Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde převést české koruny na eura?

Od: vvcvv odpovědí: 17 změna:

Ahoj, nemáte někdo tip, kde nejlevněji převádět CZK na EUR? Mám banku RB, vyplatí se převádět přímo v ní? Děkuji za odpovědi.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pořiď si ještě účet u Revolut nebo Wise. Tam je to na převody ideální.

au1
hodnocení

1x
Revolut. do 25 tisic mesicne bez poplatku, pak 0.7%. za stredovej kurz

gordon
hodnocení

0x

tank-ono.cz/...

na benzince TANK ONO

asi se budes ale muset domluvit telefonicky predem

kami123
hodnocení

0x

Pokud bys chtěl do několik tisíc eur, tak mohu vyměnit v brně za střed.

Pokud bys chtěl mnohem větší častky, tak bych mohl taky, ale chtěl bych nějakou kačku za čas strávený převodama.

hodnocení

0x
Raifka ti sice dává možnost si zřídit k účtu automaticky další v jiné měně ale jejich převodní kurzy nejsou ale zdaleka nejlepší na trhu.

hodnocení

0x

jen to ne .. tam maj tak hifi kurzy ze te woskubou jaxwiňa :)

vyber .. domluv si cas a kurz ve smenarne .. a hup tam .. pri vetsich obnosech te obslouzi jinde nez pres okenko z ulice

hodnocení

0x
Exchange.cz je asi nejlepší. Vychází levněji jak Revolut nebo Wise. Jen první směna je trochu delší, než se vyřídí registrace, atd.
inspa*

To tedy nevychází levněji. Aktuálně jsem na jejich stránkách dal do jejich "Kurzového kalkulátoru", že chci koupit 10000 EUR. Vyšlo mi, že zaplatím 255500 CZK. A to ještě díky nějakému dvojímu "VIP"kurzu. (Částku 10 000,00 EUR vám prodáme v hotovosti na pobočce naší směnárny za: 255 500,00 Kč Na tento objem získáte vždy VIP kurz a máte automaticky nárok na získání karty VIP klienta.)

Na Revolutu totéž koupím momentálně za 254737 CZK. Kurz je zde platný pro jakoukoli částku. Navíc Revolut je banka s licencí EU, taže zde platí pojištění vkladů.

david5

Wise vychází na 252,500 Kč. Za mě nejlepší.

Kde převést české koruny na eura?
inspa*

@david5 jenže to co tady ukazujete je PRODEJ 10000 EUR, ne NÁKUP. To je samozřejmě úplně jiný (nižší) kurz. Navíc jste k těm 252500 jaksi zapomněl připočítat ten poplatek za převod (40,27 EUR Total fees)

david5

V tom případě je to takto.

A nic jsem přičíst nezapomněl. Ten poplatek je v tom celém už započítaný.

Kde převést české koruny na eura? #2
Jenže musíte porovnávat devizy s devizami a ne s valutami. Valury jsou vždy dražší jak devizy.
Devizový kurz je 25,46, tzn. 254.600,- za 10.000,- EUR.
Když jsem kupoval auto v zahraničí, tak jsem si dělal porovnání všech a exchange vycházelo nejlépe.
Revolut/Wise může vycházet lépe u nízkých částek, kdy mají nízký poplatek. Právě poplatek dělá u vyšších částek tu nevýhodu u Revolut/Wise oproti Exchange, kde to je bez poplatku od 50tis. CZK.
david5

A copak tazatel chce převádět valuty?

I kdyby ano, tak si z wise vše může poslat do banky a vybrat.

Právě že tazatel chce devizy. Reakce byla hlavně na předchozí komentáře, kde @inspa u Exchange dal kurz valut (25,5) a ne deviz (25,46). Proto Exchange vychází lépe než Revolut nebo Wise.

ten příklad výměna 10.000EUR

Revolut: 254.734,-

Wise: 254.799,13

Exchange: 254.600,-

david5
hodnocení

0x

Zkus Wise. S odkazem máš převod 15 000 Kč bez poplatku. wise.com/...

Kromě eur tam najdeš dolary libry a 15 dalších měn.

jabraka*
hodnocení

0x

V bankovnictví u CSOB mohu kdykoliv převést nějakou sumu na EURA,ale v aktuálním kurzu.Lze to udělat i v jiných bankách,ale muselo by se trvale hlídat kurzy.

hodnocení

0x

Pojisteni vkladu je dobra vec .. ale tady je asi k nicemu ne? Kdyz dojdu vyklopim duchnu a zas s hotovosti odchazim. Na Revolut slysim jen same nepozitivni zpravy posledni dobou .. ale tam sleduju spis vybery z crypta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]