Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s PN a ukončením prac.poměru?

Od: ditka odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

jsem jako zaměstnanec ve zkušební době. 24.září v pátek jsem řekla zaměstnavateli, že budu od pondělí 27. 9. hospitalizována a tentýž den mi zaměstnavatel přinesl převzít ukončení prac. poměru ve zkušební době k 1.10.21 a nařídil do 1.10. čerpat dovolenou. Převzetí jse tedy podepsala k 25.9, Od 27.září jsem onemocněla (hospitalizace) a pracovní neschopnost stále trvá.

Byl tedy k 1.10. pracovní poměr ukončen?

Jak je to s nárokem na nemocenskou - onemocněla jsem v době, kdy jsem ještě byla zaměstnána - jak je to tedy?

Nebo bude eventuálně platit tzv. ochranná lhůta po skončení zaměstnání?

ČSSZ mi nedokáže odpovědět,totéž inspektorát práce a úřad práce, přehazují si mě z infolinky sem a tam. Třeba někdo ví tady? Nakonec mi úřednice ČSSZ řekla, že podle ní mi do 1.10. (ukončení prac.poměru běží neschopenka), pak je nějaká lhůta, cca 14 dní, kdy zaměstnavatel už neplatí nic, ani ČSSZ, a od 11.10, bude normálně nemocenská dál normálně hrazena ČSSZ. Děkuji.

doplněno 01.10.21 11:29:

Ještě pardon za překlep, převzetí jsem podepsala k 24.9. (nikoliv 25.9.)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ditka
hodnocení

Ještě dodávám, že zaměstnavatel mi napsal jako vysvětlení toto: " Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo
bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14
kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance."

Je otázka, zda tedy převzetím ukončení poměru k 1.10. (fyzcky převzato 24.9.) byl tedy poměr zrušen? Podle mně dál trval, měla jsem čerpat řádnou dovolenou, ukončení bylo uvedeno k 1.10. (a to jsem byla již v PN). Zaměňuje se převzetí dokladu o ukončení pracovního poměru a ukončení prac.poměru jako takové k 1.10.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]