Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
mám dotaz pro někoho kdo má zkušenosti s měřením cukru, jak vyhodnocuje domácí glukometr z prstu, jestli jsou výsledky shodné jako ze žilní krve nebo je tam nějaká odlišnost?
Většinou mi z žilní krve vychází cukr 4,5 a z glukometru mi vyšlo při prvním měření na lačno 6,5
Děkuju moc za odpověd
Mám diabetes a rozdíl měření glukometrem a v laboratoři je dáno tím, že doma je člověk v klidu-ale pokud má jít na kontrolu, i když se cítí být v klidu není - pracuje psychika a cukr trochu vždy stoupne.Mám potvrzeno lékařem. Rozdíl 2,0 to je na vyhození přístroje nebo na servis-zkalibrování!
Ze žíly se na měření cukru nebere!
Díky za odpověď, před vyšetřením nervi trochu pracují
já spíše řeším to, že mám v žilní krvi 4,5 a doma z prstu 6,5 na lačno
Jestli to dělá glukometr nebo to že to není žilní ale pouze krev z prstu
Nebo jestli se mi cukr takhle hýbe
Ještě jednou Vám berou krev na cukr ze žíly? neberou jej s prstu jako pro "domácí" glukometr? Už pár let se léčím na diabetes, -NIKDY mi nebrali při měření hladiny cukru v krvi ze žíly VŽDY jen z prstu-a to jak "dlouhý cukr" tak i okamžitou hladinu!
Dieseli, při kontrolách na diabetologii odebírají krev nejen na "cukr", ale i kvůli dalším vyšetřením a v rámci toho i tu glykemii, nejen glykovaný hemoglobin nebo glykémii z prstu. GH se odebírá ze žíly, snad jen malým dětem z kapilární krve. Takže je to trochu zvláštní, ale do všech laborek nevidím
Hm tak nevím ka tedy chodím ,ale když jdu k diabetologovi nikdy mi nebrali a neberou ze žíly, vždy jen z prstu! Ale příště se na to zeptám proč to nedělají jak tvrdíte ze žil!
tere, jaký máš časový odstup mezi měřením z prstu doma a odběrem krve v laboratoři?
Teď jsem se měřil ve 23:43 a měl jsem 6,3 a pak zase ve 23:58 to bylo už 5,1 a potom v 0:10 zase 6,7 a ty si myslíš, že třeba po hodině od měření doma z prstu budeš mít pořád tu samou hodnotu?
Za další, zkus si změřit z prstu a po hodině znovu, zase bude rozdílný výsledek.
Při měření ze žíly je vždycky jiná hodnota než v ten samý okamžik z prstu, je tam trošku zpoždění, než to těma vlásečnicema doteče až do konečku prstu.
Ale zase nevim, jestli jseš na inzulínu, tam to takhle lítá.
diesel, tak to prosím pak sem napište, také by mne to zajímalo. Fakt je, že mi diabetoložka glykemii normálně neměří, používá jen mé deníky a k tomu GH, to jen, když mne pošle na kompletní odběry (krevní obraz, minerály, jaterní testy atd.). S glukometrem k dispoziti to ztrácí smysl, ale z prstu mi nikdy nic neodebírali. To jen já doma
Glukometr je třeba občas zkalibrovat, zkontrolovat třeba u diabetologa při kontrole (sestra odebere vaším a pak jejich v ordinaci a porovná výsledky). Většinou je glukometr spolehlivý, ale samozřejmě záleží i na stavu indikačních papírků atd. Čím starší, tím horší. Určitý rozdíl proti žilní krvi být může, už pro ten časový odstup (asi jste si neodebíral krev ze žíly a z prstu současně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.