Nejste přihlášen/a.
Je profesor a profesor. To chápu. Přesto bych napsala: Vážená paní profesorko, ...
Mně to takhle napsali na pozvánku na pomaturitní sraz, a to jsem jenom středoškolská ...
Prostě asi jsem staromilec.
Nenene, oslovit na VŠ profesorem někoho, kdo nemá před jménem titul prof. je fakt ostuda. Zatímco na střední je profesor každý a nevím proč, protože oni často mívají "jen" titul magisterský a ani nemají doktroský, na VŠ je profesorem jen člověk, co získal titul magisterský, pak doktroský, pak se habilitoval na docenta a pak teprve udělal profesuru. Profesor je nejvyšší akademický titul, který v sobě skrývá mnoho let výuky na vysoké škole, kdy člověk má za sebou výsledky, odborné články, ale hlavně vychoval další magistry a doktory.
Také jsem staromilec a tetelím se blahem, když mě oslovují vaše královské veličenstvo, zatímco jsem to prozatím dotáhnul jen na úsekového důvěrníka. Ale co není, může být.
To záleží, jestli je vdaná.
Ano - Paní doktorko.
Ne - Slečno doktorko
Pokud je to tvá matka, společnost připouští tykání.
Vzdy pani doktorko. V zadnem pripade slecno. I kdyby se stala doktorkou treba v 15 letech, vzdy to bude pani doktorka. Na rodinnem stavu pri tom nezalezi.
Osloveni slecno je pripustne pouze u mlade holky, u ktere nevite ze je vdana a zaroven nevite o tom, ze ma titul. V jakemkoliv jinem pripade pouze pokud vas sama opravi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.