Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celnice a drahá zásilka

Od: celldron® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

Mám takový problém který nevím jak řešit.

Před 5 týdny jsem objednal na Ebay za draho věc kterou potřebuji. Předem jsem zaplatil převodem.

Až byla zásilka v česku, zachytila ho pražská celnice. Poslala mi mail že mám doplnit ůdaje o zásilce jako je přesný obsah, počet, odkud kam to pojede atd. Odeslal jsem to a 7 dní nic. Včera mi poslali dopis do schránky. Celnice píše že mám vyřídit plnou moc zásilky. Tak jsem šel na pobočku poty a vše zařídil. Vyžadovali aji důkaz o platbě, stránku obchodu atd. Bylo toho dost. Vše jsem podepsal, důkladně zkontroloval vše v pořádku. Oskenoval jsem to a poslal zpět na mail celnice do Prahy. Za hodinu mi dali echo a napsali v mailu že zásilku nemohou poslat z důvodu jména na zásilce.

Nechtěně jsem se při objednávce při zadávání jména netrefil do klávesnice a moje jméno mělo jedno písmeno špatně.

Ano jsem vůl ale chybovat je tak lidský...

Nevěřil jsem svým očím. Vždyť mají tolik důkazů ! Adresa, platba, potvrzení objednávky...

Nejvetší problém je, že pokud do budu posílat zpět poštou do obchodu aby upravili jméno, a poslali to zpět, za poštu zaplatím majlant. Je toto prosímvás možné? Kvůli nesprávnému jménu nemůžou odeslat balík za desetisíce? i se všemi důkazy !?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No když je ten balík za několik desítek tisíc, a je předem zaplacený, tak se jim ani moc nedivím, že se zdráhají ho vydat člověku s jiným jménem. Ale jestli jde jenom o překlep a můžete to rozumně vysvětlit, tak asi budete muset na tu celnici osobně a pokusit se to řešit přímo s nima.

kami123
hodnocení

0x

Blbá situace.

Zkusil bych jim odepsat, že špatné jméno není jejich byznys, ale záležitost pošty. Potřebné dokumenty dostali, tak ať zásilku pustí se špatným jménem dál.

Počítej ale s nejhorším.

xenofob
hodnocení

0x

když neviš jak se jmenuješ máš problém...je tolik dukazu tve hlouposti...po objednani a zaplaceni chodi maily vidis tam i sve zbastlene jmeno...do odeslani staci napsat prodejci aby to opravil...

hodnocení

Problém je v tom že prodejce nepříjmá zpět produkt který jsem si objednal. A pokud se tak stane, musí balík celnice zlikvidovat.

hodnocení

0x

Já si myslím, že nás tady "taháte za nos". Odesilatel by musel tu zásilku předem označit jako zásilku, která se nemá vracet. Muselo by na ní být napsáno že v případě nemožnosti doručení, má být považována za "abandonné" a teprve v tom případě ji má právo celní úřad po určité době zničit. Vy tady píšete, že se jedná o zásilku v řádu několika desítek tisíc korun, kterou jste Vy už odesilateli předem uhradil převodem. V tom případě by byl odesilatel padlý na hlavu, aby odesílal tak drahou a předem zaplacenou zásilku s tím, že má být celnicí zničena, pokud byste si ji nevyzvedl. *co*Takže ono to bude všechno asi nějak jinak, a Vy tady nedáváte správné informace. Ale v tom případě se nemůžete dočkat žádné relevantní odpovědi k Vašemu případu.

A ještě tady píšete tohle: "Nejvetší problém je, že pokud do budu posílat zpět poštou do obchodu aby upravili jméno, a poslali to zpět, za poštu zaplatím majlant."

Zajímalo by mne, jak byste Vy mohl posílat zpět do obchodu balík, který vlastně ani fyzicky nemáte a teď zase další informace, že víte, že odesilatel ten balík nechce přijmout zpátky. Tak jak byste ji asi předevčírem chtěl posílat zpátky? *zmateny* Asi se Vám nechce platit clo, a sondujete tady co se stane, jestli si balík nepřevezmete. Tak jestli to je tak, tak jelikož už jste pověřil poštu tím, aby to za Vás vyřídila, tak už Vám vznikl dluh, který po Vás bude pošta vymáhat.

"Česká pošta, s. p. se stává věřitelem této pohledávky vůči adresátovi. Z tohoto důvodu je nutno chápat závazek uvedený v plné moci týkající se platby celní dluhu, odměny za zastoupení v celním řízení a všech dalších poplatků dle ceníku zmocněnce, jako vymahatelný i v případě, že adresát, který plnou moc podepsal, poskytl podklady pro celní řízení, odmítl zásilku převzít, ačkoliv nejsou důvody z hlediska poštovních předpisů a podmínek pro odmítnutí. Adresát podpisem plné moci souhlasí se zastoupením v celním řízení, se vznikem celního dluhu, s jeho úhradou, i se skutečnost, že celní dluh automaticky nezaniká, byť zásilku nepřijme."

Navíc píšete, že jste byl osobně na poště vyřídit vše potřebné, a v tom případě už by bylo jasné na té poště, že jména nesouhlasí. Pošta si určitě vyžádala Váš občanský průkaz. *co*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]