Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už jste si kupovali na aliexpressu tento měsíc?

Od: vvv* odpovědí: 44 změna:

po 1.7. jsem měla hodně objenávek (pod 22 eur) myslela jsem že budu muset zaplatit poště poplatek plus clo ale konec konců nepotřebovala jsem za ně platit nic, což mě překvapilo, ted ale kupovat nic nebudu kvůli nejistotě, prošlo někomu z Vás že by se zboží dostalo bez poplatků poslední měsíc?

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nikdy jsem nepřestala objednávat, a dosud jsem všechno dostala jako obvykle. Nikoho nepověřuji, DPH nedoplácím a balíčky mi chodí naopak rychleji, než to bylo před tím. Ty informace na té "celničce" nejsou vůbec správné. Zajímalo by mne, kdo to tam vlastně píše a proč. Nic z toho se mi ještě nestalo. Objednávám téměř každý den, protože objednávám i pro jiné lidi, takže mám na cestě neustále minimálně 20 až 30 objednávek, které mi postupně docházejí. Touto dobou to ale naopak zrychlili a dostávám některé zboží v grupovaném balíčku. To znamená, že v jednom pytli je i 8 různých objednávak najednou. Nic navíc neplatím, i když je ten balík doporučený. Většinou to jsou objednávky které se pohybují v ceně do 22 Eur. Pozor, v tuto dobu začal u nich svátek, takže bude odesílání balíčků asi na dva týdny pozastaveno.

suzy, mě přišel mail předevčírem, že mám zásilku u které se platí clo a jestli chci, aby mne zastupovala pošta. Ne že nesedělo číslo zásilky, ale vše co mi má dojít stálo pár dolarů. Takže jsem jim odepsala, že o zásilce jim nemám co napsat bližšího, protože nevím o co jde. Nikdo už neodepsal.

Tak to se mi opravdu ještě nikdy nestalo. A u zásilek za pár dolarů se clo vůbec neplatí a nikdy neplatilo. Tak jestli to jenom někdo nezkusil. A je fakt divné, že Vás kontaktovala pošta. Při tom množství objednávek, co stále dělám, mne ještě pošta ani jednou nekontaktovala. Sama si musím vyhledávat pohyb zásilek na "Sledování zásilek Česká pošta". A tam jsou uvedeny jenom ty zásilky, které jsou zaslány doporučeně. U některých je výslovně napsáno, že zásilku tohoto čísla nemají v evidenci. Ono hodně záleží na tom, co je napsáno za písmena ve Vaší objednávce před, a za samotným sledovacím číslem. Když je tam jenom číslo, tak nemá smysl to hledat. Teď se mi velmi často stává, že když to obchodník pošle jako obyčejnou zásilku, tak asi po pěti dnech dostanu upozornění do emailu, že se číslo zásilky změnilo, protože bude doručena jako grupovaná zásilka, spolu s jiným zbožím. A když se pak podívám na AliExpress do té konkrétní objednávky, tak je tam původní číslo přeškrtnuto a je nahrazeno jiným, které začíná velkými písmeny LF a končí písmenem F. A to už ve sledování u Č.p. najdu. To je v případě, že to prochází depem v Ústí nad Labem. Pokud je tam na začátku RR a na konci F, nebo CN, tak to prochází celnicí v Praze. Ale můžou tam být i jiná písmena. Třeba když to obchodník pošle přes nějakou zásilkovnu u nás. Ale pokud máte v objednávce napsáno třeba jenom CZ a nějaké číslo a na jeho konci není žádné písmeno, tak to není možné sledovat, a je to zasláno tou nejlevnější cestou, a také se na takovou zásilku většinou čeká hodně dlouho. Já mám zrovna jednu takovou zásilku, u které mám napsáno, že je od 17 Srpna dokonce na mé lokální poště, ale pošta ji nemá v evidenci, a tak ji ani nemohu urgovat. V tomto případě nezbývá než sledovat kdy končí ochranná lhůta, a když předmět do té doby nepřijde, tak otevřít spor a žádat peníze zpátky. V mém případě se jedná o tuto digitální lžičku na vážení surovin, kterou u nás prodávají za tři stovky plus kolem stovky poštovné, a já ji platila 98 korun se vším všudy, a i když mi třeba nepřijde, tak dostanu peníze zpátky, a objednám si ji znova u jiného prodejce. Co se kvality týče, tak ji neobjednávám poprvé a sama už ji mám přes tři roky a pořád perfektně funguje. Tahle je pro mou kamarádku. A také se může stát, že dostanu peníze zpátky, a najednou se zásilka objeví, a já ji dostanu třeba měsíc poté. I to už se mi několikrát stalo. AliExpress mi vrátil peníze a za pár dní nato mi ta objednávka přišla. V tom případě má holt smůlu prodejce. Ale ještě se mi nikdy nestalo, že bych přišla o peníze. Jenom jednou jsem musela pověřit poštu, aby za mne vyřídila platbu DPH, protože jsem objednávala svetr, který tenkrát stál 28 Euro. Ale to už je určitě tak 3 roky zpátky. Ale to bylo v době, kdy se s tím placením DPH švindlovalo a prodejce napsal na balíček nižší cenu, aby to nepodléhalo platbě DPH. Jenomže oni to celníci někdy vyhmátli, a to se pak muselo jednat s celnicí. Ale ta doba už je dávno pryč a jsou nové podmínky. V dnešní době už platíte to DPH rovnou při objednávce u každého zboží. Tak takové jsou mé zkušenosti.

Vím, z Číny taky nakupuji několik let. Proto mi to přišlo divný, že mne pošta kontaktovala. Tato zásilka o které mi psali je UHxxxxxxxBE, ale s podobnými písmeny mi přišlo x dalších a mnohem dražších.

Mmch. taky se mi teď ukazovalo, že jedna z věcí leží na naši poště už od 3.9. Včera tam zas pro změnu skočilo, že se omlouvají, ale zásilka bude mít zpoždění a přijde 19.11. Objednávala jsem začátkem srpna.

Podle všeho šlo o omyl, odpovídá tomu také to, že pak už se neozvali. On je v tom asi ještě trochu zmatek. Musíme počkat, až si to jak se říká "usadí". Já jsem se Vás chtěla ale zeptat, jak jste spokojená s těma tabletama do WC, jestli fungují. Chtěla jsem si je také objednat, ale je tam velmi málo recenzí a ty nejsou moc dobré. Lidé si stěžují, že to nefunguje. Ale je také docela možné, že to ti lidé špatně používají, protože v některých případech prodejce reaguje tím, že se musí nechat tableta působit minimálně dvě hodiny, nejlépe přes noc. Což mi přijde logické, a je docela možné že to tam lidi hodí a myslí si, že se jim v tom okamžiku mísa zázrakem vyčistí. :-D Nebo mají tu mísu také hodně zaneřáděnou. A to upozornění, že e zásilka opozdí také znám, to se mi stává také, ale vždycky je to v termínu před ukončením ochranné lhůty. Já jsem tu digitální lžíci objednávala asi před dvěma měsíci, a jsem přesvědčená, že se opravdu válí tady u nás na poště. To se mi právě stalo nedávno se sonickým kartáčkem na zuby. Už jsem o tom tady někde psala, že to stále leží v Maďarsku a nehýbe se to. A nakonec jsem měla u té objednávky dokonce na AliExpressu napsáno, že mi byla úspěšně doručená. Ale nebyla a dalo se to dohledat podle čísla. Otevřela jsem spor, AliExpress mi vrátil peníze, no a za 3 dny mi ten kartáček přišel, a podle obálky to opravdu leželo v depu v Ústí nad Labem. Takže měl prodejce smůlu. Ale já si vinu nekladu, protože jsem ho několikrát upozorňovala, že je se zásilkou něco v nepořádku, a on pořád mlel, že je v mé zemi a nechtěl pochopit, že Budapešť není v Čechách a že mám být trpělivá. Tak už jsem se na to vykašlala, a on to sám prošvihnul. On totiž nemůže balíček urgovat příjemce, ale pouze odesilatel a to on udělal, ale to už bylo pozdě.

Taky mi jde hodně věcí přes Budapešť, ale ty všechny přišly.

Ty tablety zatím nevím, je to jedna z věcí na který čekám už 2 měsíce. Ale je tam napsaný, že mají dojít do 5.10., tak doufám, že tento týden dojdou. Pak vám dám vědět.

vvv*
hodnocení

suzymon, děkuji za odpověd

hodnocení

1x

Tak jsem na popud rádce "rk22"začala přece jenom hledat další informace, a našla jsem toto ! Z toho článku je jasné, že vůbec nejsem sama, která si myslí, že na internetu jsou všelijaké zavádějící informace, které se nezakládají na skutečnosti. Je tam všechno podrobně popsáno, a mohu jejich zkušenosti potvrdit. Mám stejné, a už jsem o některých případech, o kterých se v tom článku hovoří, tady dokonce před několika měsíci psala také. Navíc jsou tam velmi důležité informace, pro všechny, kteří si kladou otázky ohledně nakupování na AliExpressu. Některé z nich jsem až dosud nevěděla, a určitě je v budoucnu využiji. Také je tam odstavec týkající se složení sledovacího čísla, a jiné zajímavé zkušenosti a odkazy. Není to starý článek, je nový a jsou v něm aktuální informace.

tabletka*
hodnocení

0x

To jsem zvědavá, co vám kdo odpoví. Já osobně nenakupuji na Aliexpresu zásadně nikdy nic, sice nejsem žádný ekolog, ale sponky do vlasů nebo obal na mobil vezený přes půl zeměkoule fakt nepotřebuji, ani třista triček za rok, dokonce ani pastelky. Tyhle krámy jsou cestou do pekel. Hlavně aby někdo ušetřil a jiný vydělal.

kare
A kde tedy nakupujete? *smich*
tabletka*

Jestli chcete vznést námitku, že je v českých prodejnách víceméně vše z Číny, máte samozřejmě pravdu. Ovšem pro spotřebitelské jednání je zdánlivá lacinost a jednoduchost nakupování online "za pár šupů" motivující k nákupům zcela zbytečným, které by se při nákupům v kamenných obchodech vůbec neuskutečnily, neboť by existoval určitý mentální blok "vždyť to vlastně nepotřebuji". Ten u systému Aliexpress absolutně chybí. Takže si koupím jeden (bezpochyby čínský) obal na mobil a dokud není hnusný či poničený, zbytečně ho neměním. Zato znám dost lidí, které je střídají častěji než ponožky. To by vám jako odpověď mělo stačit.

minitroll
Za to že někdo má psychickou poruchu u nakupování, za to nemůže aliexpress.
Takže vy si stejně koupíte ten stejný obal vezeny přes půl zeměkoule, jenom za něj zaplatíte nekolikanasobek...a to se vyplatí!
tabletka*

Minitrolle, umíte číst? Nezdá se.

nickys

No ja teda nevim. Ale koupite si tady jeden cinsky obal na mobil. Kdyz je zniceny koupite si novy a az je zniceny i ten, koupite si treti. Tolik Vas postup.
Ja to delam tak, ze si na aliku koupim hned tri, treba i kazdy jiny. Az je prvni zniceny, nasadim druhy, az znicim druhy, nasadim treti. Nebo ho treba dam manzelce. Rozdil vidim jen v tom, ze ja mam tri kryty za stejne penize, jako vy jeden.
Mohl bych Vam tady argumentovat dal a dal a uvest dalsi radu prikladu.
Take nejsem vubec zadny ekolog, ale svych penez si vazim a premyslim jak je utratim.

Vasi posledni vete uz vubec nerozumim. Protoze varianta jedna: zaplatim cinanovi zbozi a statu DPH. Varianta dva: zaplatim cinanovi, ceskemu obchodnikovi a statu DPH, ale ne vcelku o omluvitelnych 50% navic, ale mnohdy o 500%.
Vlastne Vam mohu zavidet, ze Vam na vasich penezich nezalezi a nakupujete bez ohledu na cenu.

Já teda blbiny nekupuji. Kupuju jen to co bych koupila i tady, ale o mnoho levněji. Teď naposledy třeba tablety do wc. V čr stojí jedna kolem 30,- . Z Číny jich mám 20 ks za 2,5 dolaru. Ano, jde to přes půl světa, ale to teď kde co.

rk22

minitroll, nickys, m123: *palec**palec**palec*

tabletka: *nene*

vvv*
hodnocení

tabletko, vás se nikdo neptal jestli jste VY něco kupovala, tady byla otázka zásadně o clu a pro lidi, kteří již koupili odtud. Tady nemáte co dělat, pokud máte poruchy s porozumněním, tak doufám, že se obrátíte k psychologovi.

tabletka*

vvv, máte pravdu. Hned si běžím nějakého sehnat, možná na aliexpressu.

hodnocení

0x
Vás překvapilo, že ste neplatila clo za cetky? Já bych byl velmi překvapený, kdyby ste naopak platila. Protože žádné clo se neplatí, jen dph. A to už jaksi odvedl asijský přítel při nákupu.

No to asi platí jen v případě kde je napsáno u zboží z ČR... Dnes mi povídal kamarád, že mu poslala pošta dokumenty aby potvrdil zmocnění pro vyřízení deklarace... Ta by měla být cca asi 200Kč a pak DPH za zboží. První variantu (z ČR) jsem již využil, ale je tam málý okruh zboží. Zásadně kupuji co není k dostání a pak třeba to co je 5x levnější než u nás... (Pásky do tiskárna Casio). Kdo s tím má problém, tak ať tam samozřejmě nenakupuje...

Jenomže ten Váš kamarád v tom případě koupil něco, co bylo o dost dražší než 22 Euro, a jedná se v jeho případě o doplacení DPH. A v tom je zásadní rozdíl.

rk22
hodnocení

0x

Chtěl jsem tu dát odkaz na článek, ale bohužel ze zcela nesmyslných důvodů to neznámo proč nejde a je vyhrožované BANem. Jedná se údajně o zakázané slovo. :( Tak snad ten BAN nedostanu. Odkaz je na českou stránku o nakupování na AliExpress a nevím co je na ni až tak hrozného, že se tu nesmí na ní zveřejňovat odkazy.

výtka
Upozornění od administrátora 04. 10. 2021 16:27:38
To mě mrzí, ale jde o důsledek toho, že pravděpodobně majitel oné stránky si udělal nájezd na naši poradnu a začal zde rozsévat odkazy na své stránky. Jako obrana byla zvoleno blokování jeho URL do zakázaných slov. Jako penále navíc (což není úmysl) je, že po nějakou dobu se zde jeho odkazy nemohou objevit.

Rk22, myslím si, že to ani moc nevadí. Ono je lepší udělat si vlastní zkušenosti, než číst něčí články o nakupování. Já jsem si přečetla tu "celničku", a tam jsou také velmi nepřesné a zavádějící informace. Ale kdo chce, může si tomu věřit. Ale mně to přijde jako úmyslné matení a strašení lidí, asi aby přestali v Číně nakupovat, nebo co. *co* A věřte mi, že jelikož tam opravdu nakupuji stále, tak já sem určitě parvdivě napíšu, když se něco markantního změní.

rk22

suzymon: Nebyl to odkaz na sránky celničky. Mě spíše jde o to, že táto poradna je celá dělaná se spoustou nesmyslných zákazů a omezení. Je to tu dělané stylem raďte, ale my vám v tom budeme bránit aby jste to neměli příliš jednoduché.
Jinak si nemyslím, že by jsi tu byla jediná kdo zde může dávat zaručeně pravdivé informace o AliExpress a nakupování tam a vše ostatní by byly určitě nepřesné a zavádějící informace.

Rk22, to máte pravdu, jediná určitě nejsem, ale ti ostatní sem o svých zkušenostech moc nepíší. Tak když se někdo zeptá, tak ráda napíšu, jaké mám aktuální zkušenosti, protože jsem objednávat nikdy nepřestala. :) A také jsem četla několik článků na netu, ale někdy jsem měla dojem, že to píše někdo, kdo tam v životě nic nekoupil.

rk22

suzymon: Je dobře, že tu píšeš svoje zkušenosti ohledně nakupování na AliExpress a vše okolo toho. Není ale příliš dobré vše ostatní co se ohledně toho někde objeví považovat automaticky za nějaké nesprávné bludy, protože jenom ty jsi ta pravá kdo o tom ví téměř vše a proto máš vždy pravdu a jiní ji mít nemohou. Už jsem si všimnul, že v některých zdejších diskuzich ohledně AliExpress jsi se nám tu snažila nějaké bludy podsouvat.

rk22

Administrátore nevím jak jsou ty zakázané slova nastavené, ale nemyslím si, že by šlo o adresu té stránky protože "majitel oné stránky si udělal nájezd na naši poradnu a začal zde rozsévat odkazy na své stránky.". Odkazy na tyto konkrétní stránky se už tu na poradně objevovaly vkládané různými diskutujícími v souvislosti s diskuzemi o AliExpress a nemyslím si, že by to tu vkládal majitel té stránky za účelem její reklamy. Spíše mi to připadá, že ta URL adresa obsahuje nějaké slovo např. i jako část jiného slova a to nastavení zakázaných slov pak celou URL uzná jako zakázané slovo i přes to, že se nejedná o nic hrozného co by tu nemohlo být. Z vlastní zkušenosti vím, že to nastavování zakázaných slov ne vždy pracuje dobře tak jak by mělo. Když tu na poradně budeš zavádět různé podle mého názoru i přehnané zákazy a omezení tak se z toho nakonec může stát více či méně nediskutovatelná poradna.

Rk22, tak teď jste mne hodně překvapil. Nemám ve zvyku psát bludy, a už vůbec ne někomu něco podsouvat. Vždycky jsem napsala pravdivě svou zkušenost, a pokud jsem něco nevěděla s jistotou, tak jsem vždy napsala, že se to domnívám a to slovo přece jasně vyjadřuje, že to netrvdím. Takže osočovat mne, že si o sobě myslím, že jenom já všechno vím, je od Vás dost zarážející. A na tu diskuzi si pamatuji a i tam jsem psala jak to probíhá, jelikož jsem nakupovat nepřestala. To Vy jste psal, že jste nakupovat přestal, a že čekáte co se bude dít a přesto, že jste teda sám nemohl mít zkušenosti žádné, tak jste odkazoval na tu "celničku". No a na té celničce už tenkrát nebyly všechny informace správné a praxe byla jiná. Toť vše.

rk22

suzymon: Mám na to svůj vlastní názor, ale nechci zde rozpoutávat nějaké dohady ohledně toho mezi námi. Vidím, že jsem tě asi urazil tím co jsem o tobě napsal i když to nebylo mým cílem někoho urážet. Bohužel jsou lidí kterých dokáže urazit kdejaká maličkost která jim není po chuti.

*mir*

V pořádku, asi jsme si třeba nerozuměli. Já se neurážím, ale občas mne něco dost překvapí, a v tom případě to řeknu. :)

rk22

Já mám zase ve zvyku psát to co si skutečně myslím a je mi jedno co si o tom bude myslet někdo jiný. Nemám ve zvyku psát něco co si nemyslím jenom proto abych tím náhodou někoho neurazil, že mám na něco jiný názor nebo že s někým si dovolím nesouhlasit. Urážet kohokoliv nemám ve zvyku, ale nemohu za to, že občas něco co napíšu někomu není po chuti a urazí ho to.
Navrhuji aby jsme se vrátili k tématu této diskuze ohledně současné situace s nakupováním na AliExpressu.

hodnocení

0x

Teď jsem provedla v Ali objednávku, zaplatila, v bance se mi peníze strhly, ale nepřišel mi potvrzovací mail, že jsem objednávku provedla. Už se to někomu stalo? Díky.

Nerozumím Vaší otázce. Myslíte potvrzovací email od Vaší banky? Jestli ano, tak to je normální. Banka při placení na AliExpressu žádné potvrzovací emaily neposílá. Rozklikněte si Vaší objednávku na stránce AliExpress a tam u té objednávky budete mít napsáno, že platba byla provedena. A také tam budete mít napsáno, za jak dlouho obchodník zásilku odešle. Jestliže už ji odeslal, tak tam budete mít napsáno, že zásilka je v období doručování. Pak tam máte také informaci, za jak dlouho Vám vyprší ochranná doba a to sledujte. Máte český, nebo anglický prohlížeč AliExpressu? A také pozor na to, že i když budete mít ve Vašem interbankovnictví apsáno, že jste platbu provedla, tak nemusí být v reálu ihned uskutečněná. Ale to nic neznamená, klidně čekejte, je to v pořádku.

Díky Suzy. Měla jsem na mysli potvrzovací mail, který chodí, když si objednám, od prodejce, ne od banky.

Trvalo dlouho ověřování platby, jak jsem se tam dočetla, ale už je vše OK, už mail dorazil. Já tam měla vždycky angličtinu a teď mi tam pořád skáče italština, budu to muset asi nějak přenastavit.

Ještě jednou děkuji:)

rk22

suzymon: "Máte český, nebo anglický prohlížeč AliExpressu?" Jak se dá stránky AliExpressu zobrazovat v prohlížeči v češtině? Já tam vidím v nabídce pouze několik málo jazyků, ale čeština bohužel mezi ními není. Já používám polštinu. Nemám na mysli překlad stránek Google překládačem.

Jde nastavi i čeština, ale je to překlad nepřesný, moc to nedoporučují:

nakupyzciny.cz/...

Boba, ano, tohle jsem měla na mysli. Já teda ty české stránky nepoužívám, mám francouzský prohlíčeč, ale vím, že existují. A souhlasím s Vámi, překlad je tam velmi nepřesný. Také bych to nedoporučila. A v angličtině si to nastavíte snadno, je to nahoře vpravo. "Go to Global Site (English)" Na to kliknete, a vyberete si tam prohlíčeč, který Vám bude vyhovovat nejvíc. Zrovna tak jde změnit i to, jak chcete platit, jestli v korunách, nebo v dolarech, eurech a tak dál. Já teď převážně platím v korunách, sice zaplatím někdy o dvě tři koruny navíc, ale zase nic nemusím přepočítávat, nebo čekat, za kolik to moje banka smění.

Suzy, spoléhala jsem na Vás, že se ozvete, protože za ty roky vím, že se v Ali vyznáte:)Hezký víkend.

Boba, i Vám přeji hezký víkend, a šťastné a spokojené nakupování. Kdybyste něco nevěděla, ráda ve svých možnostech poradím. :)

rk22

boba: Ten překlad do češtiny na AliExpress jak je popsaný na stránce na kterou odkazuješ je ale překlad Google překládačem. Kdysi dávno jsem to zkoušel, ale po kliknutí na odkaz se odkazovaná stránka zobrazila zase v angličtině a muselo se tak na každé nové stránce tu češtinu nastavovat znova a to je dost obtěžující. Mnohem lepší je překlad který tam má přímo AliExpress, ale tam bohužel čeština není.

suzymon: To co popisuješ není výběr prohlížeče, ale jazyka a v tom je dost rozdil. AliExpress má svoje stránky přeložené do několika málo jazyků, ale nejsou ty překlady zcela dokonalé a přesné, ale je to mnohem lepší než ten překlad Googlem. Já jako neznalec angličtiny tam mám nastavenou polštinu.

Rk22, Vy musíte mít pořád nějaké připomínky, je to "francouzský web", neboli "site france", neboli "francouzský prohlížeč". Francouzsky mluvím jako česky, tak snad vím, že to není překládáno z angličtiny do francouzštiny, za pomoci nedokonalého překladače Googlu, jako je to u nás. Já fakt nevím o co Vám jde. *uf*

Ještě dodám, že nedokážu posoudit kvalitu překladu polských stránek, protože mne to nezajímá, ale dokážu posoudit kvalitu překladu českých stránek a ty jsou špatné. Já nevím proč máte potřebu pořád někoho opravovat a vysvětlovat něco, na co se Vás nikdo neptal. Už to začíná být docela protivné. Vy si mějte nastavené to, co vyhovuje Vám a je to. Navíc je to každému úplně fuk.

Mě tam teda čeština nastavit jde ;) .

rk22

suzymon: Já také nevím o co jde tobě. Asi o to pohádat se semnou za každou cenu. :( Mne jde o to slovo "prohlížeč" které tu uvádíš v souvislosti s překladem stránek AliExpressu. Prohlížeč nemá nic společného s tím v jakém jazyce se v něm zobrazují nějaké stránky včetně stránek AliExpressu. To jaký jazyk si na stránkách AliExpressu nastavíš je věc toho v jakých jazycích je má AliExpress dělané a nebo do jakých jazyků si je kdo přeloží překládačem Google který je tam k dispozici. Těch několik jazyků do kterých má AliExpress stránky přeložené a mezi které patří i francouzština a polština samozřejmě nejsou překládané Googlem a to netvrdím a nikdy jsem netvrdil tak jak se mi to snažíš podsouvat. Na stránkách AliExpressu jsou 2 verze překladů do jiných jazyků kde jedna je přímo od AliExpress a je omezená na pouze několik málo jazyků a druhá s pomocí překládače od Google kde těch jazyků je mnohem více. Jaký jazyk máč na AliExpress nastavený je mi jedno a je to tvoje věc. Já tam mám nastavené to co vyhovuje mne což je polština. Zkus nad tím v klidu trochu popřemýšlet a netvář se velmi uraženě kvůli každé maličkosti když si někdo dovolí s tebou nesouhlasit. Já nemám v úmyslu kohokoliv urážet.

*mir*

m123: Ano, čeština na stránkách AliExpressu nastavit jde, ale je to překlad prováděný překládačem Google a je dost nepřesny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]