Nejste přihlášen/a.
Otázka. Může mi zaměstnavatel zakázat nosit v práci kšiltovkou.? Veškerý úbor dodržují. Kšiltovka je můj módní doplněk na který jsem zvyklý už mnoho let. Předem díky za odpověď..
9x
Může, ale měl by pro to mít relevantní důvod. Například v kancelářských prostorách je to naprosto nevhodné, na pochůzkách možné, ovšem pokud je kšiltovka bez reklamních nápisů. V sochařské dílně je to ok, tam dokonce chrání vlasy před prachem. V tatérském salonu žádný problém, v obchodě průšvih.
3x
Správné odpovědi máte...u nás je zase problém, že zaměstnanci musí nosit ochranu hlavy...přilbu, a to i cestou na oběd; průmyslový podnik. Některým se to nelíbí...Zde byste byl ve svém živlu...s přilbou na hlavě, ani byste ji nemusel sundávat, a mohl ji nosit neustále, nadřízení by byli velice spokojeni. Změňte zaměstnání...
1x
Když jsem pracoval na údržbě v pivovaru tak nám nařídili nosit protinárazové kšiltovky takos.cz/... ,pořidte si nějakou a můžete tvrdit,že to máte z bezpečnostních důvodů.
Dočetl jsem se právě že to musí být jasně napsané ve smlouvě že jí nosit nesmím..
Bohužel nic takového tam nemám.
Nemáte na té kšiltovce nějakou reklamu jiné firmy? Nápis? Třeba SPARTA? A šéf je slávista...
Je čistá? .
Jinak tady mi zákaz připadá divný. Snad že jde o kanceláře a po vstupu do místnosti se pokrývka hlavy odkládá.
Na někoho asi působíte, že se chystáte odejít...![]()
Ve smlouvě to být napsané nemusí, ochranné pomůcky a dress code by měl být maximálně popsán ve vnitřních směrnicích. Nicméně, jako každému mohu jen poradit...založte si vlastní firmu- prodej stavebnin a můžete si pak nosit, co se vám zamane. Ovšem nejspíš vám pak i dojde, proč je třeba dodržovat určitá pravidla a pochopíte, proč to vašemu zaměstnavateli vadí.
Takže obchodák v kanclu. A s čepicí na hlavě? U mne byste jí neměl, páč je slušnost v místnosti bez čepice. Ale neznám podrobnosti o Vás, nevíme proč to po Vás chtějí. Nebovedu si představit, že přijde zástupce dodavatele, třeba obchoďačka a Vy se s ní budete bavit s čepicí na hlavě? Venku určitě nebude problém s čepicí, tam jí klidně noste.
Já jako zaměstnanec stav. firmy jel nakoupit do RAAB-u a měl jsem čepici STAVMAT-koukali na mne dost divně.Takže pokud je to konkurenční firmy tak bych se ani trochu nedivil!
Do venkovních pracovních prostor se kšiltovka hodí. Musí ale být stavebninová, pracovní. workhouse.cz/... Lidi stavějící něco, s cementem, kšiltovku mívají, střechaři proti sluníčku. Do vnitřních, pokud je tam ten prach, se hodí také. Pokud jste fasoval pracovní oděv, měla tam pokrývka hlavy možná i být. Každopádně ten prach je zdůvodnění, proč ji máte a to řekněte kolegyni. Nechte si ji proplatit. Kšiltovka s logem nebo jinak zájmová, nošená kvůli módě netýkající se firmy, se nehodí, to je jako tetování u vrchního.
Mladý prodavač v jednom sekáči mívá slaměný klobouček - bez toho si ho nelze představit, prostě se to hodí.
0x
Všude je něco. Kolegyni v práci bolelo v krku, takže si jej omotala šátkem. Musela jej sundat. Prý to není součást dresscodu. Přitom si myslím, že toto je vcelku pochopitelný. S kšiltem byste si u nás asi neškrtl. Taky pracuju v obchodě.
0x
Pracuju v kanclu léta a na aktuálním místě - patře s cca. 100 lidmi - sedím u telefonu, tj. nepřicházím do přímého styku se zákazníkem - mám kšiltovku kvůli stupidnímu systému větrání a vytápění místnosti (fouká mi přímo na palici).
Když někdo mluví se zákazníkem uvnitř místnosti, asi by měl mít firemní oděv a klidně i tu kšiltovku - s logem firmy. To by rozhodně neslušné být nemělo. Nicméně co se pamatuju, tak jsem na vojně na štábu taky musel být bez čepice...
Už zaznělo - dress code může být daný interní směrnicí. Kšiltovka otočená kšiltem vzad je tak rovnou na přesdržku - to bych zakázal taky. Ale co tak domluva mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem? Nemůže třeba zaměstnavatel nechat udělat pár set kšiltovek pro své VIP zákazníky a dát je i svým zaměstnancům? Zkuste to tímto směrem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.