Nejste přihlášen/a.
Netušil jsem, že se báseň J. H. Krchovského zakládá na až tak reálném problému...
OBUT A OBLEČEN POČÍTÁM MINUTY
- čeká mě příšerná křížová cesta
svíjím se u dveří do klubka svinutý
třesu se, potím se, v noci jsem nespal
Z kabátu odlétly zbylé dva knoflíky
sotva jsem oblečen, hned se zas svlíkám
čelo mám do krve rozbité od kliky
- proboha nemohu! Nechci jít nikam!
Někoho uvidět, být viděn kýmkoliv
obojí děsí mě hrůzností stejnou
kéž bych měl vypito aspoň tak pět šest piv
kéž bych měl někoho, kdo by šel se mnou!
Kdybych moh alespoň požádat kohosi
někoho, kdo by se v ulicích nebál
podat mu peníze, tašku a poprosit:
prosím vás, kupte mi naproti chleba!
Třeba by k vám zajeli s urnou domů, jako k pozitivním a nemohoucím, ale nevím, kdde se to nahlašuje.
Pokud máte invalidní důchod na tuto diagnozu, nejste schopen odvolit, tak Vám může v místnosti pomoci s hlasováním nějaký jiný občan, nikoliv ale člen komise.
Pokud se Vám udělá zle v den voleb, tak i tady je možnost, že přijedou dva z komise za Vámi domů.
Zavolejte si na úřad kam spadáte, domluvíte si termín, respektive, oni nějaký nabídnou.
Pokud tedy nemáte karanténu.
Nemám s tímto zkušenosti, jsem babča rázná, studem netrpím. Ale jak se se svou fobií chováte třeba na nádraží, kde je hodně lidí /a všichni mají přehled o tom, že někam cestujete/. Jak to je v restauraci, když všichni vědí že hodláte obědvat? Jak je to v prodejně obuvi, kde všichni vědí, že asi byste ráda nové boty? To byste nesměla nikam. Nedej bože, na záchod. Protože všichni budou vědět, co tam děláte.
Na druhou stranu si myslím, že každý řeší svoje problémy sám, tedy svoje volby, svoji cestu, svůj oběd, svůj nákup a ostatním po tom nic není. To si jenom vymýšlíte, že "všichni vědí"...Každý má svých starostí dost a nemá čas ani chuť přemýšlet o starostech a problémech někoho jiného.
Asi bych tam vpadla, vyřídila, co vyřídit mám a s pozdravem na rtech odešla. A pokud myslíte, že by se hodilo následně se sesypat, udělejte to až před volební místností. Ještě lépe - až doma. Abyste nenarušila průběh voleb.
Nejsme všichni gerojové, jsou mezi námi i uzlíky nervů, to chápu. Co ale nechápu, je to, že problém hodláte řešit pouhý JEDEN DEN PŘED VOLBAMI. Od minulých voleb už něco vody uteklo a Vy jste měla spoustu času klidně svou psychiku připravovat. Hodila jste to za hlavu a teď skuhráte. Už je pozdě, za den se nepředěláte. Řešit něco ze dne na den opravdu nemá cenu. To je poučení pro příště. Jaga.
Myslím, že paní nikam nechodí, do práce, k lékaři, na nádraží, na poštu, do divadla, na nákupy, že vše vyřizuje přes sociální sítě nebo jí vše obstarávají členové rodiny. Ale z důvodu nemoci by to snad zařídit šlo, avšak na to je moc pozdě, to se musí vyřizovat v předstihu, aby přijeli s urnou k ní, jak píše Jaga, to je moc na poslední chvíli.
Babojago, vy jste v poslední době ostrá jak břitva. Tu radíte zažalovat rodiče, co nedávají synkovi peněz, kolik by chtěl, onde zas tohle. A dost nespravedlivě, pokud mohu podotknout. Dělat si prdelky z dost vážného problému má smysl, pokud byl dotaz míněn jen jako trollování znuděného trouby, ale to nevíme, že? Protože, pokud tazatel skutečně trpí sociální fobií, pak vaše vtipné poznámky jsou na úrovni posměchu amputovanému děcku, že leze po třech a ne po čtyřech.
Snad jsem neřekla nic špatného. Každý z nás, i ten s fobií, občas musí někam mezi lidi. Nikdo nežije ve vakuu, ani ten největší samotář. A dost mě zarazilo, že když paní od minulých voleb ví, že to tehdy nedala, začne o tom uvažovat až den před volbami. Času na léčení, případně nějakého zajištění možnosti odvolit byly dlouhé 4 roky.
Jinak se neposmívám, vím, že každý z nás je nějaký. Jaga.
babajaga mi připadá jakoby celá naštvaná na toho pána, že vůbec nějakou sociální fobii má. Možná to ve skutečnosti tak není a je to jen můj pocit.
Já teda zas předpokládám aspoň nějakou inteligenci odpověditelů,ale jestli někdo napíše ...Chtěl bych se zeptat...tak to asi nebude holka ale kluk.
Jinak ano - šlo si objednat komisi domů a máme odvovoleno.Se to muselo nahlásit na obecním úřadě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.