Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesouhlas otce syna

Od: andre* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, jsem ve vaší skupině a celkem ji dost sleduji a proto jsem se rozhodla vám napsat. Pokud byste zveřejnila můj příspěvek mohlo by to být ANONYMNÍ?
Stručně:
S bývalým přítelem máme dva syny,starší syn 12 let je v péči otce a u něj mám upravený styk který jsem podávala já,mlqdsi syn 8 let je v mé péči a otec na mladšího syna nemá upravený styk. Ale mladšího syna vidí ob víkend. Moje otázka zní, našla jsem si přítele který žije v Praze a má tam dobrou práci,byt. Mám v plánu se odstěhovat za ním ale s otcem děti se nemůžeme domluvit a vím že potřebuji souhlas. Když bych požádala soud o souhlas,myslíte že by to mohlo projít? Co se týče styků nemám v plánu to přerušit,mladší syn potřebuje kontakt s otcem. Už nevím na koho se obrátit, děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Nelze říci jak rozhodne soud. To záleží na posouzení změn. Určitě nejste jediní rodiče kteří toto řeší. Pokud se nedokážete domluvit s otcem dětí, požádejte o úpravu styku soud. Rozhodně nepotřebujete souhlas otce dětí s odstěhováním se. Vy se s ním potřebujete domluvit jak péče o děti a styk s nimi bude probíhat dál s přihlédnutím na změnu vašeho bydliště Soud rozhodne kdo, kdy a kde si bude děti vydzvedávat a jak to bude probíhat. Ušetřili byste si čas, kdybyste se vzájemně dokázali domluvit jak budete jako rodiče dál fungovat. Musíte ale počítat i s tím, že soud může určit, že si budete pro dítě které nemáte v péči jezdit a vydzvedávat si ho u otce a zase ho tam i vracet. A on si bude jezdit a vydzvedávat třeba dítě které máte v péči Vy, u Vás.

doplněno 22.09.21 20:11:

To, že na mladšího syna nemá otec upravený styk soudně neznamená, že se nemůžete dohodnout i bez toho. Pokud mu nebude vyhovovat způsob jakým mu vycházíte vstříc co se týče styku s mladším synem, může se obrátit na soud a žádat o úpravu styku soudně.

andre*
hodnocení

Já vám děkuji. To ze si děti budeme vyzvedávát na adrese s tím i počítám a i bych byla rada protože otec na mladšího syna má pouze vyživovací povinnost a to je vše za to já mám na staršího syna jak styk tak i výživné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]