Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit stresu z nedělních odjezdů?

Od: mimuska odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, pondělí až pátek ptracuji z nutných důvodů mimo doov, přespávám tu, domů jezdím na víkendy. Jsem samoživitelkia, o syna se stará maminka. Tady v místě jsem práci nenašla, tedy našla,ale bylo to takové, že raději ve zkušebce šla. O tom ale dotaz není. Syn už je zvyklý, i když snadné to není pro nikoho.Přesto mám splíny v neděli - na nic se nesoustředím, neodpočinu si, už myslím jen a jen na nedělní odjezd. Nedokáži se soustředit na přítomný okamžit a užít si ho.

Má prosím někdo nějaký psychologický trik jak to zvládnout?

Na tom nemuset už odjíždět a regulovat si svůj čas pracuji.

Děkuji.

doplněno 28.09.21 17:46:

Pro upřesnění dodávám, že syn je s naší maminkou v rodném městě,já přijedu v pátek odpol. a odjedu v neděli večer. Veškerá volna i celé prázdniny (mám možnost čerpat od zaměstnavatele více volna v létě než je běžné) trávím tu.Syn rozhodně nění už malý. Přesto má člověk srdce u rodiny.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

:) Tak to nejste sama. Už od mládí pro mě byla Nedělní chvilka poesie prostě smutný čas. Nejhorší je, když je člověk doma. Když vypadnu ven na kolo a přijedu večer, tak je to docela ready. Asi nejlepší lék na to bude pohyb v přírodě a s tím spojená dobrá nálada.

mimuska
28.09.21 17:42
hodnocení

děkuji

hodnocení

3x

Mimuško, upínejte se k tomu, že se situace jednou změní. A dobu, kterou můžete trávit se synem, využívejte, nesmutněte, nepřenášejte na něj neveselé myšlenky. Taková situace se přežít dá. Vlastně musí. Něco o tom vím. 50. léta. Tatínek v kriminále a maminka "za trest" nesměla získat místo v obci se slušným dojezdem do místa bydliště. Vychovávala mě babička. A neexistovaly volné soboty. Nesmutněte, nefňukejte. Buďte ráda za každou chvíli se synem.

kami123
hodnocení

2x

Má odpověď možná nebude pochopena, ale stejně . Doporučil bych, když se přistihneš, že myslíš špatným směrem, dát si facku (nebo jiný trest).

Jinak hodně věcí řeší čas.

(BTW z tvého doatazu vyplývá, že jsi nemohla najít práci v místě, kde přespáváš)

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. No, já bych nehledala trik na to, jak zvládat odjíždění od svého dítěte, které potřebuje mámu. Ani na to, jak si regulovat svůj pracovní čas, ale na to, jak to zařídit, aby můj syn žil se mnou tam, kde žiju v pracovní dny, a na víkend jsme oba odjížděli za babičkou. U ní aby byl syn jen v nejnutnějším případě (nemoc). Ida

doplněno 28.09.21 18:58:

Kami, četl jste mou radu nepozorně. To, co zmiňujete, neradím řešit. Ale radím, vzít si syna s sebou. Ida

kami123

"Na tom nemuset už odjíždět a regulovat si svůj čas pracuji."

kami123

Reakce na doplněk

Ok, pak ovšem nechápu, jestli syna bude dojíždět hlídat babička a nebo jej bude mít matka v práci.

Ale nevím kolik mu je.

Doufám, že se nakonec nedozvíme, že mu je 28 : )

"O tom ale dotaz není. "

hodnocení

2x

Syn se s Vámi nechce odstěhovat? Kolik je mu roků? Měli byste být spolu. Proč jste neodešli spolu do místa Vašeho zaměstnání?

hodnocení

2x
Pro mne psychologický trik v tomhle případě znamená vyměnit pocity negativní a najít pozitivní. Teda, mrzí mne, že tam budu sama bez těch, které mám ráda. Najít něco, co mne v práci těší. Poznám nové lidi, budu řešit zajímavé výzvy. Můžu si najít nové přátele a budu mít na ně čas. Najít něco, na co se budu těšit tam.

hodnocení

2x

Dobrý den. Jako mámu Vás chápu. Ale zkuste myslet na to, že je o syna postaráno, netrpí odloučením a to by Vás mělo uklidňovat. Věnujte se mu a užívejte si ty společné chvíle. Třeba se to za čas vyřeší tak, abyste mohla se synem být i přes týden. Až to půjde nějak lépe zkloubit s prací. Nyní je holt situace taková jaká je. Nestresujte se a netrapte se. Kdybyste si musela s dítětem poradit bez pomoci mámy, bylo by to pro vás i syna určitě více stresující. Buďte ráda, že je to tak jak to je. Mohlo by být hůř. Zkuste v tom vidět to pozitivní.

ivuska*
hodnocení

2x
Mám tojakp vy.Drzim Vám pěsti.Nedbejte tu na radilky,kteří vás kritizují jako matku a nic nevědí o vaší situaci.Hlavne by měli psát k tématu vaší otázky.Ja radu nemám.Jen držím pěsti a věřte,že bude lépe :)

erherh
hodnocení

2x

Řekněte si, že nejste placená za to, abyste myslela na práci o víkendu.

kami123
28.09.21 21:21

*palec*

mimuska
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]