Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Mám 86 letému pánovi z pečovatelského domu doporučit /zřídit účet s nejlepším úročením a s možností okamžitého výběru. Pán obdrží peníze za prodej zahrádky s chatkou. Musím se všemi bankami prokousávat a nebo někdo má v dnešní bezúročné době jasno? Děkuji ID
Momentálně nejvyšší úrok na spořáku dává Trinity bank 1,58% bez omezení výše vkladu a bez podmínek.
Mám jasno v jednom - pokud chcete někomu radit v investicích, sklidíte jedině nevděk, někdy i urážky a výhružky. Jedno je, jestli od dědečka nebo pozůstalých.
Rada zní - vyhněte se takovým radám !
Nic takového nemám v úmyslu. Ale na objasnění. U nás má obecní úřad schránku na pomoct seniorům. Kdo potřebuje nějakou pomoct a není schopen si jej vyřešit třeba i za pomocí rodiny, vhodí požadavek do schránky. Jednou týdně se sejde parta dobrovolníků a kdo může, pomůže. Může to být třeba prkotina, výměna garnýže, přidělat poličku atd. Nevím proč to zde vypisuj, na dotaz to nemá vliv.
jasný - je obrovský rozdíl mezi pomocí a radou... - pomoc fyzická je fajn. ALE radit někomu, kam má investovat své peníze - to nikdy neskončí dobře.
Souhlasím s vámi, ale asi jsem špatně položila dotaz. Já nevím, zda pán bude nadále šetřit a nebo za týden vše utratí. Tady jde o to, že po vyplacení peněz realitkou je nemá kam dát, proto chtěl zřídit účet. Ani nevím, zda realitka vyplatí peníze v hotovosti a nebo pouze na účet, který pán neměl.
Co s nimi bude dělat a nebo jak vysoká částka to bude nemám tušení, ani bych se neptala, je to jeho věc.
Nejvyšší úrok na spořícím účtě nabízí TrinityBank (1.58%) - Ovšem u takto vysoké sazby to úročí jen do 100 tis./Kč.
Druhá nejvyšší je Expobanka, (1.40%) která nabízí na NeoÚčet. Což je kombinace běžného a spořícího účtu.
Částka, která se úročí je neomezená (velké plus). Navíc při registraci, přes známeho získáte ještě dárek 500,- Kč jako nový klient. K účtu je vedená platební karta se kterou se dá normálně platit v kamených obchodech a na e-shopu.
Další je Creditas, která nabízí 1.30% na spořáku, ovšem podmínky neznám, protože s tím to učtem u této banky nemám zkušenosti.
A poslední možnos je Hellobank, která nabízí na spořícím účtě 1%.
Z vlastní zkušenosti mám založené účty u TrinityBank, HelloBank a Expobank.
Kdyby Vás zajímalo něco víc. Klidně mi napiště soukromě do zprávy a mohu Vám poradi individuálně.
Spoření v 86 letech?
No co znam z okolí tak opatrovníci, starych lidi jim po smrti vybílí ucty a rodine poslou drobné. Vynosnej šolich. Starat se o finance starych lidi.
Kom toho naspoříš procento a inflace ti jich sebere 5 takze za rok v minusu cca 4 procenta.
Děkuji za reakci a k dotazu nic nemáte?
To si pán má dát peníze pod polštář? Do úschovny v pečovateláku je dát nechce.
Takovým radám je nejlepší se vyhnout. Pro pána stejně přichází v úvahu jen obyčejný spořicí účet, který nabízejí včechny banky prakticky za stejných podmínek. Jestli chcete mermomocí nějak poradit, tak bude stačit napsat seznam bank a dát mu vybrat. Víc než úrok je v tomto věku důležitější možnost ovládání účtu na dálku. Nedoporučuju Poštovní spořitelnu. U ní je potřeba všechno vyřizovat osobně na přepážce nebo ověřenou plnou mocí. V případě nepohyblivosti je to velký problém.
poštovní spořitelna už má taky bankovnictví na internetu - a vlastně je to ČSOB.. nicméně mé zkušenosti s ní nejsou zrovna pozitivní...
Cize namiesto nemovitosti, ktora by rocne rastla, ma pan peniaze, ktore mu zozerie inflacia, vzhladom na nezmyselnu poziadavku, aby boli okamzite k dispozicii v jeho veku 86 rokov. Akykolvek sporiaci ucet nepokryje inflaciu, ktora bude len vzhladom na rast cien energiii znacna.
Len overte, do akej sumy aj ochrana vkladov a dajte to potom do takej banky, kde je najvyssi urok, straty sa aspon minimalizuju. Mladsiemu by som poradil fondy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.