Nejste přihlášen/a.
Žil jsem do této chvíle v domění, že v případě, že cesta nepřekročí 12 hodin, se nikam tato skutečnost nehlásí, nevyplňuje se příjezdový formulář, ani se nemusí přijímat preventivní opatření, a to ani v případě, že přijíždíte z červené země...
Viz tento oficiální portál covid.gov.cz/...
Dle tohoto dokumentu mzcr.cz/... bodu I. 10 b) neplatí tato povinnost pro osoby, které:
" cestují pozemní cestou do nebo z České republiky na dobu nepřesahující 12 hodin nebo v případě cest do nebo ze sousedních zemí 24 hodin, necestují-li ze země s velmi vysokým nebo extrémním rizikem nákazy".
Německo je červená země, tedy země s vysokým rizikem, nikoliv velmi vysokým, ani extrémním.
Jen 3 hodiny po překročení hranic zpět do ČR přišla zpráva na mobil a odkaz na vyplnění formulářů. A to jsme byli soukromně v Rakousku 13 hodin. Divné, že jo?
Byl jsem v Rakousku, Chorvatsku a Itálií během 14 dnů a na hranicích volný průjezd bez kontroly. V restauracích jsem byl na obědě a nic nechtěli vidět.Možná trochu více bude přísnější Slovensko a Slovinsko, kde občas jak mají chuť dělají namátkové kontroly.Důkladnější kontroly na hranicích jsou když cestujete letadlem.Kamarád jel vlakem do Dresden a bylo to vpohodě minulý týden v sobotu.Nedá se na to spoléhat stoprocentně, raději mít všechny doklady sebou. Na 1 denní výlet se formuláře do zahraničí nevyplňují (sousední země do 24h)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.