Dobrý den, lze si v daňovém přiznání nějak vyůčtovst peníze ze zdravotního pojištění zpět? Jde mi o to, že můj zubař nemá smlouvu s pojišťovnou a pár peněz jsem tam nechal…
Pokud váš zubař nemá smlouvu s pojišťovnou a vše platíte, tak si při každém ošetření necháte vystavit doklad s rozepsaným výkonem a pojišťovna vám pošle peníze za ty úkony, které normálně proplácí. Přes daňové přiznání to nedoženete.
Máte na mysli, že byste si dal své platby pro zubaře do daňových nákladů. No, už jsem slyšela, že to někdo zkoušel, ale moc tomu nevěřím. Musel byste prokázat, že zuby používáte výhradně k zajištění zdanitelných příjmů, ale to se vám těžko povede. Už svačina by vám to zkazila.
Mohu dát nevyžádanou odpověď? Na www stránkách své pojišťovny požádejte o přístupové heslo a podívejte se na svou stránku a na to, co který lékař vyúčtoval a zda je to pravda. Je to hodně zajímavé čtení. Tam se také na svůj problém můžete zeptat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.