Nejste přihlášen/a.
Zdravím chci se zeptat od uřadu práce jsem dostal doporučenku do firmy. Dnes jsem tam byl akorát poslední den co jsem se tam měl dostavit, akorát v té firmě nebyl zrovna nikdo kdo by mi dal razítko kvuli té doporučence. Volal jsem tomu kdo mi to muže potvdit že jsem tam byl ale bohužel řekl že už se tam dnes nedostaví až zítra ráno. Tak tam pujdu o den později s tím že jsem tam byl ten poslední den co jsem tam měl jít. Je možné že me z uřadu práci vyřadí? Šel by jsem tam dříve ale řešil jsem jiné pracovní místa kam mám jít. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpovědi
No, zjevně se do práce moc nehrneš a jde ti jen o razítka na doporučenky. Ostatní ti řeknou na ÚP.
Být na ÚP není Vaší povinností. Pokud Vám nabízejí místa, která Vám nevyhovují, můžete se odhlásit a práci si hledat sám. Píšete, že byste rád něco jiného, budete tedy spíš už vědět, kam zaměřit svou pozornost. V současnosti je o lidi zájem, jistě se brzy uplatníte sám, i bez trapné pomoci ÚP.
Takhle to vypadá, že na to házíte bobek, jdete tam až poslední den, ovšem jen pro razítko, nikoli s úmyslem tam pracovat. Je jasné, že s podobnými kujóny má ÚP bohaté zkušenosti, proto striktně vyžaduje dodržovat data, termíny...Proto si myslím, že byste měl hledat sám. Vy víte daleko lépe, než ÚP, co znáte, umíte, co by Vám vyhovovalo. Tak ať brzy najdete. V současné době je o dobré pracovníky skutečný zájem, nebude jistě problém se začlenit. Jaga.
Občas k nám ÚP pošle někoho z doporučenkou, většinou už od dveří halekají: "Jdu si pro razítko". Občas některého donutím opravdu absolvovat pohovor, dotazník atd., jen pro zajímavost, zda nebude k něčemu dobrý. Ta urputná snaha vykroutit se z možnosti, že by musel jít pracovat je zábavná. Tak ti držím palce, aby tě tam přijali.
Mám úplně stejnou zkušenost, i když zprostředkovanou, protože osobně naštěstí nikoho zaměstnávat nemusím. Stačí mi slyšet ty historky se zaměstnanci a uchazeči z ÚP od blízkých kolegů. Práce je tolik, že dlouhodobě nezaměstnaný zůstává akorát ten, co pracovat nechce. Občas se ale přeci jen musí přemoci a oběhout si sehnat razítko.
Je to jen o lidech-jsou vychcoši co jim vyhovuje být na ÚP. Zravna tak jsou zaměstnavatelé (neberte to Tabletko a příp. další na sebe!) s prominutím hovádka-viz dva či tři se kterými jsem měl co do činění. 1- vyjímečně děláme dlouho, protože hoří termín-ten hořel celou dobu co jsem tam vydržel, neustálé porušování BO-až to bylo přes čáru a odmítl jsem mu provést práci=vyhodil mne což jsem byl rád. druhý mi 30 dnů nosil smlouvu, až ji nedonesl a hrozila mi pak pokuta na ÚP.a předtím ještě jeden arogantní člověk, jeden den jsem byl pozván na firmu k pohovoru, když jsem přišel, tak zodpovědnou osobu nepustil ke slovu ať mlčí a po mně chtěl životopis, na to že jsem přišl k pohovoru a životopis jsem mohl poslat emailem, a ušetřit čas na smysluplnější věci-neuměl odpovědět,...
Dnes? šel bych na úp skrze podporu a a pak rovnou důchod!
jerkej,
mnozí mám zkušenosti s pracákem a doporučenkami.
Když jim vysvětlíte, že ten den tam nebyl žádný kompetentní vedoucí, můžou to akceptovat.
Jen se asi budou ptát, proč jste tam šel až poslední den.
Kolik dní a kolik míst jste řešil před tím? Jakou práci hledáte, když jste na pracáku a všude nejsou lidi?
@jerkej - Je možné že me z uřadu práci vyřadí?
Záleží na tom, jak ÚP vaše jednání posoudí - ale ta možnost tu je:
Uchazeč o zaměstnání je povinen:
- poskytovat Úřadu práce ČR potřebnou součinnost při zprostředkování zaměstnání a řídit se jeho pokyny (např. projednat doporučené zaměstnání ve lhůtě stanovené ÚP ČR
Dále uchazeče o zaměstnání Úřad práce ČR z evidence vyřadí rozhodnutím, jestliže bez vážného důvodu
- maří součinnost s ÚP ČR
Uchazeč o zaměstnání maří součinnost, jestliže:
- neprojedná doporučené zaměstnání ve lhůtě stanovené Úřadem práce ČR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.