Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samoizolace po návratu do ČR

Od: alexa* odpovědí: 6 změna:
Vážení, mám následující dilema:
Chtěla bych vyrazit do Drážďan míň než na 12h. Ráno tam a večer již zpátky.
Německo aktuálně spadá do červených zemí, což znamená že je potřeba po návratu dodržovat 5denní samoizolaci….(mimochodem jsem očkována, ale sputnikem v, který se tady neuznává…)
Kdo má jaké zkušenosti s kontrolami dodržování samoizolaci?

Předem děkuji :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Žil jsem do této chvíle v domění, že v případě, že cesta nepřekročí 12 hodin, se nikam tato skutečnost nehlásí, nevyplňuje se příjezdový formulář, ani se nemusí přijímat preventivní opatření, a to ani v případě, že přijíždíte z červené země...

Viz tento oficiální portál covid.gov.cz/...

Dle tohoto dokumentu mzcr.cz/... bodu I. 10 b) neplatí tato povinnost pro osoby, které:

" cestují pozemní cestou do nebo z České republiky na dobu nepřesahující 12 hodin nebo v případě cest do nebo ze sousedních zemí 24 hodin, necestují-li ze země s velmi vysokým nebo extrémním rizikem nákazy".

Německo je červená země, tedy země s vysokým rizikem, nikoliv velmi vysokým, ani extrémním.

hodnocení

0x

A musí někdo vědět kde jste byl a jak dlouho?

id

Jen 3 hodiny po překročení hranic zpět do ČR přišla zpráva na mobil a odkaz na vyplnění formulářů. A to jsme byli soukromně v Rakousku 13 hodin. Divné, že jo?

Id
Divné to není, chodí to všem po návratu z roamingu, neřeší to délku pobytu. Byl jsem před týdnem na dovolené v pohraničí a byl jsem často v německé síti tak mi to lítalo jak od nás tak z Německa.
lejsek

Byl jsem v Rakousku, Chorvatsku a Itálií během 14 dnů a na hranicích volný průjezd bez kontroly. V restauracích jsem byl na obědě a nic nechtěli vidět.Možná trochu více bude přísnější Slovensko a Slovinsko, kde občas jak mají chuť dělají namátkové kontroly.Důkladnější kontroly na hranicích jsou když cestujete letadlem.Kamarád jel vlakem do Dresden a bylo to vpohodě minulý týden v sobotu.Nedá se na to spoléhat stoprocentně, raději mít všechny doklady sebou. Na 1 denní výlet se formuláře do zahraničí nevyplňují (sousední země do 24h)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]