Nejste přihlášen/a.
Tyhle, velmi obtížné záležitosti, patří pod slovo akné. Chtělo by to kožního, ale čekací lhůty jsou šílené. Pokuste se alespoň vypozorovat, kdy, po čem se vám to udělá. Po jídle? V některé fázi měsíšního cyklu? Zastavte se v lékárně a požádejte něco na ošetřování akné. Pokuste se vyhýbat čokoládě, ostrým, kořeněným jídlům. I zácpa tohle umí.
Další možnost je impetigo, to je ale infekční.
Každopádně kůže je odrazem vnitřního prostředí. Jsou potraviny, které tělu nevyhovují a tělo se nežádoucích látek z nich snaží zbavit. Zakyselené prostředí v těle vyhovuje množení mikroorganismů.To bývá při stravě s cukrem, bílým pečivem, tropickým ovocem, uzeninami a nedostatkem zeleniny.
První vynechte průmyslově zpracované potraviny a více pijte. Ideálně do každé sklenice vody lžíci jablečného octa. Pokud je to akné, tak to mívají často lidé, co mají nedostatek železa /Fe/. To bývá, když dotyčný žije hlavně na mléčné stravě. Pak je na místě konzumovat potraviny, ve kterých je železa hodně: Melasa, suš. švestky, meruňky, rozinky, játra, ryby, hovězí, klíčky, list.zelenina, cereálie.
Pak je dobré kyselé zelí a kroupy na úpravu mikrobiomu ve střevě. Tam sídlí větší část naší imunity. Nějaký čas berte Zn a B- komplex- obojí je dobré na záněty na kůži.
Jednou se mi udělaly drobné pupínky kolem očí, magistra v lékárně na mě koukla a dala mi čaj Kožní vnitřní. Řekla, že to jsou přetížené vnitřní orgány. Byla to ale tzv. Zelená lékárna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.