Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak oslovit v e-mailu učitele VŠ s těmito tituly?

Od: klarka8 odpovědí: 14 změna:
Jak mám oslovit učitelku na VŠ, jež má u jména tyto tituly: PhDr. xxxxxxxxx, Ph.D.? Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

9x

Paní doktorko. Profesor je na VŠ ten, kdo má profesuru oficiální, to není střední škola, kde se říká profesore i školníkovi. Docentovi se říká pane docente a magistrovi pane magistře.

racio

:-D super odpověď *palec*

hodnocení

1x
Paní profesorko

liska5
hodnocení

1x

Je profesor a profesor. To chápu. Přesto bych napsala: Vážená paní profesorko, ...

Mně to takhle napsali na pozvánku na pomaturitní sraz, a to jsem jenom středoškolská ...

Prostě asi jsem staromilec. *nevi*

pb®

Nenene, oslovit na VŠ profesorem někoho, kdo nemá před jménem titul prof. je fakt ostuda. Zatímco na střední je profesor každý a nevím proč, protože oni často mívají "jen" titul magisterský a ani nemají doktroský, na VŠ je profesorem jen člověk, co získal titul magisterský, pak doktroský, pak se habilitoval na docenta a pak teprve udělal profesuru. Profesor je nejvyšší akademický titul, který v sobě skrývá mnoho let výuky na vysoké škole, kdy člověk má za sebou výsledky, odborné články, ale hlavně vychoval další magistry a doktory.

racio

Také jsem staromilec a tetelím se blahem, když mě oslovují vaše královské veličenstvo, zatímco jsem to prozatím dotáhnul jen na úsekového důvěrníka. Ale co není, může být.

liska5

Racio, moji rodiče i my děti /70+/ jsme říkali kantorům na gymnáziu profesoři. Ve sborovně tam byl profesorský sbor. Je mi jasné, že nejde o tituly.

kare
hodnocení

1x
Pozor!
Nikdo zde neuvedl jednu důležitou věc a to, že funkce na VŠ má přednost (děkan, rektor,prorektor) před titulem při
oslovování.
Pokud nevykonává takovou funkci tak oslovujeme nejvyšším titulem. :)
Např: paní doktorko...

kami123
hodnocení

0x

To záleží, jestli je vdaná.

Ano - Paní doktorko.

Ne - Slečno doktorko

Pokud je to tvá matka, společnost připouští tykání.

Vzdy pani doktorko. V zadnem pripade slecno. I kdyby se stala doktorkou treba v 15 letech, vzdy to bude pani doktorka. Na rodinnem stavu pri tom nezalezi.

Osloveni slecno je pripustne pouze u mlade holky, u ktere nevite ze je vdana a zaroven nevite o tom, ze ma titul. V jakemkoliv jinem pripade pouze pokud vas sama opravi.

gdhtdf
hodnocení

0x
Prof titul uděluje prezident, pokuď ji neudělil, tož ne paní profesorko. Paní učitelko stačí.
tabletka*

Na vysoké škole vyučujícího oslovovat Paní učitelko je nonsens jak prase :)

gurujara
Rovnou napište pančelko

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]