Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění na krádež peněz

Od: bauerlukin® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mam jednu otázku-z důvodu hodně velkých výdajů mamka teď vybírá z banky hodně velké peníze. Jednou přišla domů s půl milionem v tašce. Mám strach aby jí někdo tak velké peníze cestou neukradl, nebo bych spíš chtěl vědět jestli na takovéto krádeže náhodou neexistuje pojištění. Díky předem

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

6x

Na porušování zákonů neexistuje žádné pojištění. V hotovosti lze platit max. 270 000,- Kč. Mamce hrozí pokuta 500 000,- Kč.

danovy-portal.com/...

proč by hrozila pokuta? dvě platby po 250 000,- Kč jsou v souladu se zákonem.

jurajjuraj*

proc by ji hrozila pokuta , to ze vybira najednou pul milionu neznamena ze ho musi najednou zaplatit

a jinak s tim co se nesmi nebo smi s penezma nad 270 tisic to je tak akorat takovy strasak, at sem prodaval auto, nebo kupoval nove ze salonu, vzdycky slo o castky vyssi nez pul milionu a vsechno se platilo hotove a cela suma

id

Co mamka bude dělat s penězi tazatel neuvádí, všichni se můžeme jen dohadovat. Proč by hrozila pokuta? Protože existuje opomíjící zákon, kde se uvádí, že i několik plateb jednomu příjemci se SČÍTÁ. Takže i když mama zaplatí 2 x 250 tisíc jednomu příjemci, nic jí to nepomůže. Je to jedna z možností. Také mamka může půl miliónu nacpat do strožochu a klidně spinkat.

hodnocení

4x

Na rodné číslo takové pojištění neexistuje, pro podnikatele ano.

hodnocení

2x

Velke vydaje platene v hotovovosti 500 000 a opakovane? Co kupuje mamicka? Tablety proti upchatemu nosu z Polska a laboratorne sklo?

jm
hodnocení

0x
Pojištění má své limity. Lidi jsou hloupí a rozhodně není standardem, aby si kdokoliv takto vozil peníze. Max. V krabici od vína.
Pro převoz takové částky se už najímá ozbrojený doprovod
tabletka*

Na půlmilion netřeba najímat ozbrojený doprovod, to si odnesete v igelitce a nikdo si vás nevšimne. Není to zas tolik peněz, hromádka pětistovek. Ovšem proč někdo vůbec něco platí hotově, to je záhada a většinou šméčko. Ani zálohy zedníkům se takhle neplatí.

jenda22
hodnocení

0x

Pozor na pojmy. Loupež a krádež jsou v pojistkách přesně označeny.

hodnocení

0x

Mě okradli v mhd. I když mám pojištění a vše jsem na policajtech sepsala, tak mi z pojišťovny došel papír, že pokud nebylo použito násilí, tak se to nebere jako krádež :( .

jaj*
hodnocení

0x
Při nějakých částkách se myslím ani nesmi platit papirama, ale jen převodem. Ať si o tom něco zjistí, mě v bance otravovali když jsem chtěla vybrat 60 tisíc.
jaj*
Ze svého účtu jsem to chtěla, ty peníze jsem zam měla, jen by mi je vydali a do uctu by zapsali výběr. Ale nechteli to pro mě udělat.

To spíš šlo o to, že výběr vyšší částky chce banka hlásit předem. Aby ty peníze pro vás měli, a přitom neomezili ostatní klienty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]