Dobrý den, bohužel se mi nedaří najít již delší dobou práci. Avšak našel jsem zajímavou nabídku od agentury. A moje otázka zní: Jak je to s případným odchodem? Mohu odejít během tří měsíců, tak jak to jde u "kmenového" zaměstnance? Nebo to nelze, či budu něco platit, atd...? Děkuji mnohokrát. --- Vím, co se říká o většině agentur, avšak já to chci alespoň zkusit..
Nejsou všechny agentury špatné, ale viděla jsem sama nepěkné věci:
1/ Kmenoví zaměstnanci oběd za 13 Kč, zaměstnavatel jim přispíval. Lidé z agentur oběd za 65 Kč, nepřispíval jim nikdo.
2/ Když se blížily Vánoce, byl všem lidem z agentur hromadně ukončen pracovní poměr, 20. prosince. A ať prý přijdou 6. ledna, že s nimi znovu uzavřou pracovní smlouvu. Takže o Vánocích byli ti chudáci doma zadarmo.
Dobře se dívejte, informujte, zvažujte všechna pro a proti. Abyste si něco vydělal a nebyl tam chudák. Jaga.
Dobrý den. To záleží na tom co si sjednáte ve smlouvě. I agentury zkušební dobu poskytují. Informujte se přímo u agentury jejíž nabídka Vás zaujala. Zeptejte se na délku zkušební doby a na vše co Vás zajímá dřív, než cokoli podepíšete a odsouhlasíte.
Zaměstnanec jedné agentury mi říkal, že by rád přešel ke kmenovým zaměstnancům firmy. Bohužel to nejde, půjde to až po půlroce, kdy je u agentury člověk zaměstnaný. (Nevím, jestli to agentura měla ve smlouvě se svými zaměstnanci a nebo mezi ní a firmou.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.