Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem spolumajitel lesa a zajišťoval jsem prodej kurovcového dřeva firmě - dotaz firma vyplatila peníze na účet mě musím zdanit příjem popřípadě, jak a koli to je děkuji
Ještě se zeptám budu mít naslední výdaje vyčištění po kácení a případná vysadba do do budoucnosti jak toto se řeší daní se až po i vydajích rozdíl?
Dobrý den jsem fyzická osoba a cena je cca 320000 kč jednorázový prodej .
jsme ři vlastníci já 50 % a ostaní dva 25% řeším vše sam oni si nechali jiny kus pozemku nic nepožaduji
Dobrý den. Uvedené příjmy se zdaňují podle § 10 ZDP, jako příjmy ze zemědělské výroby, která není provozována podnikatelem - samostatně hospodařícím rolníkem. Od příjmu si můžete odpočítat skutečné výdaje na jeho dosažení (pozor ne ale výdaje na udržení a zajištění), nebo výdaje procentem až ve výši až 80% z příjmu. K případné ztrátě se nepřihlíží. Daň je 15% ze základu daně (příjem mínus výdej)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.