Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám "menší" nebo možná i větší problém už poslední týden - začlo to v pondělí tím, že jsem začal ve škole pokašlávat, ale říkal jsem si že to bude asi rýma nebo že mi zaskočilo pití, protože se to stalo hned poté co jsem se napil.
Jenže postupem času, ve středu, se to zhoršilo - Už jsem jen tak nepokašlával, už jsem vyloženě kašlal, a to i v teplých místnostech v relativně pravidelných intervalech, a doma se rozhodlo, že pro jistotu nebudu chodit do školy, takže jsem byl tedy ve čtvrtek doma, a... je to ještě horší! Dopoledne nic, a odpoledne vykašlávám hlen! A spoustu hlenu! Zkoušeli jsme jitrocelový sirup, čaj z černého bezu a rakytníku což moc nepomáhalo, ale trošku zredukovalo kašel, až tedy na obklad který zařídil že jsem měl večer klid, bez vykašlávání, nebo kašlání obecně.
Dnes je tedy pátek, a opakuje se stejná situace. Už nevím jak dál, a tak jsem projížděl Google, a našel pár stránek, ovšem každá tvrdí něco úplně jiného, a to je podstata tohoto celého příspěvku.
Jedna stránka píše, že to může být něco vážného a to vykašlávání je jen upozornění na blížící se hrozbu jako CHOPN, rakovinu plic atp., a jiná zase že to je nějaká viróza a mám žrát hlavně ovoce a pít čaje s bylinkami, vynechat mléčné výrobky a že to je vše a do pár dní to přejde. Nevím co si o tom mám myslet.
@silverfish003 - Už nevím jak dál, a tak jsem projížděl Google
Vy nemáte praktického lékaře? Za tři dny už jste mohl být dávno vyšetřen včetně předpisu léků. Tady vás těžko někdo zdiagnostikuje na dálku.
Kdyby bylo hůř, ještě zbývá pohotovost.
No, tak když je máma v Řecku, a jsem tedy doma se starou důchodkyní co je ráda že stojí, není jak se tam dostat.
Pokud jste nachladl, máte potíže - kašel. zelené hleny, tak potom první věc je zajít do lékárny a tam magistra prodá příslušné kapičky a léky. Což jste už propásl, je sobota. Nebo po konzultaci s lékařem on-line objednat na Rohlíku, tam je lékárna Benu. rohlik.cz/...
Pokud k Vám zaváží.
Chválím ty čaje /heřmánek, máta a další/, ale chce to prolejvat každou chvíli, navařit litry, něco dát do termosky a popíjet teplý celý den. Nestačí jeden čaj ráno.
Nasadit česnek, cibuli. křen, zázvor a kukumu - která je protizánětlivá.
Vynechat mléko a mléčné výrobky.
Pokud tedy nemáte teplotu za 7-10 dní by mělo být dobře.
Využijte třeba tuto službu -
chopn mají starší lidé,tak po padesátce, kuřáci, obézní, rakovinu také. skoro určtě je to jenom viroza.
máte virozu poprvé, že vás to tak znepokojuje? pokud ano, tak jste výjmečně zdravý mladý muž, jiní mladí mívají rýmu a kašel každoročně.
Dnes už nic nevyřešíte. Počkejte do pondělí a když vám bude hůř, jděte k lékaři. Tam můžete i sám, nemusíte s maminkou.
A: Dobrý nápad, máma se prý vrací v noci ze soboty na neděli, takže by to tak i vycházelo
B: Sám by mě tam nikdo nedostal ani za milion korun
Telefonicky si ověřte, jestli doktor nebude mít dovolenou. Může si víkend spojit se státním svátkem /úterý/. Ale většinou na dveře napíšou, kdo ho zastupuje.
Vůbec nepíšete, proč k lékaři nemůžete sám. Jestli jste malé dítě, nepohyblivý nebo nesvéprávný, tak bych to chápala? Nebo můžete trpět nějakou fóbií, to je také možné, že sám nevyjdete z baráku. Nechci se vás dotknout, ale nějak mi to hlava nebere.
10 vám není podle způsobu psaní, ale chování máte jak 5ti leté děcko. Nejhorší smrt je z vyděšení. Asi kašlete poprve v životě a že vykašláváte hleny je chválihodné. Tělo se brání. Tak kašlete dál i na Google, kupte si v lékárně kapky na odkašlání a to je vše.
Můžete i sám jít k lékaři nebo jste ochrnul?
Já bych postupovala takto, Nejprve bych si došla na antigenní test na covit. Pokud by byl negativní, pak bych to neřešila, nanejvýš bych si koupila nějaké kapky na dráždivý kašel nebo pokud jste zhleněný, pak na vykašlávání. Pokud to do týdne neořejdem zajděte si ke svému lékaři, aby vás poslechl event. udělal výtěr. Ale takhle zahleněná jsem byla loni celou zimu a ještě žiju.
Toto co popisuješ mám už tři roky. Doktorů jsem pár obešla. Závěr: chronickej kašel.
Ne vše je chopn, rakovina apod. Občas člověk kašle když mu nic není. Buď v klidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.