Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně kručení v břiše. Nechápu to. Vždycky jsem si myslela, že v břiše kručí od hladu, ale mě kručí ať už jsem najedená nebo ne. Navíc vždycky, když jsem ve škole (nikde jinde ne) a ještě ke všemu tak, že to slyší celá třída! Většinou částečně pomůže, když břicho zatnu nebo ztáhnu co nejvíc, ale to se moc dlouho vydržet nedá. Taky mě napadlo, že by to mohlo souviset s tím, že jsem měla v září vyoperované slepé střevo, kvůli zánětu, protože to začalo až potom a předtím mi skoro vůbec v břiše nekručelo (jenom, když jsem měla hlad).
Nejvíc mi na tom vadí právě to, že jsem vždycky ve třídě! Jsem hubená a lidé si podvědomě spojují kručení v bříše s hladem... nechci aby si o mě mysleli bůhvíco
Nevíte, co by mohlo pomoct? Předem děkuju za odpovědi.
řečiček okolo je tu plno... takže doplním jen příčinu. Kručení v břiše, teda ty zvuky, má na svědomí pohyb plynů ve střevech...Ve střevních kličkách se vlyvem peristaltiky přelévají plyny, některé potichu, někdy i dost nahlas...
...nebudu ale dále opisovat či kopírovat, stačí si přečíst více na nemoci-traviciho-ustroji./...
tam je to velmi pěkně popsané a pro laiky pochopitelné...
doplněno 09.11.12 06:06:přehmátl jsem se, tímto se artikovi omlouvám za špatně napsaný nick...
Ahoj také mne kručí v žaludku hlasitě už od doby když mi bylo 10 a byla jsem na táboře a tam jsem držela bobříka velkého hladu teď je mi 14 let a pořád mne to ruší hlavně ve škole nebo když choďím s jedním klukem na rande prosím vás holky mne kručí v břiše i když se nadlábnu sváči začala jsem snídat a pořád mi škrundá v bříšku pls poraďte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.