Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu se nedostavit na dědické řízení?

Od: julie* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
Mám se zúčastnit dědického řízení na Slovensku. Hodlám se dědictví zřeknout. Mohu se nedostavit na toto řízení? Kolik se hradí odměna notáři, pakliže se dědictví zříkám?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Záleží na tom, zda se jedná již o Dědické řízení, které probíhá soudní cestou, kam je vaše povinnost se po obdržení předvolání dostavit. Pokud ale jde teprve o Předběžné šetření, které probíhá jen s notářem jemuž bylo toto šetření přiděleno, lze se s notářem telefonicky domluvit. Ida

hodnocení

2x

Dědictví se zřeknout můžete. Já asi před 4 roky byla také zavolána k projednávání a napsala jsem doporučený dopis notáři který to projednával. Adresa byla na hlavičce pozvánky.Normálně jsem napsala že se svého podílu zříkám ve prospěch ostatních z důvodu, že jsem s tím člověkem neměla dobré vztahy čímž po něm nic nechci.Nejela jsem a nic se nestalo.

makk
hodnocení

1x

Nejlepší je dát někomu, kdo se řízení zůčastní plnou moc k zastupování (možno mu ji i zaslat poštou). Ten pak tam za vás zařídí to, co mu řeknete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]