Nejste přihlášen/a.
zdravim vsechny
chtela bych se zeptat jake cviky pomahaji na srovnani zad. nedavno jsem byla na 17lete prohlidce, pan doktor mi rekl at se narovnam, tak jsem se pokusila nejak srovnat zada, nacez me pekne prohnul, ze prej mam chodit tak ramena hezky dozadu, jenomze kdyz to zkousim doma a podivam se do zrcadla, tak je stejne rovny nemam
kvuli jinym zdravotnim problemum uz rok nechodim na telocvik, mam uvolneni od lekare, takze ani necvicim tak casto, jak bych mela. a kdyz mi nekdo rekne at narovnam zada, tak uz ani nevim jak je rovne..
nemate nekdo nejaky tip, kdo by mi mohl pomoct? muj prakticky lekar mi na ma zada rekl jen to, at se snazim chodit rovne
zajít na rehabilitaci. tam vás vyšetří a naučí vhodné cviky. pokud máte osovobození z tělocviku, tak k tomu asi je nějaký důvod a "na vlastní pěst" bych nic nezkoušela. doporučení vám může dát váš lékař, ale určitě se můžete objednat i bez doporučení. nevím ovšem, jak by to bez doporučení bylo s placením. já se kdysi objednávala s akutními problémy bez doporučení - vyšetření lékařem a základní info od něj jsem měla na pojišťovnu, speciální cvičení s rehabilitační sestrou jsem si pak platila sama. nevím ovšem, jesti takhle univerzárně to platí pro každého - nejlíp když si na rehabilitaci přímo zavoláte a domluvíte se s nimi :o)
duvod toho ze nechodim na telocvik jsou zarustajici nahty na palcich u nohou, takze nic zavratneho, ale docela to boli a behat se s tim neda zkusim zavolat ke svemu panu doktorovi a zeptat se, jestli by mi RHB napsal
Všichni se věnují těm ohnutým zádům, tak já to vezmu od podlahy...
Zajdi si na pedikůru, tam nějakého délesloužícího pedikéra popros o pomoc. Mají s tím zkušenosti, teda se zarůstajícími nehty, urobí na nich úpravu, naučí tě jak stříhat nehty, jaké boty a pod. Nejde to hned na prvním sezení, ale nohy budeš potřebovat ještě mnoho mnoho let, tak se věnuj i nehtům. Až je vyléčíš, nebo opravíš, budeš moci i na TV, teda tělesnou výchovu ne televizi, a budeš zase moci běhat za chlapci a skákat přes kaluže. Stihneš doběhnout i na autobus, ve kterém jede ten kluk, co se ti tak líbí... a to za to stojí, ne?
Všichni se věnavali ohnutým zádům, protože Jerrysek svůj problém upřesnila až posléze.
Jinak s Tebou souhlasím, je nutné začít řešením příčin a pak odstraňovat důsledky!
přes kaluže skáču, autobus mi snad nikdy neujel, a za klukama neběhám, protože to by se tomu mému asi nelíbilo u pedikérky jsem byla už 4x, je to paní zkušená, navíc dříve dělala zdravotní sestru, takže ví hodně. několikrát mi nehty vystříhávala, ale nic to nepomohlo, bylo to naopak ještě horší. strhávání nehtu je údajně blbost největší, takže chirugii taky navštívit nehodlám. moje nehty uz resilo vic lidi, ale nepomohlo nic, takze jsem pul roku mela nehty podlepene naplasti, aby se mi nezarezavaly do kuze. mam je jak ziletky, nezarusta to normalnim zpusobem, ale proste se to zarizne. takze ted chci zkusit nejake vitaminy, ktere by mohly nehty posilit, treba by to mohlo pomoct. prikladam fotku, asi se neni cemu divit, kdyz mam nehet jeste tak hezky ohnutej...
JErysku , já měla problém také se zarůstáním nehtů nakonec mi na chirurgii řekli že jsem dělala chybu v stříhání , nestřihala jsem je rovně ale do obloučku , tj. rožky jsem zastřihávala dokulata , nebude u tebe stejná chyba?
No taky jsem mel zarostle nehty a leta jsem s tim mel potize. Pak jsem navstivil chirurgii na Karlove namesti - v poliklinice. Jmeno pana doktora si bohuzel nepamatuju, ale prej je to spicka na zarostle nehty. Po takove osklive neprijemne operaci, po ktere jsem asi mesic nemohl poradne chodit musim rici, ze zadne vyrazne problemy nemam. Udelal mi plastiku nehtoveho luzka na obou nohach a mam klid.
jerrysku, ty věříš, že ti někdo poradí, ať něco uděláš, třeba třikrát poskočíš a plivneš před sebe a ono se to spraví. Samo. Musím ti ve vší tajnosti a důvěrnosti říct, že pokud pro to něco neuděláš, tak se nespraví vůbec nic.
Jak držíš záda, tedy páteř, za to mohou svaly kolem páteře a na celých zádech. Když jsi lenivá a necvičíš, svalstvo ochabne, atrofuje a páteř s kroutí jako had. A ty vypadáš tak, že se po tobě žádný kluk neotočí. Moje maminka říkávala, že jak posmolený žebrák. :D Jestliže budeš cvičit, posílíš svaly a ty udrží páteř ve správné poloze. A cvičení také napraví postavení lopatek, krku, ramen.
Nejenže budeš vypadat hezky, ale ušetříš si v budoucnu bolest zad a s tím spojený zničený žaludek a játra prášky a také se vyhneš operacím. A vůbec, veliké spoustě problémů.
Seber se a začni se hýbat.
kluci se otaci az az a to ne kvuli zadum, zas tak hrozny to jeste neni
...co treba..kolo? na postavu pry nejlepsi
Jerrysku, na posilování zad přeci nepotřebuješ vůbec nohy. Lehy - sedy, kliky, v poloze na břiše s rukama nad hlavou zvedat trup a pod. Taky je výborná pomůcka guma na cvičení, stojí pár stovek, s tou se dá dělat hromada věcí a mají i knížku, kde to máš popsané.
V sedě, gumu za zády jí natahuješ dopředu, nebo nad hlavou... Doporučuji.
Jinak mě taky zarůstal nehet a na chirurgii ho jenom na kraji uřízli, jestli milimetr od okraje tak je to hodně a od té doby nemám problém.
"Úplně" rovně nechodí snad žádný člověk, páteř tvoří přirozené mírné esíčko. Doporučení praktika, aby ses snažila chodit rovně je kvůli tomu, aby sis touto snahou posilovala zádové svalstvo, které máš pravdpodobně ochablé. Je to první krok k nápravě, ale samozřejmě pokud budeš pravidelně svaly trénovat rozumným cvičením, dosáhneš nápravy dříve. Cviky ti určitě poradí nejaký odborník, buď tady na poradně, zkusil bych možná zajít za nějakým "trenérem" do fitka. Ale jde o dlouhodobější záležitost, pokud si nevěříš že u pravidelného cvičení vydržíš delší dobu, asi bych se držel hlavně rady praktického lékaře.
jarrysek, tvoje problémy s nehty by mohl vyřešit podiatr. Podiatrie je věda zabývající se studiem nohy, její anatomií, fyziologií a patofyziologií, též správnou léčbou a ošetřením zdravých i nemocných nohou.Podiatr by mohl změnit postavením nožní klenby speciálními vlažkami a možná v tom je problém tvých nehtů. Zjisti si kde máš jakého nejblíš a vyprav se za ním. Dej si na google podiatrie a přečti si vše. Navíc posilování zádových a břišních svalů odlehčí nožní klenbu a posilovat můžeš doma v leže, v sedě, klečmo, takže nohu nezatěžuješ. Mám skvělou knížku se cviky , kterou ti můžu doporučit. Je z r. 2005 od Heleny a Markéty Jarkovské - Posilování. Zkus si ji obstarat, ale dnes seženeš určitě i jiné. Měj se hezky Karina
doplněno 26.06.10 13:35: jasně , že mělo být vložkami a nejblíž... ach jo
k.
Se zarustajicimi nehty na noho i zady mam zkusenost. To prvni mela manzelka, to druhe mam ja
Na nehet pokud uz jste vycerpala klasicke chirurgicke metody (skalpel) doporucuji drobny zakrok laserem. Pokud se totiz klasicky odrizne jen ta cast nehru ktera zrovna dela neplechu, stane se co. No doroste novy nehet, ktery ma stejny tvar a dela stejne problemy. U laserove operace se "vypali"(zni to strasne ale je to umrvene a neboli to, manzelka je cíťa a vedel bych to prvni i cast nehtoveho luzka ze ktereho roste problemova cast nehtu. Novy nehet uz ma trosku jiny tvar a problemy nedela. Cele nam to vysvetlovala doktorka z toho laseroveho centra. Dodam kontakt na centrum, my byli v Olomouci. Operace se bohuzel plati, (cenik je v odkazu) ale vim, ze to za to uzdraveni stalo.
Co se tyce problemum se zady, plne ti rozumim. Vsichni mi rikali chod rovne, narovnej se. Ale ono to nejde, je to jako by ti nekdo rekl, aby si mela porad predpazene ruce. Jak dlouho to vydrzis, jak dlouho na to budes myslet nez na to zapomenes. Proste spatne drzeni tela je dusledek a ne pricina sama pro sebe. Zasel bych za svym obvodakem a nechal si poradit. Posle te nejspis na rehabilitacni oddeleni, kde se vas takhle "postizenych"sejde vic a behem par navstev se naucis spravne cviky. Nam dokonce nabizeli DVD podle ktereho se da cvicit. Tyto cviky bych zaradil do kategorie predevsim protahovacich, zvysujes si pohyblivost patere a trosku posilujes. Takze to posilovani bych zaradil na program take. Nasel bych si posilovnu kde ti trener urcite poradi cviky kterymi zadum neublizis. Ja osobne mam skoliozu + jednu nohu o 3cm kratsi = na rendgenu mam pater jak paragraf a doktor mi rekl ze pokud se nebudu setrit jsem do 10ti let na voziku. Paradox je ze od te doby co stavim barak a davam zadum zabrat (jasne ze znam svou miru) me zada neboli.
doplněno 27.06.10 12:59:Doplnim vsemi doktory opevovane PLAVÁNÍ.
nechci psát o zádech, ale ty nehty- moje kámoška měla šílené problémy a pak ji doktor poradil úžasnou věc: poslal ji na PLASTICKOU chirurgii na plastiku nehtového lůžka, tenkrát byla v Lékařském domě v Praze 7, u MUDr. Vlastimila Víška. On teď dělá primáře na jiné plastické klinice. Velkou část hradila pojišťovna, ale od té doby má naprosto po problému! Dělal ji to ambulantně, vůbec to nebolelo, jen pak byla několik dní doma, než se to zahojilo. Je nadšená a všem to doporučuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.