Mam problem. Potrebuju nutne volnou tuto sobotu v praci, ale jsem tam teprve (skoro) mesic a nevim zda to neni blbé hned zadat o volno. Kazdopadne s tim klukem se potrebuju sejit, jsem s nim domluvena a prostě uz minuly tyden se to odsouvalo protoze on byl nemocny. Bydlime od sebe daleko. Co rict v praci, co jim napsat prostě aby mi to volno dali? Najlepsi vymluva?
V nové práci jste teprve měsíc a už chcete začínat s výmluvami a podvody. To brzy. Může se stát, že vedení řekne, že ostatní v sobotu jdou, Vy nemáte k zaměstnavateli loajálnost - a pošupajdíte. Pokud se Vám práce líbí a jste spokojena, nedělejte to. Jestli nelíbí, tak si koledujte. Ještě 2 měsíce můžete sama skončit /nebo být skončená/ kdykoliv.
Proč jste si domlouvala rande na dobu, o které víte, že to nepůjde? Jistě máte Vy i objekt Vašich tužeb telefon. Tak mu zavolejte, že z nutných důvodů měníte to rande na neděli. Čas i místo setkání zůstanou. Jeden den to snad vydržíte Vy i on. Práce bude, rande bude taky. Proč si dělat zbytečné problémy? Všechno se nechá řešit i bez podfuku. Jaga.
Třeba že máte průjem. Ale pozor, jste ve zkušební době, takže se s Vámi mohou i rozloučit pokud budete mít takovýto přístup...Je to ale Vaše volba. Randit choďte až po pracovní době nebo až budete mít volno. Přece by dotyčný pochopil, že když máte směnu, nemůžete randit. Tak jako jste musela pochopit i Vy, že nemohl randit, když byl nemocný..
Po měsíci v nové práci je to fakt odvaha říkat si o volno s podfukem. Odsouvalo se to kvůli jeho nemoci, ale teď ž je už zdráv, tak najděte radši takový termín, aby jste nemusela v práci lhát i s ohledem na ost. pracovníky.
Vyřešil bych to jako normální dospělý člověk. Práce, pokud mě dobře platí, má přednost a nebudu se na nic vymlouvat. Ať tě počká po práci. Pokud tě práce nebaví a nechceš tam být dlouho, tak klidně řekni že v sobotu nemůžeš.
Spravate sa ako decko. O praci v sobotu dobre viete, tak si na ten den nedohadujte stretnutia. S vasim pristupom skoncite nabuchana na socialke a v kazdom zamestnani budete mat pocit, ako vas veduci sikanuje.
jano814
Súhlasím, aby Vás to rande v nedelu ráno nemrzelo,
v pondelok by Ste už bola uvolnená z práce, a v randení
To kolikrát nejde, náhradu jen tak všude neseženeš. Pak provoz vázne a firmu to poškodí. Jen ona nepíše, kde pracuje. Dělám na hotelu a když nečekaně vypadne kuchař, tak to je fakt problém..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.