Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jsem OSVČ a půjdu příští rok do starobního důchodu. Přesto bych ještě rád ve svém podnikání trochu pracoval. Mohl bych to dělat naplno a do důchodu jít později,ale to už nezvládám a dělat jen nějákou hodinu denně tak bych to zas dal za socilní a zravotní,když bych nebyl již v důchodu. Takže se ptám,když jsem na paušálu jako řemeslník a v důchodu bych fakturoval nepravidelně,některý měsíc mín a další více do jaké částky mohu? Když uznatelné náklady jsou 80%. Když vyfakturuji třeba za 2 měsíce 100 000,- vydělal jsem po odečtení 80% nákladu 20 000,- čistého. Děkuji
Jako důchodce si můžete vydělávat bez omezení. Jde o t.tv. vedlejší činnost. Pro důchodce neplatí minimální vyměřovací základ. Zdravotní se platí ze zisku, sociální od vyhlášené částky, která je pro tento rok 85 058 Kč. V dani z příjmu se nic nemění. Základní sleva na poplatníka je letos 27 840 Kč. Při paušálu 80% tedy neplatíte žádnou daň do příjmu 928 000 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.