Nejste přihlášen/a.
Mám se zúčastnit dědického řízení na Slovensku. Hodlám se dědictví zřeknout. Mohu se nedostavit na toto řízení? Kolik se hradí odměna notáři, pakliže se dědictví zříkám?
3x
Zdravím. Záleží na tom, zda se jedná již o Dědické řízení, které probíhá soudní cestou, kam je vaše povinnost se po obdržení předvolání dostavit. Pokud ale jde teprve o Předběžné šetření, které probíhá jen s notářem jemuž bylo toto šetření přiděleno, lze se s notářem telefonicky domluvit. Ida
2x
Dědictví se zřeknout můžete. Já asi před 4 roky byla také zavolána k projednávání a napsala jsem doporučený dopis notáři který to projednával. Adresa byla na hlavičce pozvánky.Normálně jsem napsala že se svého podílu zříkám ve prospěch ostatních z důvodu, že jsem s tím člověkem neměla dobré vztahy čímž po něm nic nechci.Nejela jsem a nic se nestalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.