Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolí trhaní zubů?

Od: bolitrhanizubu odpovědí: 15 změna:

ahoj jemi 15 let , bála jsem se zubaře na posled sem u něj byla v 6 letech, tedka tam chodím jendou za týden a můžu říct že vrtaní vůbec nebolí a spravení zubů také né, .. ale mám strach z trhaní bude mi trhat kořen a pak zub chtěla jsem se zeptat jeslti to bolí? Mám strach tam jít . Můžete poradit za odpovědi předem děkuju.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x
Trhání jako takove nebolí, jistě dostaneš injekci na umrtveni. Ucitis jen neprijemny tlak. Pokud te zub nebolí, tak nebude bolet ani rána po odeznění injekce.
martinaa*

To bohužel není pravda. Je to rána, a poměrně velká, takže po odeznění injekce samozřejmě bolet bude, stav zubu na to nemá vliv.

Vlastní zkušenost, čtyři zcela zdravé zuby vytrženy kvůli rovnátkům.

doplněno 07.11.12 19:34:

To jste zatím jediná, která mi tohle řekla, nicméně o to štastnější, že jste se hodiny netrápila;)

doplněno 07.11.12 20:33:

Jéé, pardon:D:D

ohneta*

Já zas z vlastní zkušennosti vím, že to pak nebolí. Vlastní zkušennost ;).

doplněno 07.11.12 19:54:

Asi to je individuální a záleží i na růstu kořenů.

P.S. a jsem kluk :D

trhanizubu
hodnocení

děkuju, zub nebolí

hodnocení

2x

Před trháním zubu dostaneš injekci na umrtvení. Injekce může být trochu nepříjemná, trhání zubu nebo kořenu nebolí. Pokud zub je vedle kořene, tak většinou zubaři trhají zub i kořen zubu najednou. Strach mít nemusíte.;)

trhanizubu
hodnocení

děkuju, jo to říkaj všichcni že dostanu injekci ale mám takovej divnejs trach že bych tam nejradši nešla

hodnocení

2x

Všichni zubaři dělají vše pro to, aby každičký zub zachránili. Vvyvrtají, dají léčivou vložku a pak teprve plombu. A když už je hodně zle, vyvrtají, dají arzenovouz vložku, vytáhnou mrtvý nerv a zablombují. Taky obrousí a dají na zbytek zubu korunku, tedy náhradu. Zuby se trhají až když už není žádné jiné řešení. ;)Takže, když budete pečlivě dbát o čistotu zubů, nedovolíte usazování plaku, budete čistit opravdu pečlivě víc než dvě minuty, proto, aby fluor v pastě mohl působit, naučíte se používat zubní nítě, aby i nedostupné části zubů byly čisté, večer, s vyčištěnýma zubama nebudete už nic jíst, pak půjdete trhat zub, až vám bude nějakých 50 let. Teď jsou to zbytečné starosti. *jasne* Napište Ježíškovi o elektrický kartáček. Je super!

pavkazji*

Bohužel s Vámi nesouhlasím.Je to dáno z hůry.Jsou lidé ,kteří si čistí zuby a starají se jak mají ,návštěvy zubaře,dentalní hygieničky atd. a zuby děs a hrůza.A znám spoustu lidí ,kteří by potřebovali facku svým přístupem k zubům a nemají byť jen jeden kázek.

A včíl babo (to není na babujagu *smich*) raď jak je to možné.*ee*

pavkazji*
hodnocení

0x

Bez obav je to brnkačka.To já bych měl strach z vrtání to je pro mě děs!

trhanizubu
hodnocení

jo, to já se zase bojím trhaní vrtaní nebolí .-)

krkovicka*
hodnocení

0x
Byla jsem na trhání osmičky a sedmičky zároveň.Osmička dobrá,sedmička děs.Pokud to nebude složitý pak po vytržení neboli nic.Jestli se mu zub při trhání prolomí a bude muset místo očistit(škrábat)-nenapíšu kde to skrabal..*plac* a vyndat zbývající kousek,pak rána bude bolet.Pomůže zmrzlina jako chladicí na otok.Preventivně se píši někdy antibiotika.

hodnocení

0x

Ono asi záleží na tom ,jak jsme kdo odolní k bolesti! Např viděl jsem kloučka asi 5-7 leteho s podvrtnutým kotníkem ,který z toho měl legraci že na něj nemůže došlápnpotu a vedle neě asi 13 letý kluk který vypadal se stejným úrazem jako by mu celá noha upadla-sténal a div se nerozbrečel!

Někdy je cíti bolest i při vrtání a co pak teprve trhání nervu,zrovínka jako trhání zubu! Vám v patnácti již bude trhat druhý zub? nemáte tam chybu? nebude trhat ještě mléčný protože nechce uvolnit cestu druhému zubu?Pkd jde opravdu o mléčný-ten nemá kořeny-a proto by to téměř nemělo bolet nebo alespoň méně než u druhých zubů!.

hodnocení

0x

Tahali mi 8 zubu najednou a byla jsem mlada.Tenkrat me zubar hrozne litoval,ale nebylo proc.Bolest jsem necitila.Je jasne,ze rana se chvili hoji,ale bolesti nejsou nijak zvlast,alespon ja jsem je nevnimala.Pokud v zubu neni velky zanet,tak bez obav.Jen jednou se mi stalo,prave diky tomu,ze jsem to citila,ale dalo se to prezit.

hodnocení

0x

Můj zubař, tehdy 75-letý starý pán, mi vyndal dvě osmičky jen tak mezi řečí, skoro bych si toho ani nevšiml. Ale asi si záleží nejen na kvalifikaci zubaře, ale i na konkrétním chrupu *smich*

evca*
hodnocení

0x

děkuju všem moc za rady :) dneska sem byla na trhaní kořene vytrhnul mi 2 a musím přiznat že jsem sem se bala že jsem tam malem neotevřela pusu ale nakonec hodny stredja měn přemluvil a tak se stalo mám to vytrřeny ještě tam půjdu v pondělí a mám to za sebou :) děkuju vám za podporu :) jinak tedk to pobolíva ale dá se to přežít :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]