Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šedý zákal

Od: olin* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, objevil se mi šedý zákal.Je možné jej vyléčit i bez operace, popř. Jaká jsou rizika? Děkuji za vaše zkušenosti.Olin

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

9x

V době, kdy jsem ho měla jsem o tom dost načetla. Jediné, co pomůže je operace, je však tak pro pacienta jednoduchá, nezatěžující a okamžitě účinná, že nemá cenu uvažovat nad jakoukoliv alternativou, i kdyby nějaká existovala. Můžete své oči šetřit, udržovat celý organismus v dobrém stavu a tím zhoršení oddálit (ale není to stoprocentně platné), ale dřív nebo později vás to nemine.

hodnocení

5x

Jediné řešení je operativní. Před pár měsíci byla na operaci známá a je šťastná, po pár dnech viděla jak ostříž.

katarakt
hodnocení

3x

Principielně je to zakalení čočky, ta nemá možnost se sama uzdravovat, proto taky vzniká vetchozrakost jak se tam ten materiál hromadí, nemůže odcházet (IMHO vetchozrakost taky nejde nijak odvrátit, nebo lepšit "trénováním" či "rozcvičením"). Řešením šedého zákalu je jedině vyndání čočky a vložení správné umělé, pokud je tedy potřeba. Operace je to rutinní s velmi dobrými výsledky.

kami123
hodnocení

2x

Rizika jsou mnohem menší, než když by se neoperovalo.

Tobě je myslím něco kolem 55. Operace se dělají i mnohem starším lidem.

liska5
hodnocení

0x

Možná zbrzdit. Šedý zákal nevznikl úderem z čistého nebe, ale postupným zanášením látkami, které měly z těla odbourat a vyloučit játra, ledviny... Ten stav je výsledkem dlouhodobého zatěžování těchto orgánů. A nějdo je má dědičně ve slabší kondici. Z toho plyne, že když chci nápravě pomoci, tak budu dlouhodobě žít na zdravé stravě a u toho dostatečně pít vodu, aby se toxiny lépe vyplavovaly.

Vy ste ocny lekar? Urcite nie, lebo sirite hoaxy stylu liecba kovidu ivermektinom.

liska5

Četla jsem si o tom hodně, když se tento problém objevil u kamaráda. Nepodsouvejte mi, že chci použít nějaký lék. To přirovnání není na místě! Já mluvím o prevenci a zpomalení procesu.

hodnocení

0x

Určitě nejde vyléčit, protože jde o degenerativní onemocnění. Buď s ním žít nebo nechat operovat. Což ale není problém, je to 10 min. záležitost s okamžitým efektem.

hodnocení

0x

Zajděte si na oční a tam Vám poradí. Pošlou Vás na operaci. Nebolí to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]