Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zaslat výplatu zaměstnanci?

Od: katka* odpovědí: 12 změna:
Prosím o radu, kam zaslat výplatu zaměstnanci, který nemá účet a z uvedené adresy se vrací pošta adresát neznámý. Na email ani telefon nereaguje, jen jednou napsal, že nemá výplatu. Na můj dotaz kam ji mám poslat už nereagoval.
Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

355
hodnocení

3x

Z dotazu není známé o jakou práci se jedná a jestlí ten zaměstnanec chodí do práce. Pokud chodí do práce tak se ho na to zeptat v práci. Pokud je to nějaká práce na dálku nebo doma tak bych to dále neřešil a nechal to tak než se ten zaměstnanec ozve sám a o tu výplatu pořáda. Pokud byl ohledně toho kontaktovaný a nereaguje na to tak je to jeho věc. Možná mu na té výplatě až tolik nezáleží.

355

Ještě mne napadá, že ten zaměstnanec se mohl přestěhovat a změnu adresy zaměstnavateli nenahlásil a proto je na původní adrese už neznámy. Také může ležet v nemocnici kde nemá možnost ohledně té výplaty komunikovat. Asi není jiná možnost než to nechat tak a čekat než se o tu výplatu přihlásí sám.

tabletka*

355 - už zaměstnavateli psal, takže komunikovat pravděpodobně může, jen se mu nechce.

355

tabletka: O tom zaměstnanci nevímé téměř nic a tak těžko tvrdit, že to je určitě tak a ne jinak. Příliš se mi nechce věřit, že by se mu nechtělo vyřídit záležitost ohledně doručení výplaty a bylo mu jedno jestli ty peníze dostane nebo ne. To, že už psal zaměstnavateli ještě neznamená, že nadále komunikovat může. Klidně si dovedu představit situaci, že zaměstnavateli sice ohledně té výplaty psal a pak se např. dostal do nemocnice kde nemá možnost další komunikace ohledně toho a může to být i nějak úplně jinak a ne pouze, že se mu nechce.

tabletka*

355, no tak až se uzdraví, pro výplatu si dojde, pokud se neuzdraví, vyřídí to za něj notář. Žádný zaměstnavatel není povinen pátrat po bývalém zaměstnanci, aby mu poslal výplatu nebo cokoliv jiného. Ani to není v jeho možnostech.

hodnocení

3x

Pokud dosud dostával výplatu přímo v hotovosti, počkala bych, až si pro ni přijde. Nemá ani účet, ani konkrétní adresu, není kam poslat.

Pokud Vám napsal, že nemá výplatu, použijte tento kontakt zpět a odpovězte mu, že výplata je u něj připravená v hotovosti ve Vaší firmě, jako tomu bylo vždycky dosud. Pokud ji bude chtít, ať si přijde. A věřte, že přijde. Jak jinak ho máte dohonit? Jaga.

tabletka*
hodnocení

3x

Pokud dostával výplatu v hotovosti a má to tedy ve smlouvě, nechte ho, ať si pro ni přijde, pošlete mu výzvu s doručenkou a v kopii bych ji poslala i na příslušný úřad, asi na místní Inspektorát práce, spolu s krátkým výčtem pokusů o doručení. Ať jste z obliga. A pak jen čekat, kdy si pro deponovanou výplatu přijde. Však ta chvíle nastane.

smlouva
hodnocení

1x

Jaký způsob předávání mzdy je napsaný ve smlouvě, nebo výměru? Jak probíhalo předávání doposud?

hodnocení

1x

Nepreberanie posty a poberanie vyplaty v hotovosti su typicke znaky niekoho v exekucii. Zrejme neprebera ziadnu postu.

katka*
hodnocení

Do práce již nechodí, podal výpověď. Doposud dostával výplatu v hotovosti.

Že podal výpověď neznamená, že není zaměstnancem. Existují nějaké výpovědní lhůty. Také si musí přijít pro zápočtový list.

kami123
hodnocení

0x

Já bych mu poslal výplatu na uvedenou adresu složenkou.

I když se vrátí, nebo propadne , bude v případném sporu v budoucnu důkaz, že k (pokusu o) odeslání došlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]