Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocná štítná žlaza léčení

Od: zavinac® odpovědí: 15 změna:

Zdravím,,,,máte někdo tady poruchu štítné žlázy - nebo i také uzlíky na ní?Jak ji vám lékař léčí díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mám podle ultrazvuku uzlíky, léčení žádné, ani třeba kontrolní ultrazvuk po roce (bych si myslela) - nic.

Tak asi to není důležité.

hodnocení

Já mám uzel a mám jít na biopsii a podle toho se pak údajně zařídí.Prášky neberu,jen zpočátku cca 3měsíce.Tak jak vidím,má to dost lidiček.problémy nemám žádné..tak jsem z toho všeho zmatená.děkuji všem...Zapomněla jsem beru kapky Vigantol jednou týdně...vitamin D

hodnocení

3x

Beru už řadu let Letrox a moje obvodní paní doktorka mi sleduje štítnou sonem. Říká, že jí mám jak krajku, jak kdyby ji prožrali moli. Uzlíky taky. Ale jaký typ, to nevím, oči nepoulím a nehubnu.

hodnocení

2x

Záleží na diagnoze. Uzlíky můžou být u více durhů nemocí štítky, které se každé léčí jinými léky.

liska5
hodnocení

2x

Hyperfunkce - zrychlený tep, hubnutí, nespavost,... Jíst potraviny s draslíkem- řeřicha zahradní.

Hypofunkce - únava, přibírání, pomalost... Lékař předepíše, podle vašich hodnot.

Při jakýchkoliv problémech se štítnicí se doporučuje jíst třešně a višně.

hodnocení

2x

Beru léky, dlouhodobě sledována u endokrinologa

hodnocení

2x

Beru Euthyrox 75, pravidelné kontroly na Endo, před kontrolou krevní odběry, aby lékař viděl, zda jsou prášky postačující.

Sono bez většího nálezu.

hezký den:)

gjbc
hodnocení

2x
Poruchu nemám, uzlík 1,2 cm mám, nedělá se s ním nic. Asi nevypadal podezřele.
hodnocení

to se na sonu nepozná

hodnocení

2x

Mám uzlíky a beru Letrox. Podle vyšetřování ultrazvukem se jejich velikost nemění. Kdysi jsem se ptala, jestli mám spíš hyper- nebo hypofunkci. Prý ani jedno a prý se to nedá tak jednoduše konstatovat. Léčená jsem od mládí. Asi před dvaceti lety, při změně lékařů v ambulanci, jsem dostala nějaké nové prášky, název si nepamatuji. Po čase jsem začala mít zvláštní problémy. V místech s velkým množstvím lidí (tržiště, obchoďák, kostel, divadlo...) mi asi poklesl tlak a šly na mě mdloby. Řešila jsem to hltem lihoviny. V kabelce jsem nosila pro jistotu stále nějakou miniaturní lahvičku. Praktik si se mnou nevěděl rady, neurolog mě chtěl poslat k psychiatrovi. Při nejbližší kontrole u endokrinologa jsem se o tom zmínila. Jasně, řekl, změníme lék. A problémy zmizely.

hodnocení

HM,,,,,asi jste měla agorafobii,,to tak dělá.

olda1

Pokud berete letrox tak máte hypofunkci, to je logické.

hodnocení

2x

Já byla před 24 lety na operaci. Předtím jsem brala cca 10 let Carbimazol. Těsně před operací cca 15 různých prášků. Teď, těch 24 let beru Euthyrox. Dávku mi dr. upravuje podle krve.

olda1
hodnocení

1x

Štítná žláza se léčí podle toho zda jde o hypofunkci - produkuje málo hormonů, nebo hyperfunkci - produkuje příliš hormonů. Nejčastějsí je hypofunkce Hashimotova tyreoiditida, což je autoimunitní onemocnění štítné žlázy. Lidově chronický zánět. Medicína to léčit neumí, pouze vám doktor předepíše chybějící hormony Levothyroxin.

Pokud byste se chtěla léčit přírodně, při současném užívání Levothyroxinu (vysazování opravdu nedoporučuji), zkuste knížku Mystický léčitel - Štítná žláza a její léčba.

hodnocení

Ale já neberu prášky,,vysadil mi je.beru jen vitamin D.Asi jste mne nečetla úpmě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]