Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pondělí až pátek ptracuji z nutných důvodů mimo doov, přespávám tu, domů jezdím na víkendy. Jsem samoživitelkia, o syna se stará maminka. Tady v místě jsem práci nenašla, tedy našla,ale bylo to takové, že raději ve zkušebce šla. O tom ale dotaz není. Syn už je zvyklý, i když snadné to není pro nikoho.Přesto mám splíny v neděli - na nic se nesoustředím, neodpočinu si, už myslím jen a jen na nedělní odjezd. Nedokáži se soustředit na přítomný okamžit a užít si ho.
Má prosím někdo nějaký psychologický trik jak to zvládnout?
Na tom nemuset už odjíždět a regulovat si svůj čas pracuji.
Děkuji.
Pro upřesnění dodávám, že syn je s naší maminkou v rodném městě,já přijedu v pátek odpol. a odjedu v neděli večer. Veškerá volna i celé prázdniny (mám možnost čerpat od zaměstnavatele více volna v létě než je běžné) trávím tu.Syn rozhodně nění už malý. Přesto má člověk srdce u rodiny.
Mimuško, upínejte se k tomu, že se situace jednou změní. A dobu, kterou můžete trávit se synem, využívejte, nesmutněte, nepřenášejte na něj neveselé myšlenky. Taková situace se přežít dá. Vlastně musí. Něco o tom vím. 50. léta. Tatínek v kriminále a maminka "za trest" nesměla získat místo v obci se slušným dojezdem do místa bydliště. Vychovávala mě babička. A neexistovaly volné soboty. Nesmutněte, nefňukejte. Buďte ráda za každou chvíli se synem.
Zdravím. No, já bych nehledala trik na to, jak zvládat odjíždění od svého dítěte, které potřebuje mámu. Ani na to, jak si regulovat svůj pracovní čas, ale na to, jak to zařídit, aby můj syn žil se mnou tam, kde žiju v pracovní dny, a na víkend jsme oba odjížděli za babičkou. U ní aby byl syn jen v nejnutnějším případě (nemoc). Ida
Kami, četl jste mou radu nepozorně. To, co zmiňujete, neradím řešit. Ale radím, vzít si syna s sebou. Ida
Dobrý den. Jako mámu Vás chápu. Ale zkuste myslet na to, že je o syna postaráno, netrpí odloučením a to by Vás mělo uklidňovat. Věnujte se mu a užívejte si ty společné chvíle. Třeba se to za čas vyřeší tak, abyste mohla se synem být i přes týden. Až to půjde nějak lépe zkloubit s prací. Nyní je holt situace taková jaká je. Nestresujte se a netrapte se. Kdybyste si musela s dítětem poradit bez pomoci mámy, bylo by to pro vás i syna určitě více stresující. Buďte ráda, že je to tak jak to je. Mohlo by být hůř. Zkuste v tom vidět to pozitivní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.