Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asexuál a vztah

Od: emeri21* odpovědí: 13 změna:

Ahoj,potřebuji poradit.Je mi 32 a myslím si o sobě,že jsem asexuál.Jedna holka,by o mně měla zájem a já nevím,jestli jí to,že jsem asexuál jí říct, a díky tomu nemám skoro žádné zkušenosti,aby ji to hned neodradilo.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Myslíte si to o sobě...Ale skutečnost může být nakonec jiná..Otázka je, jestli Vy máte zájem o ni. Pokud ne, tak sám sebe jen utvrdíte v tom, že to co si o sobě myslíte, je pravda. Pokud ano, dejte tomu šanci a uvidíte jestli budete mít důvod říkat jí o sobě to, co si nyní jen sám myslíte. Stojíte o vztah nebo Vám vše vyhovuje tak jak to je?

mate59
hodnocení

2x

Pokud se vám líbí a máte o ni zájem, zkuste to s ní,o asexualitě jí neříkejte nic.Možná vám to vyjde.

kami123
hodnocení

2x

Moc dlouho bych s vyklopením pravdy neotálel.

Že ji to odradí si nemyslím. Možná to bude brát i jako výzvu.

Dej jí šanci, třeba z tebe udělá sexuála.

hodnocení

0x

Víte to jistě, že jste asexuál? Stejně jako si heterosexuál může časem uvědomit, že se s jeho sexualitou něco děje, že by mohl mít vztah se stejným pohlavím, tak to u vás může být taky tak. Pokud ale si jste naprosto jistý, bylo by vhodné ji na to upozornit, abyste jí tím zbytečně neublížil.

emeri21*
hodnocení

Homosexuál určitě nejsem.

Myslím si,že jste vůbec nepochopil co vám tím chtěla lenulakr říci. Víte 100%, že jste asexuál nebo jste jen dlouho neměl sex a zjistil jste, že vám nechybí? Možná, že až vám ta dotyčná strčí ruku do kalhot, tak zjistíte, že na sex jste.

Mám kamaráda, je mu hodně přes padesát. Do svých 28 let měl jen ženy. Jednoho dne potkal spolužáka z bývalé školy a šli spolu na diskotéku. Na té diskotéce zjistil, že je to klub pro homosexuály.Až po této zkušenosti, kdy o něj měli muži zájem zjistil, že to co si o něm jeho kamarád myslel už na střední jemu došlo až v tomto věku. Už 25 let žije s mužem a je spokojenej.

Na rande být vámi jdu, ale hned napoprvé bych to nevybalila. Uvidíte jak to bude pokračovat a informaci můžete sdělit později.

kami123

Chtěl bych upozornit, že v dotazu sám píše "myslím", čímž připouští, že nemá jisto.

Když řeší vztah se ženou a snaží se být objektivní , tak mu myslím homosexualita nehrozí.

Člověk může být třeba i "přinucen" být asexuálem kvůli menší poruše erekce či nižšímu sebevědomí a strachu ze selhání.

Tu první věc by chtělo řešit s doktorem, ty další se poddají praxí a zkušeným vedením. Nutno ale podle mne partnerku předem se svými obavami obeznámit.

kami123: Asexuál je člověk, kterého nepřitahuje žádné pohlaví, nemá potřebu sexu a potřebu navazovat žádné romantické vztahy. Problémy s erekcí či nízké sebevědomí s tím nemají vůbec nic společného.
kami123

Děkuji za vysvětlení.

Beru to tak, že když bych měl problém s erekcí, tak bych možná radši tvrdil, že jsem asexuál a ne impotentní.

Definice je stále stejná, ale podstata je někde trochu jinde.

hodnocení

0x
Já jsem přesvědčená, že je nutné, aby spolu lidi mluvili, mají-li si rozumět. Jenže to znamená mluvit nejprve sám se sebou, rozumět sám sobě.
Slovo asexuál bych nepoužívala, protože si ho každý může vyložit jinak. Teda chybí touha po sexu, ale proč? Nebaví mne sex jako vůbec nebo nebavil s nějakou partnerkou, protože jsme si spolu nerozuměli? To je velký rozdíl. Jestli se člověku něco vůbec nelíbí a nebo něco nepříjemného pořád ničilo jeho touhu.
Takže já bych spíše na rovinu přiznala, že sex asi nepovažuji za úplně nejdůležitější věc v mém životě. Že mám i jiné priority a vysvětlila bych. O několika lidech si ale myslím, že jsou ochotni si určitě raději vybrat PC hry, než vztah nebo i sex. Nějak věřím, že pravý asexuál všem tvrdí, že on teda asexuál fakt není a sex by ho bavil, tají to, možná i sám před sebou.

hodnocení

0x

Pokud jste asexuál a ona ne, tak nevím, co by s vámi dělala.

hodnocení

0x

Nekažte jí život a nejděte si někoho kdo je taky asexuál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]