Dobrý den, už od soboty mám zelenou stolici, předtím jsem měla 4 denní průjem, takže jsem byla na dietě. Po skončení průjmu další den co si Zajdu na velkou mě trápí zelená stolice. Nic těžkého nejim, nevíte co by to mohlo byt? Děkuji.
Kopíruji: ZELENÁ STOLICE A JEJÍ PŮVOD Játra neustále produkují žluč. Tuto světle zelenou tekutinu vylučují přímo do tenkého střeva nebo ukládají ve žlučníku. Žluč je potřebná v případě absorpce tuků a vitaminů rozpustných v tuku. Zároveň pomáhá, aby byla stolice měkká a odpovídá za hnědou barvu. Jak je možné, že má žluč zelené zbarvení? Zde je vysvětlení: jak žluč postupuje přes střevo, postupně se mění barva ze zelené přes žlutou až hnědou a to účinkem bakterií v tlustém střevě, které žluč změní na žlučové soli. Zelená barva naznačuje, že potrava prošla střevem rychleji (to se nazývá zkrácená doba tranzitu, viz. zažívací potíže), dřív, než se mohla změnit ze zelené na hnědou. Průjem urychlí transit potravy střevem. Tedy jakýkoliv faktor, který vyvolá průjem, může způsobit, že jeho konečným důsledkem je takáto barva. detoxikace-organismu.info/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.