Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kyčelní klouby - bolest

Od: dm odpovědí: 13 změna:

Ahoj, moje matka (60+) má bolesti kyčelních kloubů, ale operaci ji doktor ještě nepředepsal (nemá potřebný věk). Chtěl bych se zeptat, zda existují na trhu opravdu osvědčené preparáty (doplňky stravy), které dokáží účinně zmírnit bolest kyčelních kloubů. Cena nerozhoduje. Moc děkuji.

doplněno 01.10.21 19:29:

Ještě doplňuji, že matka je jinak vcelku vitální, denně chodí cca. 2-3km, práce na zahradě apod.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

3x
Ahoj. Alavis Triple Blend extra silný. Ale sám o sobě nestačí. Je třeba denně cvičit všechny možné cviky na kyčle (nejlépe i záda, kolena atd.) a min. 3x týdně alespoň hodinu celkového fyzického pohybu (kolo, fyz. práce, rychlá procházka atp.) První výsledky začnou být po cca 8 měsících, zcela v pořádku mohou být klouby při tomto postupu zhruba do tří let. Má to ale háček: musí se to dodržovat. S lékaři o tomto nemluvit, ti jsou placení za operace a budou tvrdit že vše co jsem napsal je nesmysl. Ovšem není.

hodnocení

3x
Ahoj.
Možná mně vynadáte, ale proč hned preparáty?
Vaše maminka je ještě poměrně mladá.
Kyčle bude mít zřejmě zatuhlé.
Je nutné začít sportovat, stačí pomalu a v klidu.
Jóga, Pilates, plavání a chůze.
tadyvolavka

Já taky něco málo přes 60 a hrozí mi už umělý kloub. Prostě jak je to zdevastovaný, nepomůže už nic.

pb®
Protože od něakých 35 let kolagen v organismu ubývá a kolagen je hlavní složkou chrupavky.

hodnocení

3x

Ať se mamka zeptá lékaře ortopeda na doporučení do lázní. Kdyby lázně nešly, potom alespoň rehabilitace.

jony
hodnocení

3x
Dobrý den, předem Vám chci říci, že toto není o věku, ale o zdravotním stavu kloubů. Když kyčle bolí, je to peklo. Bolest je hrozná, zpočátku jen při větší zátěži a později v klidu a ve spánku,kdy vás bolesti probudí a ani změna polohy nepomáhá. Alavis je dobrý preparát, pomáhá. Já osobně užívám ten pro koně je silnější. Ačkoli mám už ve svých 50.letech oba kyčelní klouby nové,jsem šťastný, že fungují bez omezení. Pracuji, chodím na výlet, prostě žiji. Navíc jsou lidé po TEP, mnohem mladšího věku. Jak říkám, záleží na stupni artrozy a když klouby bolí, tak nepřestanou.

liska5
hodnocení

2x

Ani ne tak preparáty, jako cvičení a fyzioterapie. Ať se objedná na rehabilitaci. Tam ji lékař probere a posoudí, co by jí mohlo ulevit. Vysvětlí cviky a předá na fyzioterapii. Nějaké cviky na kyčle jsou na internetu. Tam jde o uvolnění šlach a svalů, co kloub drží a rozšíření kloubní štěrbiny, kvůli prokrvení. To pak bolest povolí. Mně dost pomáhaly magnety. A pak nepřetěžovat žlučník těžkou stravou, to stav zhoršuje. Pak raději na kole nebo plavat, než chodit.

Další Vám doporučí nějaké, i koňské, preparáty. Ty ovšem mohou zabrat, když je tam dostatečná chrupavka. Pokud je vymletá a rozvlákněná, tak se všelijaké ty chondroitiny neuplatní.

hodnocení

2x

Nějak se mi nechce věřit, že v dnešní době tak záleží na věku. Dříve ty materiály, ze kterých klouby byly vyrobeny, měly nějakou životnost. Dnes už jsou materiály úplně jiné a majitele přežijí. *** Já jsem se s tím nějakou chvíli trápila a setkávala jsem se v čekárnách se stejně postiženými, kteří dali nemalé peníze do zaručených doplňků stravy, které stejně nefungovaly. Baštili tlačenky a gumové medvídky a obnovení odrbané nebo chybějící chrupavky stejně nedocílii. *** Možná, že by nebylo od věci, najít soukromého ortopeda, který všechno účtuje zdr.pojišťovně. Ten si najímá operační sál večer a pak předává pacienta do laskavé péče nemocnice. Ta pak odešle buď na rehabilitace nebo přímo do lázní. Je to fofr, v lázních vytáhnou stehy.

Do toho bych nešla. Tyhle zákroky po večerech šup šup je vražedné, většinou není ani adekvátní návazná péče o pacienta, není po ruce nutný tým v případě komplikací zdravotního stavu. Jen co je zaplacené. Vidím to u nás u gynekologa, operuje po večerech ve své vile, pak šup domů a děj se vůle páně.Určitě bych šla do renomované nemocnice s kvalitním zázemím, až to bude nutné.

Nemáte pravdu. V Ostravě Přívoze je soukromá praxe a znám 3 staré ženy, které k němu chodí. Nejprve si nasbíraly krev na autotransfuzi, tak jako já ve fakultní a pak v Třinecké, špičkové, nemocnici je odoperoval. Jedna z nich zůstala v nemocnici na rehabilitačním oddělení a pak do Klimkovic do lázní, jako ty dvě druhé. Jedné z nich dělal obě koleny. Potkávám je a jsou nadmíru spokojené a jedna mi tak děkuje za typ, že se stydím. ;) Třinec, to je vyhlášená nemocnice a mi tam našívali shunt. Z dialýzy tam posílají většinu pacientů pro shunt nebo bypas. Tam by podvodníka neoustili, to si pište.

liska5

Mám první TEPku kyčle 17 let, druhou dva roky. A běhám, jako srna. Chodím na túry a dělám na zahradě. Pooperační rehabilitaci jsem absolvovala pokaždé v RÚ Hrabyně. Jinam bych nešla. I v těch Klimkovicích je toho cvičení méně, a to je po výměně kloubu podstatné.

hodnocení

0x

Najděte si na netu odkaz na Maria Treben - zánět kloubů.

hodnocení

0x

@pamelnik dobrý nápad *palec*
Maria Treben doporučuje na zánět kloubů a nejenom na něj, pít denně čaje z kopřivy dvoudomé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]