Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převodní příkaz, co to znamená?

Od: nickk odpovědí: 4 změna:

Zdravím, jsem úplně hloupá, nebo prostě možná už moc unavená...

Ale potřebuju si zaplatit zdravotní (jako obzp), na jejich stránkách je č. účtu na který mám zaslat peníze, variabilní symbol je číslo pojištěnce... tomu rozumím...

Potom tam je, že jako konstantní symbol se má zadat 379 při platbě složenkou, a 558 při platbě převodním příkazem.

Vím, že složenkou je neposílám. Chci to poslat přes svoje internet. bankovnictví jednoduše jako převod, jsem na to zvyklá. A nechápu jestli je to převodní příkaz a mám tam teda napsat ten konst. symbol, nebo převodní příkaz znamená něco úplně jiného, a při platbě přes internet. bankovnictví mám prostě konst. symbol nechat prázdný?

Nebuďte prosím zlí, jsem mladá, a přísahám že jsem tohle spojení ještě neslyšela. Taky vím, že tam můžu přes den zavolat, ale ráda bych to udělala co nejdřív ať na to nemusím myslet.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ano, převodní příkaz nebo příkaz k úhradě je převod peněz z účtu na účet.

hodnocení

5x

Zaplatit můžete buď složenkou, tedy navštívit poštu, nebo převodem z účtu na účet. Převodní příkaz se posílá povětšinou z internetového bankovnictví, prostě převodem mezi účty, bezhotovostně. Proto tedy v tomto případě zadáte konst. symbol 558. Je to odděleno zřejmě proto, aby příjemce měl lepší přehled, kdo a jakým způsobem mu částku poslal. Jaga.

hodnocení

1x

Normálně máte u každého převodu napsáno, co je povinné zadat a co povinné není. Takže já bych tam určitě napsala to 558, když ho máte uvedeno jako konstatní symbol. Konstatní symbol bude v tomto případě označený jako povinný údaj.

id
hodnocení

1x

Konstatní symbol napište do příkazu, i kdyby tam nebyl, nic se nestane.

Konstatní symboly přestaly být používány někdy kolem roku 2005. Dnes se používají jen pro platby do státní kasy. Jsou to jen statistické znaky, aby bylo lépe přehledné, kam platba má jít.

0558 – pro finanční platby ostatní,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]