Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnovení dědictví

Od: lubos* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den pane, chtěl bych se zeptat moje babička byla dědičkou domu a pozemku, které stali na hranici Polska a Česka. V Polsku je VL knize majitelka ale český notář dům a pozemky neřešil, že jsou to ne dořešene pozemky a věc uzavřela. Moje maminka zemřela a opět se opakovalo to stejne. Jsou poslední vůle, ale nic. V roce 2012 se konečně Česko dohodlo s polském a jsou vlastníky. Tím pádem majitel neznámí a náš majetek si vzal český stát a já mám platit nájem za užívání jejich majetku. Ukázal jsem kolik mám dokladu o našem majetku, ale odpověď proč jsem to ne zdědil když tvrdím, že majetek je po mé mamince a v té době jsem byl Čech na území polska a zapsat to katastru v Česku nebyla šance. Prosím co můžu v této věci dělat cítím se být okraden o náš majetek po několik generací moji rodiny. Budu rád za Vaši pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

4x

Ppdle mne jedině zaplatit si dobrého notáře a právníka. Nikdo jiný vám relevantní informace nepodá a ani vám nepomůže.

lubos*
hodnocení

Myslím si, že soud by to měl brát v zřetel, když zažádam o obnovení dědického řízení a dát jim podklady o majetku a soud oslovit notáře, který dělal dědictví k novu otevření dědictví. Byl jsem u notářky a ta mi řekla že se bude zabivat až ji požádá soud jinak ji to nezajímá. Děkuji

hodnocení

0x

Dobrý den. Skutečně se v této věci obraťte na advokáta. Znovu otevření dědického řízení není jednoduchá záležitost. Advokáta seznamte se všemi dokumenty které k tomuto máte a on by Vám měl po prostudování být v této věci nápomocen.

tabletka*

Obávám se, že toto je ten případ, kdy potenciální dědic sice chce milionové dědictví, ale dát dvacet tisíc právníkovi se mu bude zdát jako vyhozené peníze. Nebyl by první s takovým přístupem :)

lubos*
hodnocení

Asi když tu bydlím 52 let tak chci asi jít na ulici. Já už měl dva právníky, ale rozdíl mít dobrého nebo co vidí finance a že už jich padlo. V dnešní době velké umění najít dobrého právníka, kdyby ti bylo jak v televizi tak je to paráda. Bože a hned úsudek zas nějakého já si myslím díky raději nemyslet. Super lidi ze svými závěry díky nestojím o ně
tabletka*

netřeba se rozčilovat. Zde radí laikové, ne odborníci. Ale proti gustu...

hodnocení

0x

Vyberte si dobrého právníka, který Vám bude vyhovovat. Jiná cesta, ani dotaz v poradně Vám nepomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]