět jestli na takovéto krádeže náhodou neexistuje pojištění. Díky předem
Na porušování zákonů neexistuje žádné pojištění. V hotovosti lze platit max. 270 000,- Kč. Mamce hrozí pokuta 500 000,- Kč.
proc by ji hrozila pokuta , to ze vybira najednou pul milionu neznamena ze ho musi najednou zaplatit
a jinak s tim co se nesmi nebo smi s penezma nad 270 tisic to je tak akorat takovy strasak, at sem prodaval auto, nebo kupoval nove ze salonu, vzdycky slo o castky vyssi nez pul milionu a vsechno se platilo hotove a cela suma
Co mamka bude dělat s penězi tazatel neuvádí, všichni se můžeme jen dohadovat. Proč by hrozila pokuta? Protože existuje opomíjící zákon, kde se uvádí, že i několik plateb jednomu příjemci se SČÍTÁ. Takže i když mama zaplatí 2 x 250 tisíc jednomu příjemci, nic jí to nepomůže. Je to jedna z možností. Také mamka může půl miliónu nacpat do strožochu a klidně spinkat.
Mě okradli v mhd. I když mám pojištění a vše jsem na policajtech sepsala, tak mi z pojišťovny došel papír, že pokud nebylo použito násilí, tak se to nebere jako krádež .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.