Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Více zaměstnání - nepřetržitě volno mezi směnami

Od: rob odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
rad bych se dozvěděl, zde je možné pracovat ve více pracovních úvazcích bez nutnosti dodržování 12hodinoveho volna mezi směnami apod.
Příklad: pracuji na HPP u jednoho zaměstnavatele, chodím na VPP k dalším. U HPP odpracuji denní směnu, pak navážu noční směnou u jiného zaměstnavatele (odlišný charakter práce) a přijdu opět na denní směnu k HPP.
Zaměstnavatel HPP tedy dodržel 12 hodin mezi směnou, ale já jsem si chtěl vydělat, tak jsem sel ve svém volnu na brigádu.
Jde to takto? Nebo jsem povinny dat vědět HPP o své brigádě a muže mi být zakázána?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejste povinnen na sebe donášet. V podstatě to ani nemá kdo zjistit. Je to vaše rozhodnutí a nikomu do toho nic není.

Kdysi jsem taky tak pracoval a nebyl to problém. Dokonce byli dny, kdy jsem makal 48 hodin v kuse.

hodnocení

0x

Pokud to na sebe nikde neřeknete, tak není co řešit. I u nás to chodí tak, že jsem třeba do 22.30 na odpolední a pak musím být v 5.30 na ranní. Zákoník práce to nedovoluje, takže si jen přepíšu začátek ranní směny a je to.

hodnocení

0x

Můžete pracovat až do roztrhání těla, pokud váš vedlejšák nespadá do stejného oboru podnikání jako váš HPP.. Nezáleží při tom na charakteru práce na VPP, ale na oboru a předmětu podnikání firmy, kde máte vedlejšák. Nesmíte bez předchozího souhlasu pracovat u firmy, která vašemu zaměstnavateli na HPP konkuruje. K tomu (nebo podnikání ve stejném oboru) byste potřeboval písemný souhlas zaměstnavatele. Zaměstnavatel také může tento souhlas kdykoli -opět písemně - odvolat. Jinak to nikdo řešit nebude - pokud únava neovlivní váš výkon na HPP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]