Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Ono záleží na tom kolik je jí let. Pokud je v pubertě, nedělala bych si s tím starosti a doufala, že jí to přejde. Pokud je již dospělá, ten psycholog je dobrý nápad. Ale Vaše přítelkyně sama musí stát o pomoc odborníka. Dokud bude sama sebe i své okolí přesvědčovat o tom, že psychické problémy nemá a nepřipustí si, že je to naopak, pak se problémů nezbaví. Sama se s tím pere a evidentně se to nelepší. Takže by měla o tom odborníkovi uvažovat. Dřív, než to zničí váš vztah a než jí toto bude ničit třeba i vztahy další.
Zřejmě víceméně slabší duševní porucha - psychyatr.
Kdysi jsem četl na toto téma zevrubně nějakou studii a udivilo mne , že na zlepšení takovýchto stavů mají celkem pozitviní účinky látky, které jsou veřejností považovány za halucinogení. (tráva, houbičky...) Někdy zřídka to zas ale mohou být spouštěče.
.
Nejsi jen přecitlivělý na ženské nelogické smýšlení?
Lidé kolem vás jsou jinak duševně v pořádku?
(odpověď na otázku, která byla skryta moderátorem)
To byla jen kontrolní otázka.
Před covidem se chodilo na takové problémy "stěžovat" do hospody a tam často člověk zjistil, že to co člověk vidí jako problém, je v podstatě běžná věc.
Podle mne je nejvíce rozhodujícím faktorem to, jak moc je její "porucha" škodlivá, to ti tu nikdo objektivněji na základě pár vět neřekne.
Říká se, že láska je slepá, ty mi moc zaslepený k jejímu problému nepřipadneš. Spíš mám ale dojem, že jde o momentální stav, kdy tě asi něco víc rozhodilo.
Pokud nejde její chování z tvé strany tolerovat, tak to budoucnost asi mít nebude. Měnit druhého podle sebe taky nemá smysl.
A co otěch víkendech je jinak, než ve všední dny, že má ty stavy jen víkendové? Nežárlí na někoho, s kým jsi o víkendech třeba kvůli sportu.
Ono se jednoho hezkýho dne může stát, že to co si vybájila v hlavě bude brát jako fakt.
Toto jsem bohužel zažila v rodině. Dotyčná osoba mluvila o situacích který se nikdy nestaly, obviňovala své okolí atd atd...
Radím zavčas psychologa nebo psychiatra.
"Ale pozor! Ona už má v hlavě scénáře, jak mi píšou ostatní holky, dále, ze já si myslím, ze mám na lepší, než je ona, apod. Se skolou je to na podobný bázi. Přitom si to utváří jen ona ve svoji hlavě. Nemá k tomu jedinej podlozenej důvod si to myslet. Soc. Sítě nemám, chodím jen s kamosema občas ven, dělám mma, kde ženy nejsou, nebavím se zkratka s jinými ženami. Trochu mě ty stavy děsí.. "
Přece tě nespamují? Pozor na jejich pravdomluvnost. I svoji
"jak mi píšou ostatní holky, ... nebavím se zkratka s jinými ženami"
Nevidíš v tom trochu rozpor?
Stávají se i případy, že holka, co chce někoho ulovit, všemožně pomlouvá jeho přítelkyni.
Teď jsem to pochopil, to souvětí mělo pro mne jiný význam.
Já to chápal, že info první věty máš od holek... (menší ignorace slovíčka "už" a kontextu z mé strany )
už mlčím..
Nejsi ty na ni moc měkkej, že pořád ji chceš chápat a ona nedělá nic, než fňuká? Na některou takovou platí bouchnout do stolu a: Tak dost! Chci být s Tebou, mám Tě rád, ale jestli budeš pořád tak podezíravá, tak konec! To se nedá vydržet a donekonečna poslouchat! Mne to podezírání uráží! A když si s tím nevíš rady, objednej se psychologovi. A najdi si nějaký koníček, nějakou zájmovou činnost, sport ap., abys myslela i na jiné věci.
Někde jste psal, že jednou už prásknete do stolu a všechno jí řeknete. Vám se tedy uleví, to určitě, to je jasné. Ale u ní je tento stav, jak popisujete, už nemoc. Ona sama si to neuvědomuje, takže ona nic se sebou dělat nebude ani nemůže. Takovému člověku můžete něco vyvracet horem dolem, stejně si ale povede svou tézi. Někdo by jí měl pomoct, rodiče nebo tak a dojít s ní někam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.