Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motání hlavy a pocit překrucování pánve při chůzi

Od: yohned odpovědí: 2 změna:

Zdravím, je mi 26 let a jsem dlouhodobě sledován na kardiologii pro arytmii a zároveň jsem na začátku roku zhruba 2 měsíce docházel na rehabilitace z důvodu blokády krční páteře.

Aktuálně jsem byl nucen opět vyhledat lékařskou pomoc, protože poslední cca 3 dny se mi motá hlava (při chůzi) a zároveň, když jdu, tak při střídání pravé a levé nohy mám pocit, jako kdybych přetáčel pánev více než musím. Přirovnal bych to asi pocitu opilosti, kdy člověk nemá jistotu v nohou. Do toho ještě v průběhu dne mívám slabší křeče do lýtek.

Praktický lékař mi změřil tlak s výsledkem - 115/70, tedy nižší než by měl být a zároveň objednal na tlakového holtera + hloubkový rozbor krve + vydal žádanku na sono karotid pro vyloučení zúžení krční tepny a cév.

Jinak EKG je v normě, echo srdce též, tlak hraniční.

Myslíte si, že by toto opět mohla vyvolávat krční páteř? Tenkrát jsem měl od kční páteře způsobene brnění prstů a pomalu každodenní migrény.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. Od té krční páteře to být může. Ale může to být i jiný zdravotní problém. Je dobře, že jste se obrátil na lékaře a že budou hledat příčinu odborníci.

hodnocení

0x
Měl jsem podobné problémy po té, co mi po delším léčení na lůžku ochably svaly kolem krční páteře.
Jinak ty pocity v nohách můžou být i projevem bechtěrevovy nemoci. K té ostatně patří i problémy s krční a bederní páteří.
Nemoc se až 80% případů poprvé objevuje u mužů ve věku 25-35. Takové to prohoupnutí v kyčlích při dokročení /jak jsem si všiml v laznich/ patří k projevům té nemoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]