Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej dřeva

Od: kedar76 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

jsem spolumajitel lesa a zajišťoval jsem prodej kurovcového dřeva firmě - dotaz firma vyplatila peníze na účet mě musím zdanit příjem popřípadě, jak a koli to je :) děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Podáte daňové přiznání a příjem z prodeje zdaníte.

id

Pokud upřesníte váš dotaz, lze poradit více.

Máte ŽO? Nebo prodáváte dřevo jako fyzická osoba bez živnosti? Byl to jednorázový prodej a za kolik Kč?

kedar76
hodnocení

Ještě se zeptám budu mít naslední výdaje vyčištění po kácení a případná vysadba do do budoucnosti jak toto se řeší daní se až po i vydajích rozdíl?

doplněno 30.09.21 22:39:

Dobrý den jsem fyzická osoba a cena je cca 320000 kč jednorázový prodej .

jsme ři vlastníci já 50 % a ostaní dva 25% řeším vše sam oni si nechali jiny kus pozemku nic nepožaduji

id
hodnocení

0x

Dobrý den. Uvedené příjmy se zdaňují podle § 10 ZDP, jako příjmy ze zemědělské výroby, která není provozována podnikatelem - samostatně hospodařícím rolníkem. Od příjmu si můžete odpočítat skutečné výdaje na jeho dosažení (pozor ne ale výdaje na udržení a zajištění), nebo výdaje procentem až ve výši až 80% z příjmu. K případné ztrátě se nepřihlíží. Daň je 15% ze základu daně (příjem mínus výdej)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]