Nejste přihlášen/a.
ahoj, používáte někdo podsedák na židli? je to k něčemu dobrý? mám roky problémy se zády (plotýnkami), poslední dobou mi dělá velký problémy byť jen kratší sezení. už jsem z toho fakt zoufalej, narazil jsem na netu na tohle, kdyby tu věc někdo požíval pravidelně, dejte mi prosím vědět. díky
alza.cz/...
Nebo to klekadlo či klekačku? Nejdřív každý nadšen, pak se došlo na to, že to vyhovuje jen někomu. Aspoň na střídání. A to cvičení poctivěji. Pevné břicho.
máte pravdu, břicho mám špatný a vím o tom, zkusím se na to optat na rehabilitacích a víc se na něj zaměřit
Břicho je protistrana, a ta musí být pevná. Tam je důležité přesné provedení cviku na břicho. Když nejsou dobrá záda, tak pomalé, rolované- hlava, hruďa s předpažením jen ke kolenům,... nebo cviky se zvedáním kolen, a se správným dýcháním .. Poradí na rehabce. Jinak u těch tradičních kudel a rovných leh-sedů člověk páteři škodí.
Jak vysoko máte monitor? Hrbíte se u počítače? Chodíte někam na rehabilitaci? Máte ortopedickou matraci a polštář? Ortopedickou židli u počítače? Cvičíte vhodné cviky?
Jenom samotný podsedák nepomůže. Málo.
monitor šteluju cca co 10 minut podle toho jak sedím, různě se kroutím, jinak bych nevydržel ani ty 4 hodiny který pracuju. chodím na rehabilitace (2x ročně 6 elektro 10 cvičení), doma cvičím denně (občas vynechám, když už je to hodně špatný), mám ortopedický všechno co jen jde židli mám herní, DX racer za 11 tisíc. vybíral jsem ji fakt dlouho, mám ji přes 3 roky, a nikdy nebyl problém. poslední 2 měsíce mi dělá problém sezení, ať už na oné židli nebo na jakékoliv jiné (různě na návštěvách, v restauraci,...), podsedák je jediný co mě napadá že by mohlo aspoň trochu pomoct
cvičím podle toho co mi ukázali na rehabilitaci, žádný svoje sviky si nevymýšlím vynechám max 1x týdně, kdy je obtížný vůbec vstát z postele a dojít na WC. operace u mě nehrozí dokud chodím, poškození je příliš blízko míchy a byla by riskantní - aspoň tak mi to vysvětloval neurolog. já chtěl jenom poradit kterej podsedák by mohl být aspoň trochu k něčemu, nic víc
sedím u PC zhruba 9-12 hodin denně - podsedáky mám dva. Jeden takový "díravý" - nicmoc a druhý je vlastně peřinka ze studené pěny - i ta ale za chvilku jakoby nebyla.
Pro plotýnky je spíše lepší mít za zády něco jako nafukovací míč - aby tlačil na záda a rovnal je.
balónek mám, takovej ten ortopedickej - průměr cca 20cm, střídám ho s bederní opěrkou a ničím pod zádama. nepomáhá nic, čornul jsem si v meetingovce i taburet, různě střídám balonek, opěrku, hodím nohy na taburet, sedím rovně do pravýho úhlu, vyvalím se jako zvíře... jediný co mě napadá ještě ten podsedák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.