Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staci faktura?

Od: robin* odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
Mam zivnostniky remeslniky, kteri mi pomaji na zakazce se stavebnimi úpravy. Pedem jsme domluveni na cene, oni vystavi fakturu a ja v hotovosti hned po dokonceni platim oproti pokladnimu dokladu. Chci se zeptat, je potreba nejdrive vystavit objednavku? Ci mit nejakou smlouvu o spolupraci?
Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Staci faktura a prijmovy doklad.

jabraka*
hodnocení

0x

Objednávka by mohla nahradit smlouvu o dílo(vykonání práce) Faktura zase je předpokladem zaplacení vykonané práce.

JABRAKA

tabletka*
hodnocení

0x

Faktura sice stačí, ale moudrý objednatel takových prací před zahájením podepíše s dodavatelem aspoň krátkou smlouvu, kde domluví předmět, čas a cenu za práce, aby měl něco pro případné reklamace nebo dokonce soudy.

hodnocení

0x

Pokud vše probíhá dle dohody, je vše OK. Někdy stačí objednávka ústně, zaplatit, dostat příjmový doklad, nebo na faktuře uvedeno, platba v hotovosti. Pokud se něco zadrhne, vítězí lepší právník, páč ani objednávka nepomůže, když podle ní dodáte zboží, někdo ho převezme a firma nezaplatí.

Páč žalovaná strana doloží, že mistr, co objednávku vystavil a zboží převzal již několik dní u nich nepracoval. Soud se přikloní ke komu?

Třeba včera jsem musel dodat dodavateli prohlášení, že zboží může převzít na stavbě tam a tam pan ten a ten, s občankou číslo...Dříve jsem v objednávce napsal, zboží převezme pan ten na stavbě tam.

Zkušenosti dělají z dokumentů kopce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]