Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám na pokoji záchod s větrákem (pěkně hlučným - ale aspoň mám soukromí a každý taky neslyší, co se na tom záchodě děje). Bojím se, že tím vzbudím celý patro/celou kolej. V kolik je tak vhodné to zapnout, abych nerušil noční klid a nebyl za úplnou sketu, že nenechám ostatní spát. A ano, uvědomuji si, jak hrozně divná je to otázka. Díky.
Z hlediska praktického bych zapínal ventilátor, až když by tam byl nesnesitelný smrad.
Z hlediska ohleduplosti bych před návštěvou WC zaklepal na sousedy zeptal se jich, jestli se mohu vys*at, že je nechci ale hlukem budit.
Z hlediska komfortního bych ventilátor nechal zapnutý a vypínal jej při návštěvě WC.
Z hlediska paranoidního GDPR flegmatika bych jej nechal zapnutý furt. Třeba si na to zvyknou a nikdo nebude vědět, kdy tam pácháš nepřístojnosti.
Z hlediska prudícího bych urgoval správu o výměnu. Případně to můžeš delegovat na někoho jiného použitím předchozího doporučení.
.
Já bych jej odpojil, stejně jejich účinek nebývá moc znatelný. Vyřadil bych z jídelníčku luštěniny a zařadil více mentolek.
Ano, jsem nezkušený, a proto se ptám zde, kdyby někdo měl podobné zkušenosti. Četl jsem od Vás již několik odpovědí a vždy jsou vcelku stejné - své komplexy si můžete léčit někde jinde, nikoliv tady. Ptal jsem se normálně (jakkoliv ta otázka nenormální, ale styl byl normální) a vy z toho děláte kovbojku. Vy byste do té školy měl také zajít a naučit se chovat se - i od těch dětí ze ZŠ, jak popisujete, byste se leccos naučil.
Sice s Vámi částečně souhlasím, ale Vaše "rada" je absolutně k ničemu (výstižnější slovo by mi tady neprošlo ). Zkuste místo kritizování třeba něco poradit.
Větrák bych pokaždé na chvíli pustila tehdy, když jsem na WC vykonala velkou potřebu. Aby se pročistil vzduch.
Ale protože jste na pokoji sám a nikdo jiný to WC s Vámi nepoužívá, tak pokud jdete na tu velkou v noci, nepouštěla bych to. Vzduch se vymění časem sám, i když to bude déle trvat. Ale nikoho nebudete rušit. Ve dne pouštět pokaždé.
Je hezké, že jste ohleduplný, ale někdy se nedá nic dělat a pustit to prostě musíte. Jaga.
K větráku padlo mnoho rad. Já se zeptám: Hluk z ventilátoru je jeho přirozená vlastnost nebo následek dlouhodobého používání? V prvním přpadě budou trpět všichni stejně. V druhém případě je to na nahlášení závady na správu kolejí.
A konečně odpověď na otázku: Abys nerušil noční klid, nemáš dělat hluk od 22 do 6 hodin.
Mmch. existuje jednoduchý způsob, jak záležitost vyřešit: Mnoho lidí má natrénováno, že na velkou chodí 1x denně, vždy ve stejnou dobu. Tedy nastavit si vnitřní hodiny tak, abys nechodil v noci. Mimořádně situace samozřejmě budou, to se pak nedá nic dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.