Exchange.cz je asi nejlepší. Vychází levněji jak Revolut nebo Wise. Jen první směna je trochu delší, než se vyřídí registrace, atd.
inspa*
To tedy nevychází levněji. Aktuálně jsem na jejich stránkách dal do jejich "Kurzového kalkulátoru", že chci koupit 10000 EUR. Vyšlo mi, že zaplatím 255500 CZK. A to ještě díky nějakému dvojímu "VIP"kurzu. (Částku 10 000,00 EUR vám prodáme v hotovosti na pobočce naší směnárny za: 255 500,00 Kč Na tento objem získáte vždy VIP kurz a máte automaticky nárok na získání karty VIP klienta.)
Na Revolutu totéž koupím momentálně za 254737 CZK. Kurz je zde platný pro jakoukoli částku. Navíc Revolut je banka s licencí EU, taže zde platí pojištění vkladů.
@david5 jenže to co tady ukazujete je PRODEJ 10000 EUR, ne NÁKUP. To je samozřejmě úplně jiný (nižší) kurz. Navíc jste k těm 252500 jaksi zapomněl připočítat ten poplatek za převod (40,27 EUR Total fees)
david5
V tom případě je to takto.
A nic jsem přičíst nezapomněl. Ten poplatek je v tom celém už započítaný.
Jenže musíte porovnávat devizy s devizami a ne s valutami. Valury jsou vždy dražší jak devizy. Devizový kurz je 25,46, tzn. 254.600,- za 10.000,- EUR. Když jsem kupoval auto v zahraničí, tak jsem si dělal porovnání všech a exchange vycházelo nejlépe. Revolut/Wise může vycházet lépe u nízkých částek, kdy mají nízký poplatek. Právě poplatek dělá u vyšších částek tu nevýhodu u Revolut/Wise oproti Exchange, kde to je bez poplatku od 50tis. CZK.
david5
A copak tazatel chce převádět valuty?
I kdyby ano, tak si z wise vše může poslat do banky a vybrat.
Právě že tazatel chce devizy. Reakce byla hlavně na předchozí komentáře, kde @inspa u Exchange dal kurz valut (25,5) a ne deviz (25,46). Proto Exchange vychází lépe než Revolut nebo Wise.
V bankovnictví u CSOB mohu kdykoliv převést nějakou sumu na EURA,ale v aktuálním kurzu.Lze to udělat i v jiných bankách,ale muselo by se trvale hlídat kurzy.
Pojisteni vkladu je dobra vec .. ale tady je asi k nicemu ne? Kdyz dojdu vyklopim duchnu a zas s hotovosti odchazim. Na Revolut slysim jen same nepozitivni zpravy posledni dobou .. ale tam sleduju spis vybery z crypta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.