Nejste přihlášen/a.
půjčit přítelkyni notebook za 30tisíc? Neměl bych s tím problém, ale neváží si věcí, které nejsou její. Odřela mi auto prstynkama, ani se neomluvila, rozbila sklo varné desky, ja musel koupit novou, zlomila hrábě, nechala je tam ležet a nikomu nic neřekla, půjčila si kožený obal na notebook, vrátila ho odřený. Jsou to maličkosti, ale i z těch maličkostí lze pozorovat, že si neváží cizích věcí. Když si koupí něco svojeho, každý den to pucuje.
A hlavně neposlouchá, třeba ji řeknu ještě nikam nejezdi, rok si neřídila, počkej až se vrátím (jdu zaplatit parkování), otočím se, a už ji vidím, jak se prudce rozjela a skoro nabourala. To stejné s tím notebookem, jednou jsem ji ho půjčil, říkám, nechoď s ním, když je otevřený - a jde s nim po schodech a praští s ním o zábradlí. No nevím. Na jednu stranu nechci aby si kupovala svůj počítač, ale na testy potřebuje do školy. Ale bůhví co tam s ním bude dělat, když ji nebudu hlídat.
Přítelkyně není přece malé děcko, nepotřebuje hlídat. Potřebuje půjčit něco co patří Vám. Je to jen na Vás, ale i důvěra a vstřícnost, tolerance..do vztahu patří. Ta Vaše věta - nechci aby si kupovala svůj...je divná. Pokud si na něj vydělá tak Vám to může být jedno. Jsou věci které se mohou stát každému. Možná by stačilo, kdybyste si o tomto s přítelkyní promluvil a řekl jí co Vám vadí..A požádal jí, aby byla opatrnější...
Ale ona se chová tak jak Vy jí dovolujete. Vy si jí nemusíte vydržovat, vše platit a poskytovat jí zdarma bydlení. Je to tak jak jste si sám nastavil. Pokud společné bydlení, tak by se měla na společných výdajích i podílet. Vše je to o komunikaci a o tom jak si to nastavíte. Pokud se neshodnete v tomto a neurčíte si pravidla, nebude vztah klapat a bude Vám to vadit čím dál tím víc.
Ale jen Vy víte proč se právě této slečny držíte...
Jenom reaguji na vložený odkaz na doplnění poraďte 12:27. To je od stejného tazatele?
Jedná se o stejnou přítelkyni?
Protože v květnu je napsáno, že slečna bude autem jezdit do práce/nebo plánuje jezdit do budoucího zaměstnání a nyní potřebuje NB do školy.
Takže začala nyní studovat 23 - 24 let?
Je to nějaké zmatečné.
Já mám spíše pocit, že inteligentní, úspěšný člověk s dobrým platem si takové patálie dokáže vyřešit sám a ne hledat radu na těchto stránkách.
Co s drahými auty atd..
Není to všechno výmysl od někoho, kdo se nudí?
Co člověk potřebuje (a může si dovolit), ať si raději koupí vlastní; půjčování je zdroj konfliktů. A průměrný člověk nemusí mít NB za 30 litrů, ale stačí za třetinu.
Na druhou stranu, věci nejsou fetiš, věci mají sloužit člověku a ne naopak. Třeba obal na notebook je přímo určený k tomu, aby se odřel, místo toho, aby se odřel notebook
Vím naprosto přesně, o čem mluvíte. Nepůjčil bych. To vás bude stát menší stres než mít obavu, co vám s notebookem provede. Tomuto typu lidí, jinak ale velice milých, pak vůbec nevysvětlíte, že je něco špatně. Jejich obrana pak je: Jejda, ty naděláš!
Nepůjčujte!
Každý by měl mít svůj osobní počítač/noťas. V dnešní době není problém, aby si koupila svůj, levnější, když s ním pracuje každý den s výukou do školy. Určitě to nebude jenom na nějaké jednorázové testy do školy.
Dotaz je pro mě nepochopitelný, slečna se musí postarat sama o sebe a nečekat, co rozhodne její přítel viz v dotazu ,,nechci, aby si kupovala svůj počítač,,.
Ano, po vysvětlení chápu, tohle v dotazu nebylo, proto to na mě nepůsobilo dobře.
Na co čeká? Má tam 30 tisíc, tak ať dá nějakou částku za repasovaný. Věřím, že nějaký lehký by se dal obstarat.
Je mladá, může si sehnat nějakou brigádu a ten herní prodat.
Tu větu "nechci aby si kupovala počítač" pochopte tak, že už jeden notebook má, ale je moc velký a tlustý, aby se bral do školy, je herní. A taky má jen 30tisíc na účtě a žádné příjmy.
A to jste se za ten rok dosud nerozhodl?
Dívka je asi trochu naivní, neopatrná. Protože normální svéprávný člověk víc, jak s čím zacházet. Ona zničila už kde co a dosud se nepoučila.
Nepůjčila bych jí nic. I když má na účtu 30 tisíc, má jistě rodiče, kteří jsou povinni se o ni během studia hmotně postarat. Tak jí jistě přispějí. Nebo si nemusí kupovat to nejdražší.
Podle Vašich špatných zkušeností bych nepůjčila.
Pokud budete uvažovat ještě několik let, zda půjčit nebo ne, dostanete se oba do domova důchodců a tam už jí NB půjčovat nebudete muset. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.