Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studentská půjčka

Od: kelvin odpovědí: 7 změna:
Ahoj,
ne­dáv­no mi ode­šel můj NTB a ja­kož­to 19 le­tý stu­dent akut­ně po­tře­bu­ju no­vý, je­li­kož bez něj ne­mo­hu prak­tic­ky ani stu­do­vat.
Mám si­ce bri­gá­du (na dpč) už asi 9 mě­sí­ců, ale vý­da­je mi ne­do­vo­lí jed­no­rá­zo­vě utra­tit 30k za no­vý.
Na­padlo mě si jej vzít na splát­ky, ale všu­de, kde jsem psal atd.. mi řek­li to sa­mé, po­kud ne­mám stá­le za­měst­ná­ní (dlou­ho­do­bá bri­gá­da se nej­spíš ne­po­čí­tá), tak si o to ne­mo­hu za­žá­dat.
Tak by mě za­jí­ma­lo, jest­li exis­tu­je ně­ja­ká ces­ta?
Je to dost pe­ker­ní si­tu­a­ce, je­li­kož dě­lám v pro­gra­mu Ar­chi­CAD a po­tře­bu­ju v něm dě­lat svůj pro­jekt a bez něj ne­můžu po­kra­čo­vat...
Dě­ku­ji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vidím to třeba na to požádat rodiče o koupi nového, případně jim ho splácet... Tak bych to viděl v normální fungující rodině jako obvyklé... A za 30l už je to docela dost slušný notebook.. Možná se trochu uskromnit...

pepeek

Na 30k ty slušné použitelné notebooky teprve začínají. CAD je obecně docela náročný takže pod 30 bych taky nešel jinak to bude stát i spoustu nervů při práci.

jakosorry
hodnocení

4x
Jako sorry ale pokud jsi chudý, což jsi, nekupuj si pocitac za 30tisic. Co to je, MacBook? I tak se daji sehnat na bazaru macbooky za 10tisic. Počítače s windowsem ještě za míň.

hodnocení

2x

Začal bych s hledáním informací u svého učitele - buď můžou mít nějakou HW půjčovnu nebo přímo program na "sponzoring" studentů. Jistě budou mít více možností než hloupé vypůjčení peněz.

lee*
hodnocení

1x
Já bych se domluvila s rodiči že zaplatí a budu jim splácet nebo oni vezmou na splátky a budete splácet vy. Aby na to rodič přistoupil musí vám ale věřit a vědět že opravdu do práce budete chodit a svůj finanční závazek dodržíte. Určitě bych zvážila výši investice, ono se lehko půjčuje, ale těžko splácí. Mohou vám třeba přispět babičky/rodiče na užitečný dárek na vánoce. Jestli chcete drahý PC na machrovačku nebo na hry tak chápu, že jsou rodiče proti.
Na půjčování u bank bacha. Znala jsem pár lidí kteří si tímhle poprvé zadělali na průser. Banky nabízeli kontokorent studentům asi až 20tis, snadno se to rozhazelo ale splacení už šlo hůř, nakonec nabehli exekutoři do domácnosti k rodičům, takže průser, ostuda... A záznam v registrech. Zkrátka bez vědomí rodičů bych si nepůjčila. Jak dlouho byste to splácel? 2 roky? Víte že fakt každý měsíc jste schopen si odložit 2 tisíce?

tabletka*
hodnocení

0x

Studentské půjčky přeci poskytuje většina bank v ČR, nechápu, kam jste to vlastně psal. Takže cesta je google, vybrat si banku, sehnat ručitele či vydělávajícího spoludlužníka a je to.

hodnocení

0x

Ani okrajově nevěřím tomu, že by nějaká škola nekompromisně vyžadovala od studentů ntb za 30 tisíc. Nauč se synku hospodařit. Nezačínej si nic s půjčkami, když si nemůžeš nic vydělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]