Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak reagovat na vzniklou situaci?

Od: jinx® odpovědí: 10 změna:
Zdravím.Neviem ako rozumne reagovať na vzniknutú situáciu. Manželka ide dnes zdanlivo do práce,ale v skutočnosti to bude výlet s kolegyňami z práce.Reálne o tom nemám vedieť ale viem.Ako postupovať.Hlava mi ide prasknúť, ešte aj pri odchode som videl prázdnu kabelku.Máme vo vzťahu krízu.Problem som videl v nevere ktorá sa nepotvrdila. Šlo o 4 roky starú záležitosť je to vysvetlené a dnes viem že nikoho iného nemá.Potvrdené, overené.Problém vidím v naštrbenej dôvere ktorá ma zožiera.Dnešný úlet tomu rozhodne nepridá.Viem kde sa bude pohybovať.Konfrontovať alebo? Viem že by som sa prezradil.Ako ďalej? Celkovo mi dáva najavo že jej kolektív v práci dáva viac než ja.Je to zmena po rokoch na materskej.Na zlepšení vzťahu pracujem asi len ja.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Život vedle takového žárlivce je peklo. Budeteli takto pokračovat, žena s vámi nevydrží. Píšete, že měla prázdnou kabelku, vy jí kontrolujete kabelku?

hodnocení

7x

Co na to říci?! Patří patří! Kdybyste měl v pořádku sebevědomí, tak byste si všimnul, že vás má žena ráda. Věřil byste jí. Jen proto, že si sám sebou nejste jistý, hledáte všechno, abyste si potvrdil, jaký chudák podvedený jste. A když nic nenajdete, tak si to vymyslíte. Trátíte sebe i jí a zabíjíte lásku mezi vámi. Kdybyste jí věřil, nelhala by vám, popovídala by vám kam a s kým jede a pak, jaké to bylo.

Vidím váše manželství živě, zažila jsem to. Stálé výslechy: Kde jsi byla, s kým jsi byla, jak to že jsi přišla o 10 minut později, nelži, že tramvaje měly poruchu, kdo to je, ten co se na tebe díval? atd. Pak následovala i rána. Peklo! Já byla věrná jak Džulbars a vysvětlovala, že mě uráží, když ze mně dělá děvku, která se spustí každých 10 mint s kde kým. *alene* Víte jak to dopadlo? Zabil ve mně lásku. Normálně, po 10ti letech výslechů a nesmyslného žárlení a pak i surovostí, zabil. Jednou, to už jsem byla pevně rozhodnutá, že odejdu, půjčila jsem si i peníze na kolek, na žádost k rozvodu, jsem se na MDŽ "zapomněla" a zůstala s cizím mužem do rána. Když jsem přišla domů, bradu odřenou od vousů a oznámila jsem, že od něho odcházím. A víte co? Zaslzel a pravil, že mi odpouští. Jenže já o odpuštění nestála a s odporem jsem se dívala, jak ten žárlivý despota klečí, slzy a sopel mu tečou a prosí, ať neodcházím. Je už to hodně dávno, nějakých 40 let.

Vás se zeptám, co vlastně chcete. Chcete hezký vztah, důvěru, laskavost a klid? Nebo se chcete rozejít? Máte promyšleno, co uděláte, když opravdu bude nevěrná a řekne vám to. Odpustíte nebo se rozvedete? Víte to?

hodnocení

Snažím sa nevyťahovať staré krivdy.Čo bolo to bolo.Odpoviem aj na dotaz niekoho iného:nie kabelku nekontrolujem.Videl som ju prázdnu.Výstupy nerobím.Snažím sa jej dať maximálny komfort, priestor pomáham jej, snažím sa fakt čo to dá.Rozviesť sa nechcem,ani ona nie.Každý vzťah má stáť na dôvere, komunikácii,intimite.Nám ten náš zovšednel po 10 rokoch stavby domu a výchovy detí.Viem že je to citlivé a bude to dlhý proces a chce to dvoch.Práve vzniknutá situácia tomu nepridá.

hodnocení

6x

Zdravím. Bez vzájemné důvěry vztah nebude nikdy dobře fungovat. Píšete, že křivdy se snažíte nevytahovat. Ale táhnete si je v životě s sebou. A tak se jich nezbavíte nikdy. Zamyslete se nad tím, proč se Vám žena bojí říct pravdu, že jede někam s kolegyňkama. Protože Vás zřejmě zná a ví jak byste reagoval. Mít přátele je důležité, nejen partnera. Měl byste se naučit s ženou komunikovat. Pokud nechcete rozvod ani jeden, neuvažovali jste třeba o manželské poradně? Snaha na jedné straně nestačí, řešte krizi společně.

tabletka*
hodnocení

4x

Nu, důvěru jste narušil vy, zjevně v tom pokračujete, takže na zlepšení vztahu musíte také zapracovat hlavně vy, nehledat chyby u manželky. A přestat ji šmírovat, co dělá. Zřejmě jí lezete do věcí, podezíráte ji kvůli drobnostem, které ve vaší žárlivé hlavě dávají jediný smysl - nevěru. A je logické, že se to ženě nelíbí a je jí zrovna lépe v práci. Doma jí čeká podezírání, zatímco u kolegyň pochopení. Máte dítě, jistě plno práce, společný majetek, máte se rádi (asi), to už stojí za trochu duševní námahy s obnovením vztahu do bodu "důvěra". Takže opakuji, vy si uvědomte, že nemáte důvod ji podezírat, kmitá, aby všechno stihla a chce relaxovat bez toho, aby musela okolo vás našlapovat po špičkách a čekat nějaké výpady. Až si srovnáte ve své hlavě, že máte věrnou ženu, kterou milujete, ostatní půjde samo. A jak to zařídit? Nu, to tedy nevím. Zkuste se chovat jako před svatbou, žádné výčitky, drobné pozornosti (nemyslím jen dárky, o ty nejde, spíš pobídnutí večer u kávy, aby vyprávěla, jak se měla, nápady na to, jak si užít volný čas, pomoc doma, pochvala, jak jí to sluší - a pokud vyletí, že jí to sluší kvůli sobě, ne milencům, tak omluva, že tak jste to nemyslel). A už žádné koukání, v jakém stavu má kabelku a co jí kdo a v kolik hodin napsal do mobilu. Nemáte nejmenší důvod ji podezírat a je to i urážlivé, nejsme v osmnáctém století, abyste ji hlídal. Je to vaše rovnoprávná partnerka, nikoliv otrokyně.

hodnocení

K tej nevere.Bolo tam niečo čo tam začínalo a k tomu sa mi otvorene priznala.Ukončila to s tým že dotyčnému šlo len o jediné.Návrhy vraj boli 3 a vraj jej to celkom imponovalo.Pripadala si viac atraktívna.Sekla s tým a vraj už dotyčný vo firme nepracuje.Údajne bol veľmi dobrý poslucháč a boli s ním úžasné debaty.Utvrdila sa že rodina má pre ňu väčší zmysel.Toľko z jej priznania.To podozrenie nebolo náhodou.Bohužiaľ ja som na to došiel náhodou.

tabletka*

No, a vám neimponuje, když se okolo vás začne točit pěkná vtipná žena? Akorát to zřejmě manželce nepřiznáte. No, je to vaše věc, vaše hlava, vaše manželství. S takovým přístupem, jaký máte to vidím dost černě. Další kolega, co ji nebude šmírovat a podezírat ji uloví.

hodnocení

0x
Promluvit si s partnerkou kvůli tomu, že neřekla pravdu, to bych nedělala. Když člověk nějak přizná, že zná pravdu, může se stát, že příště informace nebudou. Informátor se to dozví a příště nic neřekne. Takže utajit všechny informace, co s tím souvisejí. Aby šly utajit, nesmí v psychice vznikat napětí. Takže já bych u sebe zklidňovala ten strach. Nejspíše tím, že bych si určila, co je důležité a co není. Nebylo důležité, že manželku někdo přitahoval, to vztah neohrozí. Je důležité, co v takovém případě udělala. Že se rozhodla nikoho cizího do vztahu nepouštět. Protože ví, co je pro ni důležité.
Po mateřské podle mne žena potřebuje čas, aby si zvykla na novou situaci a nové podněty ve svém životě. Ani mne nenapadlo, že tím může partnera děsit. Ale se svým strachem o ni, se strachem z jejího odchodu nebo strachem ze samoty, se přece už zvládnete vyrovnat a zklidňovat ho. Pokud máte takový problém, je někdy potřeba najít tu úplně základní myšlenku nebo pocit, který strach probudil a ten pocit zklidnit. Podívat se na situaci jiným úhlem pohledu.
Stačilo napsat dotaz sem. A podle odpovědí vidíte, jak svým postojem můžete nutit druhého ke změně, kterou by jinak asi neudělal. Bohužel je těžké si to včas uvědomit, jak na sebe lidi vzájemně reagují a reagují i na strach toho druhého, který jeho chování změní.

Trochu mne mate, že když se vaše žena vypravuje do práce, vidíte do její kabbelky a chci se zeptat, vy nechodíte do práce? Chlap, pracovně vytížený svojí profesí, prací kolem baráku a svými koníčky nemá na takové sledovačky čas. Vidím to u našich mladých, žeťák během dne nemá potuchy, kde momentálně přesně je jeho manželka a každé z jejich tří dětí. Pravděpodobně jste si na manželku najal "očko", že víte o jejím tajném výletě s kamarádkama. Těžko s vámi vydrží.

hodnocení

Ďakujem "maky".Je to pre mňa veľmi podnetné a plne sa s tým stotožňujem.Viem že tlak vytvára protitlak a časom by som ju stratil.Dôvera medzi nami sa zlepšuje.Len celý stav sa ťahá niekoľko mesiacov.Neotvorila sa mi a vytvára si kus súkromia na čo má aj upozornila.Rovnaký status ponúka mne.Choď na chatu, choď s partiou,s priateľmi.Ani ja nerobím obmedzenia.Aj ja ju pustím na chatu s jej partiou aj z práce.Ostal vo mne z minulosti červík ktorý sa raz za čas ozve.Opakujem uvedená situácia mi na pohode nepridáva.Ale o.k.prehltnem to a povznesiem sa nad to.Istotu mi dáva ženský kolektív.Niektoré osobne poznám.Kabelku už prosím neriešte.Skratka bola na chodbe ráno prázdna.Netrebalo ju skúmať.Špiclov ani "očko" som nemal a neplánujem.Neprajem nikomu pocit keď prídete do okamihu keď partnerku konfrontujete s podozrením na neveru a ona Vám to potvrdí.A hodci sa nič nestalo nikomu to neprajem ten pocit.Nie som despota ani tyran.Nikdy som nežiarlil.Dúfam že čas to zahojí.
doplněno 30.09.21 17:56: Tak som sa sekol.Nie "maky" ale"Kami".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]