Nejste přihlášen/a.
Dobry den,potreboval bych radu,jak odstoupit od zamitnute reklamace.Jde mi o to,nechal jsem reklamovat od rodicu obyc.mobil.telefon,pro seniory,za cca 500Kc,jelikoz prestal jit,dnes mi prisel email ze zjistili zavadu vytrzeny usb konektor ze zakladni desky,je tohle vubec mozne,na to se reklamace nevztahuje,oprava by cinila 790kc.ma to vubec cenu opravovat?Skoda ze jsem se nepodival na recenze tohoto obchodu drive,maji tam same negativni ohlasy,o zamitnuti reklamace,tzn.ze nejsem sam,uz nikdy vice od nich.Lituji toho,k vuli rodicum,ze jsou zklamani.Dekuji za odpovedi.
Je to nepříjemné, vím, ale závada je taková neprokazatelná. Přece sami neprodají telefon s vytrženým konektorem. Jistě Vám ho předváděli, či jste si ho hned sám prohlédl, což bylo Vaší povinností. Závadu byste tedy hned našel. Není to asi vada materiálů ani zpracování, ale někdo z rodičů pravděpodobně s mobilem špatně zacházel. A to Vám nevyreklamuje nikdo.
Myslím si, že 500 Kč není až tak horentní částka. Kupte rodičům mobil nový, aby měli opět radost a jak píšete, nebyli zklamáni. Je to při dnešních cenách za hubičku. A vysvětlete jim používání, aby nedošlo opět ke stejnému poškození. Jaga.
Důkazní břemeno je bohužel na vás. Pokud prokážete, že se jedná o vadu výrobku nezpůsobenou nespráným užíváním, můžete se i soudit a reklamaci vám musí uznat. Bohužel tohle vypadá na vadu způsobenou nesprávným užíváním a i kdyby nebyla, musíte to dokázat. Toho někteří prodejci zneužívají a neuznávají reklamace, protože prokazue se dost těžko.
Jestli stál telefon jenom 500 korun, tak bych raději koupila nový a rodičům vysvětlila, jak ho mají používat. Možná opravdu vytrhli ten konektor. U levných spotřebičů se to klidně může stát. Já teda také nemám moc drahý telefon, protože jsem zvyklá na tlačítkový. Ale koupila jsem si před rokem, mám tento alza.cz/...
A zatím funguje v pohodě. Ale teď ho jak vidím zdražili, já ho platila asi 800 korun.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.